Jump to content
Annons

Urban Kindhult

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

    aldrig

Allt postat av Urban Kindhult

  1. Teknik eller öra? Gitarristen och studioägaren Andy La Rocque talar om vikten av att lyssna, hitta varje bands ljudidentitet och att teknik inte är allt. Studio har träffat honom.
  2. Idag finns allt större möjligheter att skapa musik för annat än topplistorna. En växande nisch är att skriva musik för olika typer av synkar där musiken sätts för att exempelvis kompa kommersiella budskap i reklam eller skapa stämningar i en film.
  3. I en tid där det klassiska albumet tappat det mesta av sin kraft, där hitlåten är vad alla letar efter och artisten kan vara vem som helst, så frågar man sig hur A&R-proffsen hittar guldäggen? Vi intervjuar Niklas Rune som jobbar för Universal.
  4. Vi fick en pratstund med Jacob Schulze för att belysa arbetet med Denniz Pop Awards, popmusikpriset som över åren växt sig starkt till att bli en internationell angelägenhet.
  5. Baggpipe Studios uppgraderar tekniken till ett fullfjädrat system för att hantera Dolby Atmos – den nya standarden för mix. Studio fick en rundvisning och en pratstund med studiochef Willem Bleeker om vad som är på gång.
  6. Duran Duran tillhör de verkliga giganterna av band som sålt över 100 miljoner album. Vi fick en pratstund med basisten John Taylor inför releasen av albumet Future Past.
  7. Björn Strid är sångare och låtskrivare i Night Flight Orchestra, detta vid sidan om tillika framgångsrika metalbandet Soilwork. Här är orkestern där man gör upp med sina lite lättare influenser från en svunnen tid och klär dem i ny musikalisk skrud.
  8. Dirty Loops är nog ett av vårt lands sämst bevarade hemligheter, med framgångar som sedan flera år också sträckt sig internationellt och idag är signade av Quincy Jones Management i USA.
  9. Bokassa är ett kul gäng från Trondheim med två album i bagaget och radioprofilen Jörn Kaarstad bakom gitarr och sång. De släpper nu tredje albumet Molotov Rocktail och man kan säga att deras resa tagit sig intressanta vägar. Jörn reder ut begreppen.
  10. 
Mellan turnéer och inspelningar med Slash och Alter Bridge släpper nu sångaren Myles Kennedy sitt andra album The Ides of March. Studio fick en pratstund om karriärbygge, sångteknik, gitarrer och naturligtvis också den nya plattan.
  11. Det var en gång en man från Örebro och några musikaliska giganter som tänkte att, varför inte förbättra allt gällande att få rätt betalt för sin musik.
  12. Denna dynamiska duo från brittiska Brighton bildades 2011 och släppte i dagarna sitt tredje album kallat Typhoons, överlastat med hooks och ljudliga trick.
  13. Deras mål är inte bara att ta över världen och bli rika och kända. På senaste plattan engagerar de sig för ursprungs­befolk­ningar och har som mål att göra det de tycker är kul.
  14. I Svalbard har man sedan tidigare förvarat vad som kallats för världens skafferi med ett urval av fröer från vår samtid. Nu har man utökat detta skafferi till att även omfatta världens skivback med musik som kommer att kunna bevaras i 1000 år.
  15. Att vara barn till en av de verkliga ikonerna av vår samtid och vara framgångsrik inom samma typ av verksamhet kan säkert bjuda stora utmaningar. Studio fick en pratstund med Wolfgang Van Halen.
×
×
  • Skapa ny...