Jump to content
Annons

rcrd

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av rcrd

  1. Vi har både IPD2400 och IPD1200 även om givetvis IPD2400 är grymt, dock till ett betydligt högre pris. Dom är i princip samma steg, bara dubbla nätdelar i 2400. Även IPD1200 mycket kapabelt då vi t.ex. kört 1200 på sub tillsammans med 2400 på topparna vid några tillfällen. Funkade klockrent! Båda stegen spelar med pondus och är tydliga utan att låta hårt eller pressat. Vi har aktiva studiomonitorer så i studion har vi inte testat LAB-stegen, men jag har jämfört IPD2400 med Linn Klimax Twin i ett mastringssystem, Linn-steget är något av ett supersteg (kostar 5 ggr priset av ett IPD2400) och LAB-steget gjorde i princip allt rätt även jämfört med ett sådant superslutsteg.
  2. Kanske är mixarna lite för upptryckta i dynamiktaket? Jag tycker det är bra, men lider av överkomprimering. Det finns många som kan inspelning i GBG. Kolla först med Musicamatic. Är dom intresserade av att testa så ... Annars kan Svenska Grammofonstudion och även Spinroad Studios i Lindome vara värda att kolla in.
  3. rcrd

    En låt

    Tack för att du lyssnat och tar dig tid att ge feedback! Det startade nog som något av en grund, men kanske lite för tydligt så? Hade inte tänkt så tidigare...
  4. rcrd

    En låt

    Skulle bara lägga upp en länk till en låt ... test30b by F U Någon får gärna tycka till 🙂
  5. Håller med. Skön feeling, men något behöver göras med virveln (är det inte det?). Den tar för mycket uppmärksamhet, annars tycker jag det är en go låt.
  6. Jag vet inte hur det är att producera/mixa med AKG240, men dom känns rätt middiga så det är inte så konstigt om mixen blir lite skev. Viss bot kan man givetvis åstadkomma genom att referenslyssna mot annat i liknande genre, som man verkligen gillar och som är riktigt välgjort. Samtidigt (som amatör själv) så kan man fundera över hur likt allt annat man "måste" göra sin musik? Vad är avsikten, målet? Att göra något som man vill göra för att man vill göra det eller göra något som man vill att andra skall tycka är bra med målet att göra pengar? Jag gör nog helst något jag själv gillar och skiter i vad andra tycker. Att referenslyssna så att man får koll på och kan hantera bristerna i den egna monitorlyssningen är något annat och givetvis inte fel (egentligen ett måste), men att därifrån gå till att göra så att den egna musiken helt linjerar med mainstream är nog inte var sig kul eller givande (såvida man inte får en "hit" ...). Jag har också gjort en del låtar, men mest mixat andras material och bara lagt upp en helt egen låt. Ingen har bryt sig och det är nog inte så konstigt då jag nog inte kan hävda att den är vare sig speciellt bra, genomtänkt eller genomarbetad. Bara något jag kände för att göra. Det är ändå extremt avkopplande att hålla på med musik. Någon får gärna lyssna och tycka till: Ny låt: "test30b"
×
×
  • Skapa ny...