Jump to content
Annons

Bobokrull

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Bobokrull

  1. Jag tar en kvick post till för nu får jag kontakta Komplett. Har kopplat ut allting ur moderkortet och kopplat in allting igen. LatencyMon visar inga problem längre, vilket är väldigt märkligt kan jag tycka. Problemet som beskrivits initialt är kvar och jag testkörde med endast mina helt nya SSD-diskar inkopplade.

    Det måste vara nånting med moderkortet, jag kan inte se nåt annat längre för nu har jag gjort allt.

     

    Hursom, tackar för all assistans. Jag uppskattar det väldigt mycket även om inget hjälpte.

  2. Ok, då har jag hunnit testa 2 saker efter era tips.

    1. Platsbyte av grafikortet. Hjälpte inte.

    2. LatencyMon har körts... och... det verkar som om nånting är i behov av förbättring där enligt bilden. Jag har dock ingen aning om det kommer hjälpa med mitt problem vilket jag blir mer och mer säker på kommer inifrån själva lådan då öppning av fönster och musrörelser hörs i samband med det tokdistade bruset när en plugg i Cubase kommer på. Ska kolla upp de åtgärder som LatencyMon tagit upp även fast jag tycker hela den här grejen är bisarr... Det borde ju bara funka kan man tycka, haha...

    Skärmklipp.JPG

  3. 29 minuter sedan, pop53 said:

    Grafikkortet sitter internt på en pcie plats och ljudkortet är rimligtvis inkopplat via en usb port om jag fattar det hela rätt. Så kolla i manualen till moderkortet om den pcie sloten som grafikkortet sitter i har nåt att göra med den usb port du använder till ljudkortet. Det borde gå att lista ut så behöver du inte ge dig in i teknikaliteterna ang irq. Som sagt om det är beroende på att usb strular så beror det på att det skyfflas lite data i den bussen och grafiken är ännu intensivare så det kan bli resurskrävande på en nivå där grejorna inte hänger med om man inte byter plats på nåt och i detta fallet då eventuellt grafikkortet.

    Men jag bara gissar ju så lämna in den om det jävlas det är ju roligare att göra musik än att mecka med datorer

    Tack för den inputen! Ska definitivt kolla upp det här.

  4. 4 minuter sedan, drloop said:

    Mmm, låter som en möjlig IRQ krock mellan ljudkort och grafikkort. Stökigt att rätta till. Men kör som sagt Latency Mon så kanske du får ett vettigare svar. 

    På en av mina datorer råkade jag få ljudkort och grafikkort på samma IRQ, katastrof och det tog dagar att fixa till. en hemsk upplevelse. 

    IRQ? Nu är det överkurs för mig men jag kör testet när jag kommer hem så får vi se om det kan ge nåt av substans.

  5. 3 minuter sedan, Jayway said:

    Bara en idé till i farten: Du skrev RCA-avstörningsfilter i första inlägget. Om du har RCA-kablar på väg till din lyssning är de ju obalanserade, och där brukar det kunna spöka med störningar lite nu och då, och t.ex. om man byter ut något i setupen (till skillnad från med balanserade TRS- eller XLR-kablar).

    Jag gissar att du redan har kollat om du har samma problem när du lyssnar i hörlurar direkt från ljudkortet? Annars är ju det ett sätt att tydligare knyta (eller eliminera) problemet till kablar och yttre störningar.

    Japp, det är kollat. Det var i lurarna jag märkte att musrörelser hördes. Och när datorn öppnar fönster etc. Samma problem som initialt beskrevs är kvar vid lyssning med endast lurar.

  6. 7 minuter sedan, drloop said:

    Kolla med det här verktyget.

    https://www.resplendence.com/latencymon

    Det ger svar på om det är någon drivrutin som bråkar. 

    Problem uppstår vid lite last, jag hade liknande problem med CPU spikar men de märktes inte förrän lasten av pluggar kom upp i ca 30% då började ett digitalfräs som inte var så najs och vid ca 50% gick det inte att jobba.

    Windows optimering löste problemet. Nu kan jag köra mitt Focusrite Scarlett 2i4 gen 1 på 64 samples buffert nästan till att datorn nåt 100% CPU last. Innan var det knappt alls användbart...

     

    Jag bugar och bockar. Tar tag i det så fort jag kommit hem och återkommer med resultatet.

  7. 1 minut sedan, drloop said:

    Har du kollat CPU mätaren (eller DSP) så att den inte spikar?

    Jag har inga drop outs eller latencyproblem i Cubase när jag lägger mina vanliga gitarrer som är kopplade genom hårdvarupedaler in i kortet. Ingenting annat i mjukvaruväg ger några problem. Det är prick bara när jag tex skapar en helt ny kanal, kabel rakt in i kortet, som fenomenet med dessa sinnessjuka störningar uppstår så fort jag lägger på tex en distortionplug.

    Ska testa byte av grafikkortplats som föreslagits då jag, som jag sa, sett att nån annan haft samma problem och hade ett GTX730 precis som jag. Sen blir det väl till att dra ut back up-disk efter back up-disk och se om det löser nånting.

    Felet verkar ju vara inuti datorn och inte utanför eftersom alla sladdar osv bytts ut och jag hade exakt samma problem med endast trådbunden mus och tangentbord inloggad tillsammans med skärm och ljudkort för att minimera felsökandet.

    Jag kämpar vidare. Tack för alla försök till hjälp och era tips so far.

  8. 45 minuter sedan, pop53 said:

    Testa att byta slot för grafiken, är det 16 lanes? Testa med det gamla kortet om det funkade med den förra datorn funkar det då så är det ju nåt fel med ditt nya kort eller drivrutiner. Grafikkort kan väl störa också om jag minns rätt. 

     

    16, ja. Då jag inte provat det så ska jag testa det efter jobbet. Vi håller tummarna. Tack för tips.

  9. 2 timmar sedan, Jayway said:

    Hej! Kan det vara något med att CPU:n blir överbelastad? Vilken latency har du ställt in på ljudkortet - har du testat att öka den, kanske till max till att börja med?

    Överbelastning låter orimligt tycker jag. Latencyn borde verkligen inte vara källan till det här heller.

    Det känns som att det enda jag inte gjort under felsökning är att trixa med moderkortet fysiskt, vad jag nu ens skulle kunna göra på den fronten.

    Det sitter 2 SSD diskar i burken samt 3 stycken back up HDD. Även en USB-backupdisk är med i kedjan. Kan nån av HDD störa av nån outgrundlig anledning? Som ni ser så går jag bet här.

    Focusritekortet har dessutom ett eget strömförsörjnings USB-hubbuttag.

    Blir så trött.

  10. 18 minuter sedan, drloop said:

    Hur låter det med det interna ljudkortet?

    Har inte kollat. Allting låter som det ska med Focusrite-kortet FÖRUTOM den lilla detaljen inlägget handlar om. Allt annat lirar fint i ljudväg.

    18 minuter sedan, drloop said:

    Har du provat att avinstallera Focusrite drivrutinerna?

    Naturligtvis.

    18 minuter sedan, pop53 said:

    Testa med det gamla kortet om det funkade med den förra datorn funkar det då så är det ju nåt fel med ditt nya kort eller drivrutiner.

    Det kortet funkar inte med nya moderkortet tyvärr, så det går inte.

    21 minuter sedan, pop53 said:

    Grafikkort kan väl störa också om jag minns rätt.

    Jag såg nåt om det oxå, och som av en händelse handlade det inlägget om ett GTX 730-kort, vilket är vad jag har. Kanske det har med saken att göra... Ska ha det i åtanke.

    23 minuter sedan, pop53 said:

    Kolla i manualen för moderkortet så du inte får några krockar och behöver ändra om hur datorn prioriterar usb internt. Kolla om det behövs ett speciellt chipset typ som förr när intel gällde för att firewire skulle funka bra.

    Ska kika på det. Fast när Focusrite funkar som det ska förutom på just det jag frågar om... borde inte jag ha dessa störningar hela tiden om nåt var tjall med vad du nämnde?

    Hursom, tack för input.

  11. Hallå,

    Hoppas på experthjälp här då jag gett upp...

    För nån vecka sedan köpte jag ett Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen som enligt rekommendationer ska vara skitbra. Men jag har sannerligen stött på patrull så det räcker och blir över, och en veckas googlande har tyvärr inte hjälpt.

    Innan vi går till det huvudsakliga problemet så hör det till saken att jag helt plockat isär hemstudion efter att strulet uppkom för att försöka hitta en ev felande länk, utan resultat.

    Jag har i princip gjort allting ni kan tänka er, inkl flera olika RCA-avstörningsfilter, nya kablar på allting, testat olika uttag för elen osv osv... Hela datorn är sprojtans med nytt moderkort, minnen och processor av rekorderlig kvalitet samt Cubase 10 Pro som DAW.

    Men icke. Inget hjälper. Jag går bet och sliter flinten av mig.

    Problemet? Jag har SJUKT mycket störningar så fort en plugg kommer på. Ren signal är klockren dock, det är när Toontrack-pluggar eller vadsomhelst med dist (verkar vara specifikt dist som gör att det blir skyhögt brus och oväsen) typ sätts på kanalen som det skiter sig och blir obrukbart för musicerande. Jag hade inte det här problemet med mitt apgamla M-Audio 2496 kort som var internt i datorn (fast med det gamla moderkortet, minnena och processorn).

    Har ni hört nånting om detta förut och vad en eventuell lösning kan vara? Huset är från 1988 så jordningen ska nog vara ok. Jag hör även musrörelser och program som öppnas vilket tyder på nåt med jordning har jag förstått, fast då borde väl detta problemet ha uppkommit med gamla setupen oxå väl?

    Vore tacksam om nån kunnig på området kan komma med nåt tips för nu är jag uppgiven.

    Tack på förhand.

×
×
  • Skapa ny...