Jump to content
Annons

s-wunderlich

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av s-wunderlich

  1. Två LoFi-videos som visar lite mer om vad det handlar om har åkt upp:
  2. Hai, Vi letar efter lite folk som vill vara med och spela, och spela in. I Stockholm. Vi repar ingenting, har ingen "lokal", och spelar mest ute. Lite här och där, med lite vem som helst. Jag spelar på otroligt usla (lånade) gitarrer. Det funkar... Såna som behövs är: - trummaskinsroddare - percussionspelare - sångerska/sångare - gitarrist - munspelare - mixare/producent Det finns en 5-6 låtar som ska spelas in. Här är två covers som jag spelar på + en (inte så intressant) jamgrej jag spelade in igår: Sean Paul - Get Busy - Guitar mayhem. Sponsored by Per U.K.™ Moan (Trentemøller) - Official Hypno-Impro-Jam Lucky Seven Tunnel-Hypno-Impro
  3. Jahaja. Då är låten släppt. Vet inte om den kommer släppas på sk. "streamingtjänster". Inte lär jag släppa den där i alla fall.
  4. Jo, jag vet att det går men det kommer blir krångligt med alla filer som är nya och har ändrats sedan Catalina-fiaskot. Jag tror jag hellre väljer att stå ut med det här faktiskt.
  5. Ja. Det kan ju vara en lösning också. Win7 lär det bli för mig isf. också ja. Jag håller på en del med programmering, och diverse datornörderier, hit och dit så att bara köra Windows är inte aktuellt. Men jag ska nog ge Reaper en chans. En sk. "showstopper" i många år för mig för att köra Linux var att det inte fanns någon bra DAW direkt, men nu finns det ju minst en iaf. tror jag.
  6. Det mastras av Linus Andersson! Har fått en första mastring som låter bra, men det är några saker som korrigeras. Det här kommer väl släppas dom närmaste veckorna ser det ut som. Mixen är väl relativt lik det som länkas här, men jag la in ett break på 5-6 sekunder mitt i låten. Återkommer när det här har släppts.
  7. Med lite distans till Catalina-uppdateringen så kan jag väl säga att jag aldrig mer kommer uppdatera macOS och köra Linux på nästa dator, och då troligen gå över till Reaper istället för Cubase. Det här var spiken i kistan för mac för min del.
  8. Trist det här alltså. Cubase Elements 8.0.40 (May 19, 2016) började krascha efter senaste "uppdateringen" till macOS Catalina 10.15.2. Den enda anledningen till att jag "uppdaterade" var för att fixa problem med skrivaren. Det första som hände var att eLicensern inte fungerade, men det var lätt fixat. Dom här krascherna i Cubase är värre. Jag kan inte ens importera en wav-fil utan att det kraschar. Jag har kontaktat Steinberg-supporten men inte fått något svar än. Kanske att någon här har koll? Det återstår att se. Jag skulle vilja backa x antal versioner av macOS till då både skrivare och Cubase fungerade, men det lär vara rätt så väldigt extremt jobbigt så det är inte aktuellt.
  9. Det blir antagligen Linus Anderson (http://rymdklang.se/) som mastrar det här. Jag är inte riktigt kapabel till att mastra det tillräckligt bra själv känner jag. Han har spelat in Hills (sveriges bästa aktiva (om dom nu är aktiga?) band?) två första skivor b.la. Och sen en ...massa... annat, så klart.
  10. s-wunderlich

    Ghost

    Ok, meningarna går isär här. Det är la ok. Det var Meloira vi spelade här då. Trevligt att vi kan enas om St. Anger i alla fall! 👍
  11. s-wunderlich

    Ghost

    Det är flera som producerar musik själva som hört det här hemma hos mig och dömt ut det. Varför kommenterar du inte det här flera påstår: att Ghost väljer medvetet att ha dåligt/amatormässigt ljud för att folk är vana vid det? Fast du kommenterar väl det indirekt. Det är vad jag tror i alla fall. Ghost låter väl knappast 70-tals-progg iaf.? Det gjorde ju däremot Opeth. Jag trodde tom. att det var en gammal inspelning då jag hörde det. Visste inte vad det var, det var poängen med att lyssna på det. Okänt sådär. Det lär väl vara fakta att Metallica hade katastrofal produktion på St. Anger. i alla fall?
  12. s-wunderlich

    Ghost

    Det är väl det jag (m.fl.) är inne på iofs.: att Ghost väljer att ha tillräckligt "amatömässigt" trumljud eftersom det är det folk är vana att höra numera. Det säljer!? "Ingenting på Ghosts skivor är där av en slump" sa en vis person till mig nyligen.
  13. s-wunderlich

    Ghost

    Det är inte bara jag som tycker det låter dåligt. Alla jag spelar upp det för i en riktigt bra stereo tycker det låter dåligt. Riktigt dåligt. Jag vet att en uppspelning ledde till en debatt på en arbetsplats i musikbranschen om vilka som egentligen har sämst ljud/produktion: Ghost eller Metallica. Metallica verkar ha segrat där, trots allt. Jag gjorde lite research på Andy Wallace då och kom fram till att han var någon slags föredetting, men det stämmer kanske inte? Listan här (som knappast lär vara komplett) imponerar ju inte direkt efter ...öh... 2000-nånting. "dåligt" är ju rätt diffust. Jag väljer att kalla det "amatörmässigt" istället. T.ex. riktigt usla digitala delay. Amatörmässigt trumljud och otroligt dåligt "ihopklistrad" bas och trummor. Gitarrerna är väl ok. Kanske? Piano/stråkar osv. Oklart... För mig låter det som någon sk. "hemmapulare" skulle kunna ha påtat ihop. Det är ju inte ABBA direkt, om man säger då. Sången är ju ytterst medioker. Det går väl inte att rädda med den bästa producent i världen direkt. Men t.ex. effekterna slätar ju över det problemet hyfsat bra i alla fall.
  14. s-wunderlich

    Ghost

    Fenomenet Ghost intresserar mig. Men inte musiken som "bra" direkt. Jag tycker att Ghost har riktig dålig produktion osv. med tanke på förmodad ekonomi. Någon/några jag diskuterar det med IRL hävdar att det är medvetet eftersom "folk" är vana vid dålig produktion; det säljer mer ("lagom" dåligt virvelljud osv.). Vad säger Expertpanelen här? En vän som är ubildad (jag är "självlärd", dock en del via teoretiska böcker osv., om ens lärd) i ljudteknik fick höra den här hemma hos mig i en Accuphase E-203 och HPM-60-högtalare (acceptabel CD-spelare, Sony-nånting). Det var via bränd CD och FLAC (har kastat eländet). Han trodde nästan att det var något slags skämt (hans egna ord). Vad har hänt egentligen?
  15. Vad tror ni om det här slutet då? 🥰 Hemliga trick? Oklart... vill satsa på något liknande (i någon annan låt) men det blir nog lite svårt att uppnå?
  16. Tack för feedbacken. Jag har snålat lite medvetet med saker och ting. Som jag skrev i början: "Det ska inte vara fullt så stökigt som det här, men inte långt ifrån". Lite mer sk. "tryck" ska jag försöka få till i alla fall. Jag har inte använt A Place to Bury Strangers mycket som referens faktiskt. Inte liksom "switchat" mellan det jag mixar och det här. Jag har undvikit referenser ganska mycket faktiskt. Bara kollat av basen lite och sådär t.ex. Men det är dags att börja använda den som referens ordentligt nu tror jag. Jag misstänker att han (Oliver Ackerman) kör med ett och annat hemligt trick. Han bygger ju egna effekter (framför allt gitarrpedaler) och spar på det bästa/värsta krutet till sig själv och säljer inte dom grejerna. Haaseffekten är en av mina favoriteffekter och jag använder det bitvis i den här. Men jag kanske ska ta i lite mer med delaytiden. Jag visste inte att man kan ställa in det i Cubase (och andra DAWar antar jag) utan har gjort det manuellt i alla år genom att bara förskjuta spåret, manuellt, lite.
  17. Ok. Tackar för det. Bra musik det mest (minst sagt); Neil och Townes. Passa på att tipsa om den här liveversionen av Panch and Lefty, om du missat den. Mycket vacker. Kanske det bästa jag hört med honom.
  18. Åhå. Då får jag ta och kolla (eller lyssna) på det här. Tack för inputten.
  19. Det är djävulisiskt mycket diskant i A Place to Bury Strangers. Jag har blivit tvungen att köra ett digitalt reverb på sången och eftersom jag linade gitarrerna körde jag samma digitala reverb på dom (https://www.soundtoys.com/product/little-plate/) ... jag glömde bort att jag åtminstone har en Holy Grail-pedal som troligen låter bättre iaf. Jag har en Fender Super Twin Reverb, men jag orkade inte hålla på och spela in genom den + att grannarna gillar inte då jag kör den på ~135dB (det är då den börjar låta bra!) heller. Ingen aning om vad lufs är, men det kommer jag ta reda på. Tyvärr kommer det här släppas "på spotify" tror jag. Men vad gör dom som är bra: Apple Music med det egentligen? EDIT: kul att du gillar min/våran låt mer. Fast du kanske tycker båda är värdelösa? Det framgår ju inte riktigt. 😉
  20. Tänkte på det här och jag misstänker starkt att det finns något trick kring nästan allt med ljudet hos A Place to Bury Strangers. När det gäller gitarrljud gör han (Oliver Ackerman) nästan helt nya saker tycker jag. Det bör upplevas live. Jag har sett honom kallas "ljudprofessor" minst en gång iaf. Jag håller med där.
  21. Skickade upp en ny version här idag: Det är "mastrat", fast extremt klåpigt av mig som inte kan alls. Jag har testlyssnat på det här i sovrummet med en Accuphase E-203 (japansk 80-tals HiFi) och Pioneer HPM-60-högtalare och tycker att det funkar ganska bra. Det är bränt på CD, har inte lyssnat på youtube-versionen där eftersom jag inte har möjlighet till det. Nu handlar det om mixning/Cubase (OT?): tror bassynthen ballar ur i slutet + att jag får krupp på fadningarna i Cubase som inte låter bra alls tycker jag.
  22. Inspelningen jag länkade ovan är relativt analog. Många delay är Ghost Delay och Memory Toy, men jag var tyvärr "tvungen" ...tja... att använda lite Timeless-delay också. Distarna är sk. äkta vara också, för det mesta. 🐼 Ta om ALL sång var det också ja...
  23. Jo. Jag är inte någon nybörjare sådär. Jag har hållt på med musik och spelat in (+ gjort "elektroniskt" på C64 osv.) sedan 1983 eller sådär. Tandberg-rullbandare på den tiden tror jag. Jag vet om att man bör spela bra, editera bra (fast jag tycker inte man ska editera särskilt mycket, hatar att dra i olika kurvor osv.). Min filosofi är också: skit i om det är lite otight (sjunga kan jag inte direkt), kör på första tagningen om det går. Jag är själv bäst på första, sen dalar det snabbt, vet att folk "peakar" på olika tagningar osv. Frågar innan dom spelar in hur dom vill ha det. En jag spelar in med i bland "peakar" på ungefär tagning ~200 på sången. Han får spela in den själv. Jag vill spela in helt analogt, men det är inte hållbart ekonomiskt för mig så jag får sitta och dra i lite kurvor och streck i Cubase ibland. Om 5-10 år kanske jag har fått ihop allt så jag kan slänga bort Cubase. Vi får se. Som jag skrev ovan har jag fått till bra mycket mer "tryck" i musiken (när det gäller t.ex. slamrig punk) i mastringen, men (som ovan också då) jag mixar väl för dåligt kanske då?
  24. Jag har ju hört talas (av KMH-folk) om minst en som kan säga t.ex. vilken kompressor som används. Själv är jag begränsad till att kunna säga t.ex. vilka gitarrer som används och liknande. Jag har gjort egna mastringar förut som lagt till ett sjujävla tryck i alltsammans iaf. Jag mixar kanske för dåligt då?
×
×
  • Skapa ny...