Jump to content
Annons

Mutz

Medlem
  • Antal inlägg

    792
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Mutz

  1. Hej! För att va rookie (som ja tolkar att du är) så låter det inte så pjåkigt. Min spontana tanke är att trummorna är för tamma och saknar smäll, gitarrerna för tunna och för låga, sången lite tam. Saknar riv, allt hörs väl men draget uteblir. Men känns som att det finns där i inspelning, så det är att bli lite modigare och mosa på lite mer. Ta dig tiden och trigga virveln för att få den smälligare. Dista sången mer och komprimera hårdare. Mosa sönder rumsmickarna och blanda in dem mer. Referenslyssna, skruva, vila, skruva mer, referneslyssna osv 🙂 Lycka till! //Mats //Big Balls Productions
  2. Sprakans nytt projekt! Hoppas det gillas!
  3. Skicka låtlänk över PM tack, skulle det stå....
  4. Men jösses!! Kan inte någon moderator ta och rycka världens bästa Hägglund i örat.... Tror man har lite för lite att göra om man orkar skriva så in i helvete många osmakliga inlägg på så kort tid som personen i fråga varit medlem...
  5. Skulle d gå å komma in med bidrag om någon timme tro?
  6. Är inte lätt, försökte ref lyssna mycket mot andra inspelningar men man blir lurad ändå! Se om jag tar en titt på mixen i studion om jag hinner!
  7. Varför jag gjorde mixen i lurar, eller varför den kan låta hur som helst? 😛 Gjorde den i lurar för att inte störa min sambo som ligger å sover. Sen kan det låta lite hur som helst pga mycke bas å lite diskant i lurarna. Svårt att kompensera lagom mot va man hör. Ska ta en lyssning i stereon imorgon! Så får jag se om jag håller med om din synpunkter 😲 Men får ju kolla över triggen på kaggen!
  8. Då har jag gjort en liten mix som kan avnjutas på följande adress : http://www.bigballsproductions.se/Driving_...d-Catherine.mp3 Har gjort mixen i ett par Rolandhörlurar för 2-300 så kan låta lite hur som helst. 😲
  9. Fan måste få tid å göra en mix på denna till veckan...
  10. Då e filerna på min dator. Ska bli skoj att skruva med!
  11. Ja det är skoj att höra hur andra gör. Och jämföra och kunna fråga hur folk tänk osv... Ska ta och uppdatera mina myspace länkar ser jag nu också. Gamla länkar förutom mitt band 😛.
  12. Är lite charmigt att man tycker ett program håller dålig klass när man inte har någon erfarenhet alls. 😛 Är övertygad att Cubase kommer duga jätte bra åt dig!
  13. Min första tanke var att det trots allt var någon som ville få en gratismix och att detta skulle låta fan med tanke på hur du beskrev det och att ni var så unga när det spelades in. Men är en jätte bra låt som det helt klart finns möjlighet att göra en bra och skön mix på! Impad att ni presterat detta när ni inte var äldre en 16. Se om tid finns så ska jag allt pröva att skruva lite!
  14. Använder det i stort sett alltid till att trigga om kagge och virvel, sedan in i Superior 2 och det låter smaskens 😱 Är väldigt exakt i triggningen och lätt att justera om något slag inte kommer med eller tvärtom.
  15. Mutz

    kulspruteeffekt

    Det är inte midi man triggar om till med aptrigga utan man triggar orginalsignalen till en sampling i realtid. Det är väldigt svårt att få bort kulspruteeffekten. Det du kan göra är att se till att tröskeln inte ligger fel så att signalen är för hög då kör aptrigga sampling på max hela tiden. Men tyvärr e detta ett problem när man kör med aptrigga. Bättre köra drumtracker och superior 2! Men det hjälper ju inte dig nu ☺️
  16. Å lotten landade på en SSL X LOGIC ALPHA VHD PRE 4-kanaler allá ssl för 12.900:- Väldigt behagligt pris tycker jag. Ska bli rolig att leka med!
  17. Har jobbat med en UA solo 610. Låter bra men känns lite klumpig. Helst vill jag ha 2kanaler i en burk och 19". Sedan e den liiite dyr...
  18. Tanken är att jag vill ha två riktigt bra kanaler. Ska anändas på det mesta. Sång, acke, micka el-gitarr, OH-trummor. Förväntingarna är väl att dom ska låta bra 😏.
  19. Ladda ner detta igår å ska ta med dom till studion å lyssna! Härligt initiativ!
  20. 2st sådanna kanske? http://www.thomann.de/se/summit_audio_2ba221.htm
  21. Denna rackaren då? Någon som vet något om den? http://www.audiodog.se/audiodog_products_s...product_id=1491
×
×
  • Skapa ny...