Jump to content
Annons

David Henriksson

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då David Henriksson senast vann var 24 november 2019

David Henriksson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Nashville

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I detta avsnitt går David igenom hur du kan anpassa ditt spel med vänsterhanden – både ackordspel och soloinriktade tekniker.
  2. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I detta avsnitt går David igenom hur du kan anpassa din spelteknik, framförallt i högerhanden, för att forma tonen du får ur din gitarr.
  3. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I detta avsnitt går David igenom hur du kan använda dig av enkla, repetitiva riff när du arrangerar för flera gitarrer.
  4. Att spela kvintackord med två- eller tresträngsgrepp på A eller E-strängen är väldigt vanligt, men denna gång ska vi arbeta oss igenom CAGED-systemet för att använda kvintintervaller på andra strängkombinationer.
  5. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I del 6 pratar David om hur du kan använda en kombination av flyttbara ackordläggningar, och öppna strängar för att få mer färgrika och fylliga ackordläggningar.
  6. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I del 5 pratar David om hur man kan använda en kombination av treklanger och toner hämtade från pentatoniska skalan – ett Jimi Hendrix-inspirerat sätt.
  7. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I del 4 pratar David om susackord för att dels färga musiken men också för harmonisk riktning och dragningkraft.
  8. David delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I del 3 går David igenom hur du kan använda överlagrade treklanger för att få fram olika färgningar. Överlagrade treklanger byggs inte på grundtonen utan från ett annat intervall.
  9. David Henriksson delar med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips. I del 2 går David igenom hur du kan framhäva en sångmelodi genom att välja ackordläggningar som har meloditonen på toppen.
  10. I en ny videoserie på 10 delar delar David Henriksson med sig av några av sina mest värdefulla gitarrtips och som han önskar att han själv hade fått. Häng med från början.
  11. Denna vecka har David Henriksson fått en pratstund med Erik Söderlind, en flerfaldigt prisbelönt jazzgitarrist av allra högsta klass.
  12. Emil Ernebro är en av landets absolut mest respekterade gitarrister och har bland annat pluggat i USA och musicerat med svenska storheter som Jojje Wadenius men även sina egna musikaliska hjältar som till exempel Tommy Emmanuel.
  13. Nicke Widén är en multiinstrumentalist som spelar pedal steel som huvudsyssla men även trakterar dobro, gitarr och banjo på en mycket hög nivå. En musiker i världsklass som tänkt till på djupet.
  14. Uppvuxen i ett musikaliskt hem, med nyckelharpa som sitt första huvudinstrument, via musikstudier på Rytmus och Växjö Universitet så hittade Filippa sitt kall i AC/DC's musik och bildade Thundermother för drygt 10 år sedan.
  15. I Studiopodden möter vi några av de intressantaste musikerna just nu. Denna vecka har David fått en timmes pratstund med den turnerande musikern Lovisa Sjöberg Nordahl.
×
×
  • Skapa ny...