Jump to content
Annons

Musikskapare

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Musikskapare

  1. Förstår!😀 Det jag dock försökte förklara var att ifall ett ljudkort är anslutet till datorn och musiken som du producerar i datorn är ansluten till en högtalare så kommer ljudet ut mycket klarare pga ljudkortet jämfört med att datorn är ansluten till samma högtalare fast utan ljudkort. Iallafall det jag har läst.
  2. Tack för svar. Ny på detta med musikproduktion så blandade ihop faktumet att med en audio interface hörs ljudet mycket klarare och ”bättre” genom en högtalare jämfört med att spela upp ljudet genom datorns inbyggda högtalare. 🙂
  3. Hejsan! Jag har gjort ett beat i datorn utan att använda min audio interface. Nu är en del av beatet gjort och jag vill självklart att ljudkvaliteten ska bli så bra som möjligt men eftersom audio interfacen inte varit inkopplad i datorn från början så funkar det väl inte så att kvalitet på något sätt höjs ifall jag kopplar in den nu i efterhand? Troligen måste jag göra om beatet med ett inkopplat audio interface om jag vill få den kvaliteten som erbjuds?
  4. Det funkade nu! Input 2 var inte vald... Tack för din tid och hjälp!! 🙂
  5. Nivåindiktorn i apples inställningar funkar.
  6. Ja den är på, men ser just nu inte att nivåindikatorn rör på sig. Går att trycka på record knappen men det spelas inte in nåt ljud, finns inga ljudvågor. Rak linje.
  7. Det går nu att välja audio track samt de andra alternativen men nu spelas Inte ljudet från micen in.
  8. Köpte den för ca 2-3 mån sedan och har de nya drivrutinerna
  9. Den var på inbyggd högtalare och var tvungen att välja zoom u-24
  10. Datorn är även nyköpt och haft den i mindre än 30 dagar, samt använt den ett fåtal gånger.
  11. Fast inte på denna datorn utan hade en annan dator då.
  12. Japp, det har funkat med ableton som jag har testat.
  13. Det står lixom inte ”audio 1” utan namnet på mitt ljudkort, ”U-24 ZOOM U-24 MIDI | Port 1
  14. Alla de andra alternativen är faded altså utsuddade och går inte att välja, förutom ”External midi” som är vald och därmed blå.
  15. Core audio är enabled, altså den är på-bockad med blå färg. Får ändå inte upp de alternativen?
  16. Nu är det så att jag inte kan göra ett audio spår för att endast ”external midi” är vald och inget annat går att välja. Sökte precis runt och läste att CoreAudio måste vara på då jag även använder en iMac. Ska jag då bocka av ”core Audio” som är enabled i preferenser?
  17. Det fixade sig precis haha! Tack för hjälpen.
  18. Inne på prefernser, så står alltså ljudkortets namn ”ZOOM U-24 Driver” på både output device och input device, ska det vara så? Står inget om ”kanal 2”. För i mitt förra musikprogram så valde man ljudkortet och sedan micen, genom att klicka på micens namn.
  19. Ja har gjort det! Kopplat in micen på nr 2 men den hittar ändå inte micen. Den heter ju ”Rode nt1 a” och den enda som kommer upp är samma namn som mitt ljudkort, dvs ”zoom u-24 driver”.
  20. Har kopplat in mitt ljudkort och logic har hittat det, men den hittar ej min input dvs min Rode nt1 a mic? Har att välja mellan ”System setting, ZOOM U-24 Driver (vilket är mitt ljudkort) eller Built- in Microphone”. Vad kan jag göra åt detta?
  21. Det är iallafall ”download all available sounds” som jag hade tryckt på, vilket gjorde att den höll på och ladda ner alla 10k ljudfiler.
  22. Ja, jag är ju så ny på programmet så vet inte riktigt skillnaden på Apple loops och live loops än, det är väl bara vanliga instrument loops av olika slag haha men har inte ens försökt lära mig och skapa musik i programmet än utan har mest hakat upp mig på de utgråade ljudfilerna osv och hela den grejen eftersom att det hände presis när jag skulle starta upp programmet. Blir 70gb för mig men är heller inte ett fan av att ens använda färdiga loops utan gillar att skapa eget... Måste bara komma igång lite först😆 Tror du det lönar sig och ringa Apple support för att få hjälp med just detta eller blir det för komplext?
×
×
  • Skapa ny...