Jump to content
Annons

Melker Bergner

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Melker Bergner

  1. Stort tack till alla som skriver och gillar låten! Känns jättekul att så många tycker om den! Nu får jag väl bara försöka nå ut med låten och se om nåt skivbolag vill signa. Någon som har tips på bra skivbolag för denna typ av musik? Fick erbjudande av nåt litet men de verkar inte anstränga sig så mycket. De lägger bara ut låten och gör inte så mycket mer.

  2. Tack! Vet, farsan är också på mig om att  jag måste börja skriva lite texter till låtarna. 

    Det är några olika syntar till ackorden. Huvudsynten är från Sylenth och heter "KEY starchild 1". Har dock ändrat runt det lite så det låter inte exakt som den låter från början.

    Den som ger lite high end och krispighet är från nexus, från expansion packet "XP Christmas 2015". Presetet heter "XP STRA3 LD Epic movement". 

    Det tredje lagret är också nexus. Ett piano från expansion packet "XP Christmas 2015". Heter "XP SWEH2 AR Swedish piano. 

    Fjärde är sylenth. Från ett vandalism pack. Heter deadcat. 

    Top leaden är från sylenth och heter ARP TranceEpic. 

    Dessa ligger i en grupp med lite compression och eq. Har eq:at alla lager för att passa med varandra. Har sedan lagt på reverb och lite eko. Och sidechain såklart. 

    Hoppas det hjälper!

  3. On 9/22/2020 at 9:28 PM, Casper Bjerkehagen said:

    Edm ska väl låta rätt maxad ja, enligt Luca Pretolesi, dels för att låta starkt i klubb Pa:t  och för att genren vill låta så, säger Luca tror jag, jag förespråkar inte loudness för loudness skull, men om det låter bättre, absolut. 

    Testa att klippa med nån soft clipper, det är väldigt bra förberedelse innan limiter, det ska minska topparna med många db utan att tappa mycket punch. Sedan ska man väl oftast inte gå över 4-5 db limiting (om man nu leker i galna loudness träsk som edm) Jag håller mig till någon db, eller vad som låter bäst för låten generellt. 

    Jag gillar joey sturgis pluggar för clipping, de har en clipper i billy decker bus glue för trummor som jag gillar, kan tänka mig att deras "clipper" också bör funka bra
     

    Tack, ska testa att använda en clipper och se hur det går! Jag brukar använda två , tre stycken limiters på slutet som bara minskar med några db.

  4. Hej allihopa!

    Sitter just nu och försöker mastra min låt, det är en house låt. Som många vet är en stor del av mastering steget, när det gäller house musik, att få sin låt så hög som möjligt. Jag vet att man säger att loudness war är over och sånt, men det tycker jag ändå inte stämmer. Högre låtar uppfattas som lite högre på streamingtjänster, trots att de har volymnormalisering. 

    Nu när jag har sagt det kommer min fråga.

    Jag har testat två sätt just nu. Det är att använda mig av Izotope Ozones automat mastering för att få ett litet hum av vad som behöver göras med mixen. Mitt problem är att när jag själv försöker mastra så får jag inte upp den i samma volym. Ozones blir också mycket renare. Min mix verkar vara helt ok, eftersom ozone inte vill ändra med mer än ungefär en halv DB på några ställen, så det verkar inte vara mixen det är problem på.

    Varför blir det så här? Är det något jag gör fel, eller är det bara att Ozone är bättre än de plugins jag använder? Limitern jag använder är en gratis plugg som jag, efter en rekommendation från nätet hittade. Är det verkligen så stor skillnad på vilken limiter man använder, eller är det som sagt, något som jag gör fel?

    Mvh Melker

  5. 17 minutes ago, davarinho said:

    Bra jobbat! Tycker du är väldigt duktig på effekter och build ups/drops. Om du vill utvecklas mer så skulle jag säga att när du är hemma och leker med musikprogrammet så försök att leka mer med att göra egna samples/synth-ljud. Kanske skriva en sångmelodi och om du inte kan sjunga så kanske det finns någon i din klass som kan? Kanske någon kompis kan spela något instrument så du kan göra en melodi och spela in? Hur man lägger sång med effekter osv är en hel teknik i sig och jättekul att leka med/lära sig. Utmana dig själv med att göra andra genrer, kanske en långsam elektronisk låt? Bara lite tips på vad du kan göra för att utmana dig själv och utvecklas, med allt det sagt så är du jätteduktig. Fortsätt så!

    Ja jag just nu vill jag försöka testa olika genrer och experimentera med att hitta ett "eget" sound. Vet dock att det tar lång tid att hitta. Men absolut, håller med dig. Ska försöka börja experimentera lite mer. Nu är det lite för mycket kopiera Avicii....... 

  6. 10 hours ago, Hasselsnoken said:

    Tycker att det låter ganska trevligt. Kanske skulle sänkt de höga frekvenserna lite grann, framförallt i vocalsen.

    Dock har jag bara producerat då och då i lite mer än ett år, så du kanske inte skall lyssna alltför mycket på det jag säger😶

    Hör vad du säger 🙂 Är det så mycket höga frekvenser att de blir jobbigt att lyssna på? Att det liksom skär sig i öronen?

  7. Hej allihopa, nu var det dags igen. Har gjort en ny låt som jag faktiskt tycker blev ganska bra. Fick till en schysst botten och mixen, a den är väl helt ok. Undrar bara om nån skulle vilja ge lite feedback back på vad och hur jag skulle kunna göra den bättre. Den ligger på min Soundcloud och heter: What a Flashdance!

    https://soundcloud.com/melletech

    Tack på förhand! 

     

    • Gilla 1
  8. 8 hours ago, Draco Nex said:

    Hej Melker!

    Tycker det låter riktigt bra men visst, det kanske skulle hända lite mer mellan 1:24 - 1:39. Vad tror du om ett kraftfullt drop vid 1:24 och kanske en maffig build up fram till 1:39. Skippa melodislingan kanske? Kanske låta basslingan komma igång först efter 4 takter och skippa melodislingan helt (inom 1:24  - 1:39)?

    Jag lyssnade lite snabbt på dina andra låtar och jag måste bara säga att du verkligen har talang! Om du vill ha feedback och förslag på det du gör framöver så hjälper jag gärna till.

    Men det hade kunnat vara riktigt fett att efter det lilla breaket göra en lång o fet Swedish House Mafia, greyhound style build up innan nästa drop o bara skippa melodislingan

  9. 8 hours ago, Draco Nex said:

    Hej Melker!

    Tycker det låter riktigt bra men visst, det kanske skulle hända lite mer mellan 1:24 - 1:39. Vad tror du om ett kraftfullt drop vid 1:24 och kanske en maffig build up fram till 1:39. Skippa melodislingan kanske? Kanske låta basslingan komma igång först efter 4 takter och skippa melodislingan helt (inom 1:24  - 1:39)?

    Jag lyssnade lite snabbt på dina andra låtar och jag måste bara säga att du verkligen har talang! Om du vill ha feedback och förslag på det du gör framöver så hjälper jag gärna till.

    Ja jag kanske skulle ha gjort något annorlunda där då. Det är ju inte bara du som tycker det så det stämmer uppenbarligen. Och tack att du gillar mina grejer. Har fler låtar på G så räkna med att höra av mig snart!

  10. 24 minutes ago, candybag said:

    Jag tänker att man borde struntat i den och haft något annat element istället. En trummfill, en övergångstrudelutt med variation, eller inget alls.

    Men det är väl högst personligt om du själv inte reagerade likadant 🙂

    Nej antar också att det är smaksak 🙂

  11. 12 hours ago, candybag said:

    Låter stabilt, bra mix!

    Enda jag tyckte lät lite trist var breaket vid 1:24-1:33 som inte lät lika genomarbetat som resten av låten. Tänker närmast på basslingan som hänger med in där..

    Tack! 

    Tänker du att man borde ha struntat i att ha med bassslingan i det breaket eller borde det borde tagit längre tid för basen att gå ner i volym? Tack för att du gillar låten 🙂

  12. On 3/30/2020 at 8:58 AM, osiris said:

    Musik som är väldigt bastungt - dance/trance/edm.. - mår väldigt bra av sidechain-kompression på masterbussen (så att inte basfrekvenserna triggar kompressorn lika mycket)

    Men om man sidechainar på masterbussen börjar väl hela låten inklusive kicken ducka? Det är säkert jag som inte förstår 🙂

     

     

  13. 16 minutes ago, Peter Roos said:

    Naturligtvis har du rätt, men det vara bara en allmän reflektion över Mixamannes inlägg - som egentligen inte riktigt hör tillämnet;-) Om du läser mitt inlägg ovanför så kanske vi här eller andra kan guida dig till hur man ska göra få till en volymstarkare mix - och en bättre mastering. Börja med att läsa inlägget:-)

    Absolut! Ska göra det nu. Använder Logic Pro X

  14. 36 minutes ago, Peter Roos said:

    Och sedan sänks eller höjs mixen när t.ex. Spotifys och Apple Musics nivåregleringsalgoritmer har analyserat din mix - för att alla låtar där ska få ungefär samma lyssningsnivå.

    Jo visst men när man ska spela låtarna ute när man djar vill man ju att låten ska vara högre än de andra så den slår hårt.

  15. Hej allihopa!
    Har precis gjort färdigt en ny låt som jag lagt upp på Soundcloud. Jag har mastrat den själv och har problem med att få upp volymen på mixen. Om jag jämför låten med andra i samma genre är de andra mycket högre i volym. När jag försöker få upp mina i samma volym börjar de dista och blir väldigt limitade ( kompressade?) . Hur ska jag göra för att få upp dem i samma volym utan att kvaliten blir sämre?

    Här är länk till låtarna

    Tack!

     

     

  16. Tack för alla svar! Jag brukar också ha en plugg på mastern så man snabbt kan lyssna och jämföra mixen snabbt. Har dock problem med olika instrument som till exempel pianon som redan från början, utan någon extra stereo processing, som ändå inte funkar i mono. Dock så blir det likadant med riktiga låtar av till exempel Avicii så det kanske inte är onormalt....... Det finns ju också vissa syntar som börjar "phasea" i mono. Det antar jag att det kanske inte finns så mycket att göra åt 🙂

  17. Hej allihopa! 

    Jag har under senare tid stött på att folk pratar om att ens låtar ska vara kompatibla i mono, det vill säga att för mycket viktiga instrument inte ska försvinna när låten spelas i mono. Jag vill gärna att mina låtar funkar i mono eftersom mitt mål är att få dem spelade i klubbar där systemen oftast är i mono. Min fråga är då hur man ska göra för att vissa instrument inte ska försvinna när man spelar i mono. Hur ska man göra när ens låt inte funkar i mono? Hoppas ni förstår vad jag menar 🙂

    Tack på förhand!
    Melker

  18. On 12/31/2019 at 12:36 AM, Carl Nord said:

    Nu kommer jag bara utgå från personlig preferens så ta allt med en nypa salt:

    Man hör att du kan FX:s så du skapar dynamik i låten, vilket är bra.

    Jag tycker mixen låter bra, kanske att kicken slår lite för hårt, men det är en hårfin marginal. 

    Jag tycker inte om den huvudsakliga melodin, den är på tok för monoton. Måste ha mer variation. 

    Jobba lite med att variera dina percussions, och lägg till fler, nu låter det lite tomt i droppet. Detta är ju en progressive house låt, så refrängen ska ju drivas av tempot i trummor och percussions. 

    Nu kommer vi till det som jag verkligen gillar,

    Jag gillar/älskar ditt break runt 2:10 i den korta mixen. Det låter EXAKT som den house jag växte upp med. Nu är detta högst personligt, och det är din låt så du gör ju vad du vill, men jag skulle nästan tagit det stycket och lagt det i refrängen/dropet istället. Lyssna på "These Are The Days" av Audien så förstår du nog exakt vad jag menar. 

    Så för att sammanfatta:

    Ok mix

    Monoton melodi

    inget större fan av refrängen

    gillar breaket starkt. 

    Fortsätt jobba hårt så kommer det bli grymt

    Och jag håller med älskar verkligen breaket. Hade kunnat ha det som drop. 

×
×
  • Skapa ny...