Jump to content
Annons

JayTalo

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av JayTalo

  1. Jag tycker låtarna är bra. Arrangemanget är nice och valet av ljud är grymt, dock har jag svårt att lyssna på dom, de låter helt omixat och omastrat vilket resulterar i att allting bara brötar. Känns som alla tre låtarna ligger och peakar nästan hela tiden så mastringen är det viktigaste. Sen när det kommer till mixningen så behöver du EQa mycket, ligger väldigt mycket mellan register och diskant i. Kan hända att en del av detta lugnar sig om du bara får mastrat bort peakandet. Och så behöver du jobba med lite kompressorer och sånt så att alla instrument kan hitta sin plats i mixen och inte bara va travat ovanpå varandra. "Be with you" hade en lite underlig början också tycker jag. Hade varit nice med ett gött intro. Nu kändes de mer som om den var utklippt ur nåt Dj set. Men det är definitivt mycket potential i låtarna, som sagt val av synthar och samples är riktigt bra. Ps. Har du tid och lust att ge mig ett öra får du mer än gärna säga vad du tycker om mina låtar.
  2. Tack för feedbacken. Att det blev den blandningen var nog lite av en slump. Jag har rappat en del innan och känner vince sen tidigare. Såg att han skulle släppa nytt samtidigt som jag var väldigt sugen på att få göra en officiell remix av något istället för en bootleg för en gångs skull. ang melodier så hade jag mer i början av produktionen men kände efter hand att den gjorde saker och ting en aning rörig och tog bort lite från chillkänslan i låten, plus att det är en hiphop låt i grunden så ville ha hög fokus på vocalsen och texten.
  3. Jag tycker att arrangemanget funkar men jag tycker inte att det är särskilt bra mixat, många ljud som ligger och bråkar om samma frekvenser. Sen som personen tidigare sa så är accapella inte alls i samma takt som låten, särskilt inte i början. Men jag gillar hur du har klippt i vocalsen. Sen när det kommer till att släppa den så kanske du skulle vara lite försiktig med blandannat Spotify. På Spotify så stimmas ju låten och jag antar att du inte har fått vocalsen ifrån Whitney Houstons studio direkt, då kan du möjligen ligga risigt till med copyright lagar och dylikt om du laddar upp låten på en plattform där du kan tjäna pengar på den.. Jag har inte full koll på hur lagen ser ut men jag skulle personligen aldrig skicka in en bootleg remix till Spotify.
  4. Melodierna är svin bra, känns väll lite mer 2006 än 2021 över dom men det är inget negativt. Dock är mixningen inte jätte bra. du har nån subdrop eller nåt som dränker det mesta när du använder den, sen känns allting lite skräningt på nåt vis, låten behöver lite mer balans över alla frekvenser. Och så hörs det väldigt tydligt att du gjort det mesta med presetsen i original pluggarna i ditt DAW, det är inget fel i det i sig, men det förstör lite helthetsbilden i låten för mig iaf. Kvallitetssynthar och samples gör en stor skillnad tyvärr. Ps. Om du känner för det får du gärna svänga förbi mina låtar och ge dom en lyssning och säga vad du tycker.
  5. Tjenare. Det är jag som är Jay Talo. Jag är en helt självständig artist. Jag gör allt från musiken och skivomslagen, till promotion och distribution helt själv. Jag kom förbi här i hopp om att få lite feedback på mitt arbete. Min senaste låt är en officiell remix av den Svenska rapparen Vince Wavys låt "TjugoTre", det är en ganska soft house version av låten i ett ganska lugnt tempo. Eftersom jag gör allting själv så hade jag blivit jätte glad om ni ville supporta mig och ge mig ett par minuter av eran tid att lyssna. Jag har sedan början av 2020 släppt ett par låtar och remixes och om ni gillar det ni hör får ni gärna klicka er in på min hemsida (JayTalo.com). Där hittar ni länkar till mina sociala-medier och de olika streamingtjänster som jag har låtar och är aktiv på. Se till att ni inte missar mina bootleg remixes på bla youtube och soundcloud också. Och om ni känner er extra generösa får ni mer än gärna dela med er av eran favorit av mina låtar till alla ni känner. //Jay Talo
  6. Jag tycker arrangemanget är bra. Mixningen har dock en del kvar innan den känns helt rätt. "Sången" skär lixom igenom på vissa ställen, och sen tycker jag att låten har lite väl mycket diskant genom hela, den hade mått bra av nåt gött bas element och en sväng med en eq. Men låten som sig tycker jag var mysig, lite solig feelgood soft vibe över den lixom.
  7. Ja, Sången ligger jätte långt bak i mixen. Ta bort sidechainen på vocalsen, sänk reverbet också, låter som killen sitter i en vattentank. Och sen försök att få upp vocalsen så dom hamnar mycket mer i framkant. Sen kanske man ska tillägga att sången inte är i samma tonart som din melodi heller, det skär sej. Nu vill jag inte att du ska ta det där för negativt, det är bara feedback. Det viktigaste är att du gillar att göra musik och att du har kvar din inspiration, mixning och mastring kommer med tiden. Fortsätt kör bara så blir det fett till slut.
  8. Tycker det låter väldigt välproducerat men känner att vattendroppe arpeggiot inte är helt rätt. Det är ett coolt koncept men jag tycker mest att den är distraherande. Kanske skulle den behöva puttas ut mer i bakgrunden och inte panoreras så skarp. Men som sagt känns väldigt välproducerat i övrigt och jag tycker låten är bra
  9. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det men jag tycker att det känns väldigt rörigt. Jag själv är ingen mästare på att mixa och mastra så har svårt att sätta fingret på exakt vad, men känns som många av instrumenten ligger på väldigt samma nivåer, ingenting sticker lixom ut utan allt ligger och brötar tillsammans. Sen behöver du nog ge dig på att eq'a mycket av grejerna, många saker ligger och bråkar i samma frekvensband vilket också bidrar till att det blir rörigt. Men utöver det så tycker jag att du har alla elementen där dom behöver bara få sin egen plats i mixen.
  10. JayTalo

    ...

    Tror inte du ska stänga in dig i en låtstruktur på det viset innan du äns har börjat, ju mer man känner att man måste hålla sej till nån slags ram desto svårare kan jag känna att det blir att få inspiration. Börja bara lek med vad du tycker låter bra så kommer du med tiden att lära dig utifrån det. När det kommer till olika termer tror jag inte att du ska oroa dig för mycket heller. Det finns en hel hög med termer som kommer med musikproduktion och som inte nödvändingtvis behöver vara genre specifikt. Mitt tips är att kolla på youtube tutorials och kanske se när andra producenter gör musik, man lär sig mycket av att titta på andra och du kommer snappa upp de termer du behöver ganska snabbt sålänge intresset finns där. Och om inte annat så går du ju bara att googla om du stöter på nån okänd term. Som sagt, kolla lite youtube tutorials och lek bara runt med ljuden tills det låter fett.
×
×
  • Skapa ny...