Jump to content

Honka

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Honka

 • Rank
  På gång
 1. Honka

  Signal men inget ljud

  Nej det har jag inte gjort! Ska prova dessa två alternativ. Tack för tipset!
 2. Honka

  Signal men inget ljud

  Hej igen! Jag lånar min egen tråd med förhoppningen att få lite hjälp med följande: Efter att ha installerat om datorn och därefter min Steinberg UR22 MK2 samt musikprogram har jag lagt märke till att datorljudet klipper. Detta oavsett om jag sitter med ett musikprojekt och spelar in eller om jag använder datorn till annat så som kolla på Youtube-klipp eller liknande. Jag upplever att ljudet försvinner med jämna intervaller. När det händer försvinner ljudet i typ två sekunder för att sedan komma tillbaka igen. Vad beror detta på och vad kan man eventuellt göra åt saken? Tacksam för hjälp!
 3. Honka

  Signal men inget ljud

  Hej Patrik! Tack för ditt svar och tips. Jag har inte provat med att ominstallera ljudkortet än. Har tänkt något liknande, att installera det på en annan dator tillsammans med Reaper för att se om det blir någon skillnad. Ska dock börja med att installera om. Det jag tycker är lite underligt är att det fungerar i Cubase. Tack återigen för tipset!
 4. Hej igen! Jag hoppas på att få lite hjälp den här gången istället. Har kopplat in en MIDI keyboard i min UR22 MK2 och lyckats hitta ett klipp på Youtube som visar alla (rätt omständiga) inställningar för att få igång den så att den skickar signaler till Reaper. Men det kommer inte ljud! 1. Lägger till ett ljudspår 2. Lägger på en pianoeffekt 3. Slår på Reckord Monitoring 4. Slår på Reckord Armed 5. Klickar med muspekaren på det virtuella pianot som öppnas med effekten - Det låter 6. Väljer att Input MIDI ska vara min Steinberg UR22 MK2 7. Trycker ner en tangent på min keyboard - Tangenten på det virtuella pianot blinkar till men inget ljud 8. Klickar med muspekaren på det virtuella pianot - Inget ljud Kan någon vänlig själ förbarma sig över mig och förklara vad det är jag missat att ställa in/varför försvinner ljudet när man ställer in MIDI-enheten? Tacksam för all hjälp!
 5. Hej! Först av allt: Jag är helt nybörjare på att göra musik på dator. Vill dock kunna spela in mitt gitarrspel och sedan bygga på med trummor, piano och eventuellt andra olika slags ljud. (med hjälp av keyboard). Jag har skaffat en Steinberg UR22 MK2 (installerad) samt Reaper (också installerat). Nu önskar jag få lite hjälp att komma igång med mina MIDi-enheter (få dom att låta i Reaper). Hur gör jag? Jag har ett Roland V-Drum trumset samt en keyboard. Om jag vill få igång trummorna, hur går jag tillväga? Jag har förstått det som att man alltid måste starta en plug-in för att få ut något ljud över huvud taget. Det finns några förinstallerade i Reaper har jag sett. Men det verkar inte finnas någon för just trummor? Efter lite letande på nätet har jag hittat en lovande plug-in på www.powerdrumkit.com. Efter att ha laddat ner detta ser det ut som att trumljuden består av en dll-fil och en pdk-fil. Är jag rätt ute? Medföljande instruktioner säger inte så mycket mer än att man "bara" lägger in dessa i plug-in-mappen för Reaper. Men någon sådan hittar jag inte när jag går in i installationsmappen för programmet. Så: Hjälp mottages ödmjukastför att först och främst få klarhet i var/hur en VST-fil/ett VST-ljud installeras. Sedan hur jag går tillväga för att få igång trummorna (med de nya ljuden) i programmet för att kunna spela in. Detta är gjort so far: Trumsetet påslaget-> MIDi Ut ->MIDi-kabel -> MIDi In på UR22:an (påslagen) -> UR22:an ansluten till datorn -> Reaper startat Med vänlig hälsning "Honka"
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.