Jump to content
Annons

synthetic

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Karlskrona
  1. Ja det var ju synd att jag inte såg denna tråd innan, jag säljer en TI. Kbd.
  2. Har inget med disketter att göra. Är helt enkelt att just de låtarna gör att Cubase VST/32/SX krashar. Är inte heller korrupta för jag har tagit från flera olika disketter/CD och ingen går att öppna. Lyckades dock få upp en i nån gammal Cubasis men save-as var disable på den versionen.
  3. Det är SCSI men verkar gå via DMA-porten (ASCI) på samma sätt dom ST-modellerna, 19-pins d-sub: http://www.atarimuseum.com/computers/16bits/megaste.html http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_MEGA_STE http://www.datasalen.se/Utstallning/Data/Atari/atarimegaste.htm
  4. Bump..och extra info. Jag måste troligtvis ha en "riktig" Falk till detta. Har provat massor av Cubase versioner, även VST/32 men vissa av låtarna crashar Cubase, det är dessa som jag vill ha hjälp med. Totmusic: vad är det för interface på en sådan hårddisk? DMA? Borde passa vilken gammal Atari ST som helst isåfall. Jag har en STE liggandes med Satan-Disk (Compactflash som hårddisk). Hmm kanske skall se om jag kan starta CAF 2.06 på den och öppna filerna. Har redan försökt via STEEM.
  5. Ajdå, läste inte tillräckligt noga.
  6. Här är ett slags manager-program för att dumpa in/ut ljud och göra sina egna banker: http://erikhall.mine.nu/~ronny/access/universalmanager.zip Passar även till Matrix1000 och vissa Waldorf's.
  7. Någon som har en Atari Falcon som skulle kunna hjälpa mig att konvertera några låtar till SX? De finns som ALL för Cubase Audio Falcon 2.06. Kan PM:a mig så skickar jag länk till en zip med låtarna.
  8. Vet inte vad de kan ligga på nuförtiden, men då jag sålde min för 3år sedan låg de runt 12000... då kostade de nya 18000 så.... Är det TI och inte TI2 så gissar jag faktiskt fortf runt 10-12000...nya TI2 kostar 18200 + 150? i frakt hos Thomann och TI2 är betydligt kraftfullare och bättre.
  9. Som jag skrivit här innan: Vilken typ av musik gör du? Gör du mest synthpop/EBM räcker en A/B/C gott o väl. Jag började med en Virus-A engång, gick via Desktop C till Desktop TI. Idag kör jag med KC istället, de ljud jag vill ha klarar C/KC likabra som en TI. TI tyckte jag var mer mot Ambienta hållet (alltså allt som C har + den ambienta delen). Som supersaw gillar jag JP8000 bättre. Gillade inte heller att TI var tvungen att vara ASIO master för att kunna använda Virus Control. Edit: verkar vara löst nuförtiden. En A ligger väl runt 2-3000 B 3500-4500 C 6000-8500 TI jag sålde min för ca 12000 för 2-3år sedan. Kanske en Snow då som sägs vara en halv TI...men editerar man via datorn så funkar den nog bra. Halv TI menas att den har nog bara 1 DSP istället för 2. Tänk på att lägger du många OSC o dyl så dras rösterna ner ganska rejält. A 12 röster, 16 timbral B 24 röster, 16 timbral C 32 (24) röster, 16 timbral (24 röster då du kör 3 OSC har jag för mig). C har ju även Moog-filtret. TI 80 röster, 16 timbral Alla Virus är kompatibla med alla, åtminstone A/B/C som du kan byta ljud med, fast om du använder Moog-filtret så låter det inte likandant på en A/B. Du kan spana manual på A/C hos mig: http://erikhall.mine.nu/~ronny/stuff.html Nytt: Indigo är en B med 4 okt klav Indigo-II är en C med 4 okt klav Sen finns ju Virus Classic som är en B i rack. Vill man köra mer åt VSTi-hållet så kan man köpa sig Powercore+Virus plugg (samma data som en B ). Har man Basic-license så är den 16-röster och 4 multitimbral... OBS. detta är ingen SW-virus utan det ÄR en virus på ett DSP-kort i datorn. Kör själv med Powercore och en KC (KC till salu pga platsbrist). Har sparat mina ljud från KC till MIDI-filer som sedan jag kan använda i mitt Powercore, låter exakt likadant utom de ljud som använder sig utav C-specifika parametrar. Det är större skillnad mellan C och TI än vad det är mellan A och C ljudmässigt.
  10. Ja skall du styra DW8000 så måste du konverter CC till sysex. Denna mjukvara verkar kunna konvertera #CC i realtid till sysex: http://www.midiox.com/ Data mapping...välja vilket CC och sedan ut som sysex och där måste man skapa sitt sysex... Ex, VCF för DW8000: F0,42,30,03,41,0F,xx,F7 F0-start of sysex 42 - ID Korg 30 - 3n där n är midikanal i hex, dvs 0= kanal1 03 - Modell DW8000 41 - Att det rör sig om param change 0F - vilken param skall vi ändra på xx - värdet, är det en ratt så skall detta vara en variabel F7 - slut på sysex
  11. Tycker det är sällan man ser Virus-synthar till salu...TI är nog vanligast i annons. B/C är svåra men dyker upp lite-då-o-då...beror det på att alla är nöjda och inte vill sälja eller är det få personer som har dem? Själv har jag en KC som jag är 99% nöjd med...ibland funderar jag på att sälja men jag har haft så jävla många synthar genom tiderna så KC är nog den bästa jag har haft trots allt. Men vill man ha liknande så rek jag Korg Z1, Yamaha AN1x, Nordlead2..har haft dem alla, Z1 är en stridsvagn och jag är sugen på en igen, men får bara inte plats...
  12. Jadå vet jag inte vad det kan vara, tror inte det har med ljuden i synthen isig utan det är något HW-fel eller bugg i OS. Försvinner det om du stänger av alla effekter? Tror jag skrev det innan men minns inte svaret... Har du mailat Access support? Beskriv felet noga, de brukar svara snabbt.
  13. Ehh, kom på att jag hade DSP strul på min C desktop jag hade för några år sedan...kanske skall börja med detta innan: jag köpte en A för ett par år sedan, som såldes o uppgraderades till C...som senare blev en TI...men var inte nöjd så det blev KC igen. Där är jag nu. Men min C fick skickas på service, enklast var att testa ett ljud, dra på unison och dra på en massa röster på det, då knastrade o sprakade det som fan, efter byte av DSP funkade den perfekt. Försvinner det helt om du kör ett ljud i Mono, isåfall verkar det vara samma fel. Testa ladda in NITZER BAS från Icon Of Coil soundset som finns att ladda ner från Access hemsida. Det ljudet gick inte spela på alls efter att ha matat lite 16-delar förhand. Har laddat om OS flera gånger, gjort LFO SHAPE Power-On oxo. Hjälpte inte, men som sagt, efter service funkade den.
  14. Hej Pälle. Datorn är inte inblandad ang latency, för en HW synth har inget med datorn att göra alls när det gäller ljudgeneringen. Har ibland detta problem med min KC oxo, hade det även på min förra A. Har även för mig jag hade det ibland på min TI oxo. Jag tror det har med effekterna att göra, testa stäng ned och se om du råkar ut för det.
  15. Inte billigt!!!! Jag har beställt ett par ggr från USA och skickas det via UPS så blir det per auto tullat. Då läggs en tullavgift på + moms på hela skiten inkl frakten...sen lägger UPS på en avgift för att köra hem det till dig. Vi beställde för ca 8500 och hela tullen sen gick på 2300 extra. Samma gäller för USPS (U.S.Postal Service), fast ena gången hade vi tur att det inte blev tullat...men sista beställningen för 2V sedan blev även det tullat. Kostar ganska mycket extra tyvärr...svaret av tullen jag har fått är att det inte skall löna sig att beställa utomlands. Sist beställde vi för ca 3700 och det extra jag fick betala var ca 800kr. Försök beställa inom EU istället. Tullsvar: > Tullar är en sorts skyddsavgifter som man har för att skydda en inhemsk > makrnad. Man har dessa avgifter för att göra importerade produkter > dyrare och på det sättet göra inhemskt producerade varor mer > konkurrenskraftiga. Det är inte hela sanningen. Tullavgiften som de menar där, handlar oftast bara om typ 2-5%. Det är momsen (som är ett tillägg på 25% på nettopriset) som är den stora biten. I USA anges priser alltid utan moms (VAT), eftersom det är olika momssats i olika stater. När de sedan säljer till en kund i Sverige, så måste svensk moms läggas på av tullen/transportören när varan kommer hit, eftersom alla är skyldiga att betala moms - som ju ska bidra till att finansiera sjukvård, skolor, och allt annat offentligt, precis som andra skatter. Inom EU är det tullfritt, men man betalar som regel momssatsen som gäller i landet varorna säljs från (som i många fall är lägre än den svenska momssatsen) - om inte det företaget har sålt för över en viss gräns till svenska kunder - för då måste de debitera kunden svensk moms i stället. Stämmer att momsen är den stora delen, men det tråkiga är ju att de lägger moms på ALLT, köpesumman + frakten. Exempel från mitt kvitto: På svenska kvittot står det: Inf. moms: 1681kr Tull på industriprodukter: 465kr Expeditionesavg: 138kr På tullens hemsida finns en "räkne-maskin" som jag matade in detta i: http://www.tullverket.se/sokordao/tjanster...2800010124.html Vara - vi köpte skor så Jeans är väl närmast då. USA 589 USD Frakt ca 2200kr Försäkring 0 kr Sped avgift 138kr Postförskott 0kr När jag trycker beräkna får jag: Tull ca 718kr Moms ca 1675kr
×
×
  • Skapa ny...