Jump to content
Annons

Metal

Medlem
  • Antal inlägg

    77
  • Gick med

Allt postat av Metal

  1. Hej. Jag har sänkt mitten pickupen helt och hållet och höjt bridge pickupen men nu känns det jätte svårt att spela. Jag slår inte i något när jag spelar men det känns allmänt svårt. Framförallt att spela snabbt som metallicas snabba låtar. Kan det vara att man behöver höja sadeln?
  2. Ok, jag köper nog i EU. Dem elgitarren jag vill ha finns inte på musikaffären i linköping så jag har inte tillgång att testa. Mvh.
  3. Hej! Jag har märkt att det är billigare med elgitarrer i t ex usa gemfört med Sverige. Men kan man beställa dem utomlands som t ex sweetwater utan problem? Eller finns det en stor risk att varan går sönder? Hur är det med delbetalning utomlands? För på sweetwater så kunde man dela upp betalningen? Är det säkert att betala så online från utlandet? Mvh.
  4. Ok, men behöver jag mäta hur långt ner jag ska sänka eller räcker det med att helt enkelt bara sänka? Mvh.
  5. Hej! Jag har ett problem med min elgitarr. Jag har svårt att palm mjuta ståendes när jag spelar t ex battery av metallica eller något snabbt. Dem har problemen har jag inte när jag sitter ner så går det bättre. Men det konstiga är att jag inte har haft dem här problemen tidigare. Förut tyckte jag att jag har varit duktig på elgitarr Men den senaste tiden så har jag tvivlat på det. Jag har nämnt att jag slår i den mittersta singlecoil pickupen när jag spelar, finns det en chans att det är därför? För jag tröstade att spela en les Paul på skolan och det fick så mycket lättare för strängen var långt ifrån pickupen. Jag har planerat att köpa en esp ec 401 men om problemet beror på att det är min teknik som är fel så kanske det är bäst att vänta. Om det spelar någon roll så har jag spelat elgitarr i 4 och ett halvt år. Mvh.
  6. Metal

    Pickup problem

    Ok, jag har en 5 vägs spole och näs jag spelar så har jag spolen längst ner nästan hela tiden. Så om jag har spolen längst ner, är det bara bridge pickupen som styr ljudet då? För jag har aldrig spolen i mitten, antingen längst ner eller längst upp. Så ljudet skulle väl inte på påverkas alls ifall jag sänkte mittenpickupen eller tog bort den? Mvh.
  7. Metal

    Pickup problem

    Hej! Jag har en Ibanez rg350dxz vit. Och den har två humbuckers och en singlecoil i mitten. Men problemet är att jag alltid slår i mittenpickupen ( singlecoilen) när jag spelar. Jag provade att sänka pickupen utan linjal men det det blev inte så mycket bättre ( jag tror jag höjde upp den sen igen för att ljudet kan förändras om man sänker). Jag har tänkt på att ta bort den men jag vet inte hur ljudet skulle bli. Några förslag? Jag spelar metallica, megadeth för det mesta. Mvh.
  8. Metal

    Skapa nya riff

    Ok tack, blir man bättre som spelare ifall man försöker spela låten genom att bara lyssna? För jag lär mig oftast från covers från Youtube. Mvh.
  9. Metal

    Skapa nya riff

    Men jag tänker mest på att riffen behöver väl hänga ihop på något sätt, eller? Är det inte därför skalorna ( scales på engelska) finns? Hur får man ett solo att hänga ihop med låten?
  10. Metal

    Skapa nya riff

    Hej! Jag har börjat fundera på att skapa egna riff. Men jag lyssnar mycket på metallica och jag vill att mina riff ska låta dom deras stil. Men jag har så svårt för att lära mig skalor på gitarren. Jag har sett att det finns något som heter metallica scale men jag fattar, och sen finns det pentatonic scale men jag förstår inte det heller. Vet ni något tips? Mvh.
  11. Ok, jag har skickat och frågat nu så får se hur lång tid det tar innan svar.
  12. Ok, när du skriver extern pedal, vad menar du då? Mvh.
  13. Fast kan man inte bara koppla in en clean pedal till ljudkortet och använda ljudkortets distortion och byta mellan dem? Mvh.
  14. Ok tack, jag får nog spara för det var lite dyrt. Men kan man ha två pedaler inkopplade samtidigt? För min brorsa vill ha samma som jag. Mvh.
  15. Det ska det bli. När vi är inne på ämnet. Jag kollade lite närmare på det där förut och då såg jag att det fanns bias amp också. Om jag förklarar situationen lite. Jag och min brorsa spelar båda elgitarr. Och vi tycker om att jamma ihop. Så vi skulle inte bara använda ljudkortet för inspelning utan för att få bra ljud annars. Och vi spelar oftast metallica så vi vill härma deras ljud. Och vi skiftar ibland mellan clean och distortion när vi spelar. Men det känns jobbigt att behöva gå fram till datorn för att ändra inställningarna. Finns det någon speciell pedal som man kan köpa som ändra clen till distortion och vice versa på datorn? Och jag såg att det fanns bias fx och bias amp. Jag vet inte vilket som skulle passa oss. Vad är skillnaden? Mvh.
  16. Tack så mycket. Det här kommer bli till hjälp.
  17. Hej! Jag har ett ljudkort som jag inte förstår mig på riktigt. Vi har ett program i datorn som heter cubase och där finns det videor på hur man ska kunna börja spela in och sånt. Men vårt internet strular så vi kan inte riktigt se dem än. Men den verkliga frågan är kommer man kunna välja mellan många förstärkare på programmet? Får man bra ljud? Behöver man koppla in förstärkare till ljudkortet eller kopplar man in elgitarren direkt? Vad är bias fx? Jag har hört att man kan få bra elgitarr toner på det. Jag spelar främst thrash metal ( metallica) Ljudkortet är ett Steinberg ur44c Mvh.
  18. Metal

    Förstärkare

    Hej, jag funderar på att spara upp till en blackstar id 60 tvp Combo. Men är det en rörförstärkare? Måste man byta rör? Kan man använda blackstar id 60 tvp Combo i ett band med trummis och bass med eventuella spelningar? Mvh Linus.
  19. Metal

    Förstärkare

    Jag har tittat lite på blackstar id core 100 men det står att det är 50w, det är väl hundra watt?
×
×
  • Skapa ny...