Jump to content

pop53

Medlem
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by pop53

 1. pop53

  Video

  Som ett tips, det här duger till en sån tråd det behöver inte vara värre videos än det här. Men visst det går att göra fullskaliga musikvideos också med dagens teknik utan att det kostar nåt som sagt.
 2. Gott att det löste sig.
 3. Ladda hem Davinci Resolve och testa det finns en gratisversion som är väldigt kraftull och i det finns fairlight inkluderat för ljud så det ska gå att jobba med ljud direkt i programmet. Men om du har ljudet färdigt så är det bara att ta in video och din ljudmix på samma tidslinje och muta det ljudet som blev i osynk och bounca ut det igen och se vad dom händer. Annars får du nog läsa på om tidskod och varför det drar sig över tid. Jag kan inte hjälpa med det men har läst på Video forum att det inte är helt ovanligt med synkstrul.
 4. pop53

  Asio4all

  Jag antar att du redan kollat på youtube videos om hur man spelar in analoga signaler i FL studio annars gör det för det finns mycket om FL studio där så vitt jag minns. En yngre yngling i bekantskapskretsen vill börja med FL studio så vi laddade hem det så jag skulle få kolla på det lite. Jag måste säga att jag blev inte imponerad tyckte det såg rörigt ut och inte som resten av dawsen där man ganska snabbt fattar ungefär hur det funkar i alla fall. Skulle nog rekommendera Reaper eller nån annan daw istället men jag antar att du och kanske kompisar kör med FL studio sedan lång tid redan. Men ärligt att spela in två analoga ljudspår ska inte vara svårt i ett musikprogram. Angående asio så kör jag mac os så där kan jag inte hjälpa till mer än att se till det inte krockar med nån annan drivare. Annars fråga på 99 musik där finns det en massa syntfolk dom kör nog FL studio hela ligan i smyg så där borde finnas hjälp tycker man. sorry kass hjälp jag vet Lycka till
 5. Det låter ok och färdigt för pålägg av voxen så det är bara att köra. lycka till
 6. pop53

  Video

  Det finns ju väldigt bra kameror i nallarna nu och den är ju med hela tiden och jag tror dom flesta spar videon i mp4 container som kan vara ganska lätt att processa för datorn så det är bara att köra på. Man bör nog förankra det med ägarna bara så det inte faller på nån teknikalitet med copyright för video eller nåt. Man bör nog också ha ett eget personligt youtube konto också då filerna (speciellt i högre upplösningar) blir stora. 1 Gigabyte i video sammanhang är en liten enhet normalt. Men man kan ju göra dom i 720p och har man bra kvalitet innan komprimering så funkar det tilltäckligt bra. Många tv kanaler kör 720 så det funkar allt behöver inte ens vara full hd men visst går det att ro iland ett 4k projekt om man vill. Det finns nog inget i världen ännu i alla fall som slår Davinci Resolve och absolut ingen gratisversion så jag rekommenderar att man tar en koll på det. Du kan blanda filformat ganska friskt på tidslinjen och det finns en avskalad version av fx programnet Fusion och ljudläggnings programmet Fairlight ombord också. Färgkorrigering och editering finns i också givetvis, så det är en komplett Hollywood lösning utan motstycke gratis och betalversionen kommer att sopa banan med konkurrensen Kort sagt det behöver inte kosta en spänn att dra igång och samtidigt kan man förvänta sig en väldigt hög kvalité på videosarna Givetvis beroende på finurlighet och kreativitet men medlen är gratis. Skulle man ändå få problem med att det går segt att redigera och bounca ut (läs datorn för seg på grafiksidan) så kan man under editeringsfasen jobba med en lägre upplösning (optimized media) och gå tillbaka till orginal filerna när man bouncar ut projektet. Vi har ju redan ljuddelen klar i och med att dom flesta daws kan byta ljud på en video så den delen av processen (om saker och ting i videon inte ska synkas förstås) är ju väldigt lätthanterad.
 7. Grafikkortet sitter internt på en pcie plats och ljudkortet är rimligtvis inkopplat via en usb port om jag fattar det hela rätt. Så kolla i manualen till moderkortet om den pcie sloten som grafikkortet sitter i har nåt att göra med den usb port du använder till ljudkortet. Det borde gå att lista ut så behöver du inte ge dig in i teknikaliteterna ang irq. Som sagt om det är beroende på att usb strular så beror det på att det skyfflas lite data i den bussen och grafiken är ännu intensivare så det kan bli resurskrävande på en nivå där grejorna inte hänger med om man inte byter plats på nåt och i detta fallet då eventuellt grafikkortet. Men jag bara gissar ju så lämna in den om det jävlas det är ju roligare att göra musik än att mecka med datorer
 8. pop53

  Video

  Ja det skulle funka, jag har lite luftballong video jag tog för länge sedan som jag körde lite slarvigt till min snutt ny låt jag håller på med så jag är redan igång . Men jag kanske har nåt mer i arkivet som skulle funka jag kan bidra med men nu har ju alla en bra kamera i nallen så det behövs nog inte ens. Davinci Resolve finns i en oerhört kompetent gratisversion så redigeringen skulle inte vara nåt problem för folket heller.
 9. Testa att byta slot för grafiken, är det 16 lanes? Testa med det gamla kortet om det funkade med den förra datorn funkar det då så är det ju nåt fel med ditt nya kort eller drivrutiner. Grafikkort kan väl störa också om jag minns rätt.
 10. Varsågod det är lugnt tråkigt om det strular, själv struntade jag i att uppgradera musik datorn på grund av att pci platserna försvann för några år sedan (jag fixade fler datorer och ljudkort istället om en inte skulle räcka och för fler in och utgångar) men har du den gamla kvar för den har ju usb portar så kan du ju testa det nya kortet i den för att säkerställa att det är helt. Nja det är nog lite fart och belastning i bussarna så det kan nog bli konflikter när man sätter i prylarna i olämplig konfiguration.
 11. Testa med det gamla kortet om det funkade med den förra datorn funkar det då så är det ju nåt fel med ditt nya kort eller drivrutiner. Grafikkort kan väl störa också om jag minns rätt. Kolla i manualen för moderkortet så du inte får några krockar och behöver ändra om hur datorn prioriterar usb internt. Kolla om det behövs ett speciellt chipset typ som förr när intel gällde för att firewire skulle funka bra.
 12. Har inte gått där men har träffat Florian och gör lite video jag också men från omgivningarna runt Sya när jag fräser runt i min El tuk tuk Ibland som den här med lite konstiga färger och oskärpa
 13. pop53

  Video

  Funkar väl som video? Får stoppa dit lite musikljud tror jag
 14. Edit: Ok got it det har inte varit ännu haha Två bandmickar, två konding mickar, en dynamisk, två mickställ, en rnc kompressor, några andra små boxar, en patchbay och patch kablar. Men att det var nån extra fredags rabatt det tror jag inte för det var väldigt billiga grejor redan från början typ ett "matchat" par bandmickar för 1700 spänn.
 15. Man undrar hur en nato hals känns att lira på. Hmm undrar vad som är bra med fruktansvärd i gitarrsammanhang. Oh yes jag vill ha en laminerad Tallock som fixar alla frekvenser ett måste i var marsians hem. Om jag sålde nåt så skulle jag nog byta översättare. Saxat från reklam för en gura Anmärkningsvärd ton blandas med Fender ikoniska, superjämna spelbarhet. Fender FA-125 Dreadnought ger akustisk spetskompetens till en gitarr som är överkomlig, tillgänglig och perfekt för utvecklare av spelare. Den släta nato halsen har en extra bekväm profil, eliminerar belastningen och gör att du kan spela på och öva under långa sessioner. Dess dreadnought kropp ger ett fullt, rikt ljud. Med tanke på att gå till standard för akustiska gitarrer, är den fruktansvärda känd för sin tjocka, resonanta ton, och den här typen av gitarrer har drivit ljudet från några av musikens största gitarrister. Du får också ett underbart tonområde - den laminerade Tallocken gör ditt spel ljud klart och definierat, oavsett frekvens du spelar på. Fender har verkligen fokuserat sina ansträngningar på att göra detta till en exceptionell allroundare av den akustiska gitarrvärlden.
 16. Tackar det var vänligt skoj att nån gillar lite plinkelink 😁
 17. En liten utsvävning Hmm Logic står normalt på 44100 men Intensity Pro kortet kör ju med 48 i och med att det följer broadcasting standarden. Flash media live encoder programnet till video och ljudströmmen står på 44 till dom flesta ställen jag sänder så det måste ju codas om mellan on the fly typ. Lite synd kanske då jag tycker det borde bli bättre utan.
 18. Det är ett M-Audio Delta 1010 och så vitt jag minns så är det både och på det kortet.
 19. Har aldrig haft en extern kompressor så det ska bli spännande. Har inte lyckats lista ut om det funkar med både balanserat och obalanserat på den så man får väl se helt enkelt. Kanske skulle fixat en patchbay också så det är lättare att snabla allt.
 20. Ibland får det va så här det behöver inte va så jäkla noga och polerat. Prylar behöver inte kosta en halv mille heller. Lite billigt skräp funkar bra nu för tiden och en gitarr låter alltid bara det finns strängar på den. Hur fan man gör tex EDM låtar utan ström eller lirar dom live utan instrument går det ens? Skulle vilja se hur man gör i så fall. Allt som inte går att kompa med tamburin eller triangel suger. Har nog postat den här förr men det bjuder jag på. Kommer från en Livesändning nere i studjoon till min Vaughn live TV kanal så grejor för ungefär 50 öre funkar ok nuförtiden. Under sändning så fick jag lite knaster men det gick över efter en stund. Nåja så är det över o ut
 21. Jag har inga bra svar dessvärre men kanske lite info Det absolut viktigaste det är att hon har roligt med musiken oavsett allt. Sen blir det som det blir och om barnet är av typen att en traditionell musik utbildning funkar då är det nog dom traditionella vägarna som gäller. Dom uppdateras också löpande och speciellt i Stockholm bör det finnas en uppsjö av både statliga, kommunala, privata skolor och studieförbund som kan hjälpa till på ett jättebra sätt. Jag är utbildad rock fritidsledare och körde en tjegrupp från mellanstadiet i musik på fritidsgården men det var svårt av flera olika anledningar så det gick väl sådär. Förmodligen uteslutande beroende på att jag sög helt enkelt och tjejerna var inga "musik ungar" utan bara vanliga ungar. Att sporadiskt gå ner i rockrummet med ett gäng ungar och visa lite trumbasics eller liknande kunde iofs funka. Och jo man kan spela med vänsterhanden på hihaten trots att man är högerhänt . Det var nog det första jag lärde ut.
×
×
 • Create New...