Jump to content
Annons

FredKato

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om FredKato

  • Födelsedag 1980-03-29

Om mig

  • Stad/plats
    Uppsala
  1. Har inföskaffat mig en Frost CM-20 sedan en månad tillbaka och kan bara säga att den funkar helt fläckfritt. Jag använder den endast till musikstudio, har inte ens kopplat i bredband av säkerhetsskäl. Den är näst intill knäpptyst, mycket snabb och pålitlig. Okej, man får lägga ut lite mer pengar men det är det värt för att slippa diverse problem. Jag rekar att du kollar närmare på deras hemsida. Lycka till!
  2. Tycker detta låter mycket välproducerat. Låtarna håller hög kvalité överlag men favoriten efter en lyssning är helt klart Caroline (till och med lilla mamsen tyckte den var riktigt bra 😄 ) Det vackra pianospelet, sköna basgången och sättet ni uttalar Caroline på ( Nån sorts Götebergs-brats-dialekt? 😠 ) Gör att den fastnar direkt i pannbenet. Den ende kritik jag hittar nu är att det upprepas i stort sett samma rader om å om igen i en del låtar, det eltas lite väl mycket ibland men det kan jag leva med när det låter så här pass bra. TUMMEN UPP! och lycka till med EP:n, det finns mycket bra svensk hip hop idag så ni får hård konkurens.
  3. Hur lyckas man glömma att man har ett piano i källaren..? Det luktar lite... 😳
  4. Kent - Utan dina andetag Det blir inte vackrare än så helt enkelt.
  5. FredKato

    Eurovision

    Det finns en stor artikel om Schlager i Studio nr 6. Där står bl.a. att man måste fylla i en tävlingsblankett på SVT:s hemsida där alla regler står. Skicka in innan 20 september och låtarna får ej överstiga 3 min =( Lycka till!
  6. Man har ju hört långt ifrån allt här men det som jag personligen tycker bäst om är: The Great Decay Laddade hem: *One story and two cups of coffey *Damage done *A night in 1999 Jag fastnade direkt för dessa låtar och de har bara vuxit fram tills nu. Tycker det ligger en skön känsla i låtarna å jag vill ge en extra eloge till basslingorna, de är riktigt sköna. PS. Hoppas ni har en skiva ute... DS. TUMMEN UPP!
  7. Har lyssnat på en annan låt med er också - "Aldrig mer". Vill bara säga att jag tycker ni är en skicklig låtskrivare med sköna melodier och fina stämmor på sången. Kan bara hålla med om att det är en mycket stark refräng i denna låt, sitter redan limmad innanför pannbenet på mig. Har inte så mycket konstruktivt att säga om mixningen eftersom jag just nu själv håller på att greja en egen studio så mina kunskaper på det området är högst begränsade. Men en sak som jag själv skulle ha gjort annorlunda iaf är övergången till sista refrängen vid 2.20. Jag tycker det känns lite skumt hur instrumenten kommer in där det kanske beror på trummslaget vid precis 2.20. Jag skulle nog lagt på alla instrumenten (gitarren) exakt på ett trummslag, men det är min personliga åsikt. I övrigt en till jättebra låt. TUMMEN UPP!
  8. FredKato

    STIM loves us!

    Gratulerar till degen! Läste att du, bland andra, är upphovsmann till "Watching the stars" med Brolle. Kan tänka mig att den bidragit en hel del till STIM-inkomsterna eller? Keep up the good work!
  9. Det var ju precis det jag frågade om i första inlägget... Om det var på skämt. Har läst tråden om tävlingen nu iaf och fattat vad det hela går ut på. Ber om ursäkt om jag klev på några ömma tår men min poängbedömning kvarstår dock.
  10. Jag är ledsen om inte alla klarar av min ärlighet... Jag hade i alla fall rätt höga förväntningar på låtarna efter att ha hört att det finns en del mycket talang-fyllda låtskrivare på detta forum och trodde därför att några av dess skulle vara med och tävla... Men smaken är ju delad och jag gav ju faktiskt låt nr9 ETT poäng och det är ju mer än de som klagade på mitt inlägg har givit. well, well...
  11. Nog för att jag är ny här på forumet men är det här nått skämt eller? Alla låtar håller ju mellanstadiestandard mer eller mindre. Men jag känner mig snäll så jag ger låt nr 9 - 1 poäng. Motivering: Härligt aerobic-tempo. Resten får NOLL. Låt 1 är ju nästan ok men eftersom det bara finns en Per Gessle så kan jag inte ge annat än NOLL poäng. Så jag släcker grillen, häller ut ölen, kastar ut stereon och ångrar att jag tog mig tiden att skriva detta inlägg 😉
  12. Har lyssnat på låten ett par gånger nu och detta är min personliga mening: Introt och första versen har bra driv och man känner att det kan bli något... ...men vid intro-ref händer det något eller snarare ingenting. Det maler bara på och man känner sig rånad på den där riktiga euro-hit-refrängen. Istället kommer det en ganska medioker refängslinga som inte alls är så där pannbens-limmande som man hoppades på. Men jag tycker produktionen låter bra (innehåller inget nyskapande) med bl.a. en snygg tjej-stämma som kommer in och aaah-ar. Låten varken höjer eller sänker ribban på denna musik-genre och kan mycket väl bli en sommarplåga om de under 17 år får bestämma... och de får dom väldigt ofta när det gäller populärmusik. Ta allt med en nypa salt sånna här låtar funkar alltid bättre än vad jag tror de ska. Med en mer drivande refräng så får den "Tummen upp" annars inte...
  13. Har lyssnat på låten ett par gånger nu och kommer säkerligen lyssna på den ett par gånger till. Måste erkänna att Hip Hop inte är min hemmaplan... men lite feedback: Jag tycker verserna är riktigt bra. Bra flyt å en skön aggressivitet i framförandet. I refrengen gjorde du det du var "tvungen" att göra, att sänka original-tempot vilket i sig låter ok men känns lite segt. I det hela en ovanligt bra hip hop låt i mina öron, ingen Feven direkt (ironi), men ändå mycket bra. TUMMEN UPP!
  14. FredKato

    Bandnamn

    *Fata Morgana *Cyanide candy *BrainDrain = (forskarflykt...) Hade själv en metall-grupp för en massa år sedan och vi kallade oss för: *Shaitaini ...vet fortfarande inte om jag gillar det riktigt.
  15. FredKato

    Ofattbara hits

    Eftersom ingen har nämnt honom så säger jag det: GUNTHER Vet inte om man ska se det geniala i det enkla i hans låtar och image eller om jag bara ska se det sorgligt patetiska i hela GUNTHER-projektet. Sålt singlar i mängder har han iaf gjort. Nä det är tur att alla vi här på forumet producerar bättre låtar än alla ovanstående;) ... (ironi)
×
×
  • Skapa ny...