Jump to content
Annons

Casper Bjerkehagen

Medlem
  • Antal inlägg

    161
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    7

Artikel kommentarer av Casper Bjerkehagen

  1. Okej. Intressant. Vet inte riktigt vilket problem den försöker lösa, men det är klart det finns plats för "ny teknik - hitta användningsområde" pluggar.

    Jag tycker det finns brist/lucka på integrerad loudness - loudness (haha) Det jag menar är, på samma integrerad loudness låter olika låtar ibland flera db olika i volym, det skulle vara skoj med en analysator eller AI tipsare så vi kan ta oss in i integrerad loudness-loudness-kriget 2024 på riktigt 😂

  2. Det är ett intressant koncept. Har testat detta innan. Största takeawayn är väl att det är en bättre experiment än en teknik, då man oftast vill att saker ska vara i förgrund och bakgrund dvs olika volym för att få djup och prioritera vissa element musikaliskt

  3. Nah, efter att ha sett den videon och kommentaren från UAD att funktioner inte ingår utan att köpa licens, är jag övertygad om att de vill binda upp användare i ett system som kostar mycket pengar, och tycker det är lite mycket fokus på deras pluggar i dawen, att skapa musik korrelerar inte nödvändigtvis med bilder på gammal hårdvara, utan känns rätt gimmicky enligt mig. Ett kul showroom för deras mjukvara. Inte en DAW. 

    Mina åsikter såklart. Men jag luktar Apple, Avid och andra företag som mest vill dra ut pengar, och gärna tar enormt betalt för uppdateringar, med estetik och känslan av professionalitet som största merit

  4. Okej. 
    Det jag ser som faror med detta är att de kan låsa dawen till dyr hårdvara och vice versa, om du väl köpt dyr hårdvara kan du betala mycket för uppdatering av mjukvara... inget som jag vill doppa tån i ... 🙂 

    De behöver inte nödvändigt vis bli som protools sagan där alla hoppar av glädje med clipgain, 6 år senare än andra självrespekterande daws osv...

    • Gilla 1
  5. Frågan är inre hur stark volymen ska vara längre utan hur tilltryckt musiken ska låta. 
    Jag tycker endast man ska gå på musiken och inte ett random lufsvärde. Det är viktigt att veta om detta dock, så man vet att man ska göra det bästa för musiken(:

  6. Bra artikel!

    Till att mixning är en räddningsaktion, man kan också säga friskvård :)

    Att tänka på låten är viktigt och kanske en av de lättare sakerna att glömma. Om man bara mixar åt någon annan är det nog lite lättare, för de har förmodligen en råmix som man kan sätta nivåer efter vad de tycker är viktigt för låten. 

    Så ett tips kan vara att skriva ut en ljudfil med en råmix och sola den imellanåt och se om du gör det bättre eller sämre. Också bra att spara mixing sessionen och samtidigt skriva ut en ljudfil med samma siffra som sessionen, så hör du hur låten utvecklas och om det du gör nu är övermixning eller gör låten bättre genom att flippa mellan versionerna!

    • Gilla 1
  7. @Jon Rinneby
    Jag gillade verkligen att göra egna basmallar!
    Ofta tycker jag att de riktigt bra verktygen lär en saker, och bassrom lär mig massor, kommer garanterat köpa:)

    Kompressorn du visade är den enda jag inte checkat in själv nu. (Köper inte waves längre även om jag gillar mixcentric, riskerar alltid att fucka mitt system då jag inte vill köpa deras update plan för mer pengar än vad pluggarna tillsammans kostar.)

    Kompressorn hörs nästan inte på bästa möjliga sätt när jag kollar på videos om den. Den är nog värd sitt pris också. Tycker de flesta digitala kompressorer egentligen låter så fattigt att jag hellre använder nån saturation i kombination med eq för att kontrollera signalen, men denna verkar göra ett fint jobb.

    • Gilla 1
  8. Tack!

    Bassroom tycker jag är extra intressant. Testat den i några minuter och den verkar lovande..

    Dels att det är väldigt "breda penseldrag" så det gör det lättare att fokusera på den stora bilden, och det gör den bra att använda att mixa igenom, top down. Jag kommer ta många andra beslut med den på genom en mix. Lite oklart vilket preset man ska använda, men det finns inga absoluta korrekta svar inom mixning heller:)


    Jag vill slå ett slag för Spectre av Wavesfactory (inte Waves)
    Saturation plugg som kan användas som en ren distplugg i valfritt frekvensområde och Q värde, eller som en eq med valfri distfärg inbäddad i eqn.


    https://www.wavesfactory.com/spectre/
     

     

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...