Jump to content

Mankan

Medlem
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutralt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Kan lägga till... Börja låten med refrängen och sedan vers ett. Refräng två efter vers ett men lite mer uppskruvat "sound" än intro refrängen. Vers två sedan refräng tre lite mer uppskruvat än refräng två osv. För varje refräng lägg till något som "lyfter" refrängen. Då "sliter" man inte ut refrängen utan tillökar den i styrka så man inte tröttnar på den om varje refräng låter likadant. Detta kan givetvis skilja mellan olika låtar men det är ett sätt att få refrängen att sätta sig i skallen efter att låten är slut. Tilläggen kan vara småsaker som grädde på moset. Med att byta tonart i tex en refräng är ett gammalt dansbandsknep men en bra refräng behövs aldrig sådana drastiska åtgärder. Den ska vara så bra som den är i hela låten. I många sk hits "fejdar" man ut låten med refräng "gånger två" så sätter den sig mer kvar i minnet efteråt. Ett annat tips är att börja låten med en omgjord variant av refrängen, tex utan sång och ett annat arr. Det viktigaste är nog att själv anlysera andras refränger som du gillar. Dom du säkert gillar mest är dom med små variationer i ljud både i sång och musik.
  2. Med tanke på convid och annat elände kommer det att bli svettigt för många band med live framträndanden och tunerer 2021. Man får hoppas på vaccin. Visst studiobruk finns och inspelningar till skivor osv, men det är ju ibland man vill se och höra band och artister live. Det blir svårt att genomföra detta i år. Krogar här i Stockholm går redan ner på knäna. Vad tror ni?
  3. Hej Vad kör du med för utrustning? Själv så har jag hållt på med hemstudio i ca 25 år. Jag kan lägga upp någon låt här framöver. Har kört allt ifrån ProTools, Cubase, Sonar, FL studio, Reason, Korg mm. Bor i Stockholm.
×
×
  • Create New...