Jump to content
Annons

DJC

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av DJC

  1. Hej har fått tag på ett Yamaha 01v96i till ett vettigt pris, men kan inte så mycket om studio bord har aldrig haft något.

    Så nu till frågan kopplas kanalerna mono till ett sådant bord eller går det även koppla stereo in på reglarna? Eller behöver jag använda två reglar för stereo? Har till exempel en AKAI MPCX som jag vill koppla in. Eller går man via Midi istället? Eller om man tex. enkelt vill lägga till en IPAD för musik.

    Mvh Johan

    692372618_Yamaha01V96i.jpg.5d99e8efb2b4443857836f24e8d48533.jpg

     

  2. Men som novis i ämnet så läser jag i första hand manualerna i letandet efter nya högtalare och hoppas kunna lita på dom i ett första urval. I Yamahas manual så rekommenderar dom > 1,5m från sidorna på högtalarna men det är väl det optimala för högtalaren något några få kan få till hemma kan jag tänka mig. Får kanske flytta ut till logen om jag ska skaffa dom där har jag en yta på 10x26 m 😉

    Någon som använder Kali´s Monitorer ?

  3. Hej tänkte ställa frågan om ljudet ifrån Monitorer blir väldigt fel dvs platt och tråkigt när man mixar och lyssnar på redan inspelad musik i dom? Sitter och funderar på att köpa ett par Yamaha HS 8 eller något liknande till min hemma anläggning bestående av dator, mixerbord och kontroller. Har försökt att lyssna på tester på Youtube och tycker det låter väldigt bra. Har idag en större HIFI anläggning men vill ha en mer kontrollerat ljudbild när jag mixar. Har även sökt en del på Aktiva Hifi högtalare men det är väldigt snålt utbud, och de som finns har regel en Blåtand och en massa annat inbyggt. 

    Tänkte att ställer jag frågan här finns det säker ett antal med bra kompetens för frågan ;).

     

     

×
×
  • Skapa ny...