Jump to content
Annons

Nenne

Medlem
  • Antal inlägg

    161
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av Nenne

  1. On 6/22/2022 at 6:23 AM, slejnard said:

    Skickade denna till melodifestivalen men kom inte med. Samarbete med neosus här på forumet och en kvinna jag känner som sjunger. Vad tycker ni? 
     

     

    Jaa, vad ska man säga? Skitbra, som vanligt från dig Slejnard? Möööööööööjligen skulle mina skitnördiga bandmedlemmar tycka "överproducerat"- Sklt i dem. Jag vet bäst. Det låter bra!

    • Tack! 1
  2. On 6/9/2022 at 2:11 PM, Rebecca Erikstam Klauninger said:

    Hej!

    Jag är ny här på forumet och min musiklära-teori är inte särskilt hög. Behöver därför lite experthjälp 🙂 

    Om jag exempelvis spelar i C-dur och vill göra det mer effektfullt än att bara spela ex. C-Am-F-G. Går det att slänga in några "7-ackord" här och där eller förstör det hela tonartsmodellen?

    Exempelvis C7 och G7? 

    Tacksam för seriösa svar 🙂 

    NEEEEEEEEEEEEEJ . Men vafan det son låter bar för dig är BRA!!* end of discussion*

    • Gilla 1
  3. On 6/26/2022 at 3:14 AM, Henric Svensson said:

    Hej på Er!

    Här i Abbekås blev det bästa midsommarhelgen - först och främst blev jag morfar till ett välskapt litet flickebarn och sen kom det ut en ny skiva också! ❤️
     

    Denna gången blev det en swinglåt med Svensk text - finns en utförlig beskrivning av själva skapelseprocessen på Henric’s hemstudioblogg här på studio.se för den intresserade! 🤓 Lägger en länk till blogginlägget längst ner! 🤓

    Fortsatt trevlig helg på Er alla!

    Liiite för litet gitarr för min smak. Dessutom står vocals alldeles för mycket fram. Försök hitta en bättre sångare.

     

  4. On 1/9/2022 at 10:43 PM, Fidden said:

    Ganska skön lofi känsla ändå. Tycker inte riktigt känslan i trummorna matchar resten, de kändes lite för digitala liksom.

    Ibland blev det lite grötigt.

    Sen är det något instrument som troligen inte är ett munspel som spelar munspelsharmonier. Det tyckte jag kändes lite märkligt.

    OK. Ja det är miditrummor körda genom Steinbergs VST-trumset.

    Det är ett vanligt munspel men jag ska titta på det där.

    Grötigheten bord gå att fixa till.

    Stort tack för att du tog dig tid.

  5. On 8/29/2021 at 10:20 AM, AquaStranger said:

    Jag tycker att själva vocalen inte låter så bra när jag tar bort sidechainen, jag vet inte direkt hur jag ska fixa det så om du vet nåt så kan du gärna berätta!

    Sorry jag såg inte din fråga. (Citera gärna när du ställer ett inlägg till ett annat specifikt inlägg).

    Nu ser jag att du redan fått svar men oftast är det vocals som är centrum i en mix; Den ska alltid ligga i mitten av mixen (pan = 0) och helst med ett minimum av dynamikkorrigering. Tycker jag iaf. 

    Jag jobbar helst med "torra" acapellas från amatörer eller semiprofessionella sångare och ibland kan dynamiken vara litet väl stor och då kan man behöva engagera en kompressor men i normalfallet kan man nöja sig med en ganska svag kompression.

    • Gilla 1
  6. 5 hours ago, Jamen said:

    Har också försökt kolla LUFS-14 men ligger hopplöst lågt på vissa mixar, är det bättre att satsa på komprimera rätt varje enskilt spår, eller finns det snabba genvägar som att ex höja mastervolymen, eller liknande, och blunda för att det går på rött? Har egentligen väldigt höga krav på ljudet, men tidsbristen har tvingat mig till vissa eftergifter...

    Nu är ju jag inte direkt någon fena på matering men ett tips är att lägga en limiter sist i masterkedjan. Då kan man justera utnivån och eventuellt "limma" litet genom att sänka trheshold litet för att få ett lägre LUFS.

    Men man ska vara försiktig med det där så man inte sänker dynamiken alldeles för mycket.

    (Det finns limiters som har andra fördelar om man lägger dem sist i masterkedjan, som dithering och resampling. exemelvis som denna : https://www.waves.com/plugins/l3-multimaximizer#introduction-to-the-l3-and-l3-ll-multimaximizers ). 

  7. 5 hours ago, Jon Rinneby said:

    Det är mycket riktigt att det kan gröta runt 300 Hz, precis som det kan gröta runt 150, 250 eller 400 Hz. Vad jag försöker säga är att 300 Hz inte är en magisk frekvens där det alltid grötar, det beror bland annat på arrangemang och inspelning. Men generellt är området 150-400 Hz problematiskt för många, för mig betyder det värme och kropp, så jag passar mig för att skära där om jag verkligen inte behöver. Men det betyder inte att jag har "rätt" utan bara att det är mitt sätt att lyssna på. Med detta sagt upplevde jag dock en kraftig dipp runt 300 Hz i just denna låt och skulle därför råda att låta i alla fall basen komma fram mer där och fylla ut tomrummet. Om du även låter baskaggen ta plats  i samma frekvensområdet kan det däremot bli konflikt, du får lyssna. Det är svårt för mig att avgöra hur mycket du skurit i varje instrument.

    Du är på mycket god väg och mixen i sig är det inget fel på.

    Mvh Jon

    Nej men du beskriver just det som jag bortsett från; Det funkade väl för mig i någon mix med att reducera 300 Hz och tog det som intäkt för att det skulle funka i alla mixar. Så är det ju inte, man måste jobba från grunden med varje ny mix. Det visste jag nog redan men blev påmind om det nu!

    Hur som helst är jag otroligt glad för den här hjälpen!

  8. On 8/23/2021 at 12:47 PM, Jon Rinneby said:

    Hej Nenne. Först av allt: bra låt, arr och framförande. Fin balans mellan instrument och sång. Gillar speciellt närheten i sången, ligger bra i mixen. Då var den biten avklarad 🙂

    Får en känsla av mixen är lite urholkad som att det är ett hål i det lägre mellanregistret runt 300 Hz, som är viktigt för att ge musiken kropp. Likväl har låten en puckel runt 1000 Hz och en dipp vid 3000 Hz, vilket ger ett lite hårt intryck, samtidigt som att det sanknas lite tydlighet. Vidare känns hela mixen aningen komprimerad och jämntjock hela vägen. Hade gärna hört lite större skillnad mellan vers/mellanspel och refräng.

    Jag gjorde en snabbmaster (lite starkare volym) med ovanståede frekvenser i åtanke, samt tajtade till botten en aning under 150 Hz med en multibandskompressor (kommer ett Fredagstips om detta inom kort) samt drog på en aning mer 80 Hz och 18 kHz. Med detta sagt bör du först och främst kika på mixen och fundera över vilka  instrument som kan fylla ut "tomrummet" 300 Hz, kanske bas och virvel?

     

     

    nenne_fix.mp3 11.81 MB · 4 downloads

    Toppen Jon Rinneby!

    Att det finns en dipp vid 300 beror på att jag har reducerat just den frekvensen på både baskaggen och elbasen eftersom jag fått för mig att det är där det "grötar ihop sig". Det ska jag sluta med.

    Även de andra EQ-problemen ska jag titta på.

    Jag ska försöka lägga ner mer tid på att automatisera kompressorerna (och kanske en del annat) för att få den där variationen i dynamik som du påpekar, i olika delar av låten.

    Jätteglad att du tog dig tid och tack för de fina omdömena!

     

    /N L

  9. 3 hours ago, Bream said:

    Cool och skön låt. Om jag ska försöka säga något om mixen så möjligen att jag tyckte att det där cymbaltickandet som går nästan hela tiden hördes en aning för starkt eller framträdande eller något? Sen hörde jag inte riktigt alltid vad hon sjöng, fast det kanske beror mer på hennes uttal/artikulation än på mixen (fast jag gillade ändå hennes sång). 👌

    Stort tack för din feedback. Ja jag har problem med att mixa overhedads. En del tycker att jag mixar dem för lågt och andra att ja mixar dem för högt. Jag ska ta mig en redig funderare på det där men som sagt: Tack för att du tog dig tid!

  10. On 8/7/2021 at 8:39 AM, HomerJSimpsson said:

    Jag ska aldrig ge kritik för jag varken kan eller vet ... så här kommer den ... stråkföringen i början, om det nu är stråkar, känns keyboard inte stråke, den växlar typ abrupt.

    Annars är det ännu en skön låt som nån har gjort som inte är jag.

     

    Homer kids money.jpg

    Javisst det är Steinbergs Stråksynt. Jag har inte lagt ner någon som helst möda på just det utan spelar bara platta ackord på keyboarden (vars midi jag sedan kvantiserar, endast). Jag skulle kunna gör detta mer levande, absolut men jag jobbar egentligen mest med att lära mig mixa och mastra och lägger inte ner så mycket jobb på instrumentprestationer.

    Stort tack för att du tog dig tid att ge synpunkter och tack även för det goda omdömet!

  11. 11 minutes ago, slejnard said:

    Rätt skön faktiskt! Bra jobbat. Gillar solot där vid 3.40 👍Tungt! 

    Det var ju inte ens småelakt, Slejnard 😞

    Allvarligt skoj att du gillade mitt solo. Jätteglad  🙂. (Mina "låtar" är mest en anledning till att få släppa loss SGn litet 🙂 , ja eller LPn eller nåt . . . .  jorsåatt . .  😐 ).

    STORT tack för din feedback, Slejnard.

    • Gilla 1
  12. Skulle jättegärna höra litet återkoppling (sv: feedback) på det är spåret.

    Odarka sjunger, jag spelar alla instrument utom trummor.

    Som vanligt beaktas bara negativ kritik (gärna litet dekonstruktiv och småelak också).

    Bring it on!

  13. On 6/24/2021 at 3:58 PM, slejnard said:

    Tack så mycket Nenne! Kul att höra 😊👍
     

    Ja bara tid ges så kan det nog bli nåt instrumentalt. Känns nästan som att de bästa av mina såna är de där jag typ ”jammat” låter bäst så det blir nog mycket improvisation i så fall.

    Ha en trevlig midsommar 😊

    Trevlig fortsättning på midsommaren, Slejnard!

    • Tack! 1
×
×
  • Skapa ny...