Jump to content
Annons

pop53

Medlem
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by pop53

 1. Varför betala? Jag lägger upp dom på Soundclick eller youtube och det funkar skitbra och är helt gratis.
 2. Jag har inte Spotify och har inga planer på att skaffa det heller. Vad har man för fördelar med Spotyfy egentligen om man jämför med youtube som är gratis?
 3. Min morfars fiol ligger här nånstans man kanske ska kolla den också. Men på Nylunds sida står det pris 26 000 för en mästare fiol vilket låter väldigt billigt. Om jag minns rätt fick min morfar råd att byta fiol av nån galning så det blev till en sämre dessvärre. Men han var på Sverigetopp nivån och klassiskt skolad på akademin i huvudstaden så den kanske är ok och värd att kolla upp ändå.
 4. Som sagt man får nog läsa på om produkterna vad som anges när det gäller sånt. Mina akg lurar är på 50 ohm tex och min sist inköpta pryl på 150 ohm när det gäller hörlursutgången så den kommer jag inte att använda speciellt mycket med mina akg hörlurar, utan till det jag köpte den till typ.
 5. En liten gullig sån där Behringer mixer borde ju funka också tycker man. https://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_502.htm Utgångarna från ljudkortet in i mixern som har både master ut till monitorer och hörlurs utgång. Jag tror inte dom låter så kasst längre heller så det borde räcka en bit även ljudkvalitet mässigt också. Man får nog helt enkelt läsa på lite specs på grejorna så signaltyperna funkar någorlunda mot varandra.
 6. För video behöves ett fångstkort/capturecard om det ska spelas in live till hårddisk och motsvarande program som på ljudsidan men man kan ju spela in till kamerans/telefonens minneskort (och till och med med en webkamera till tex gratisprogrammet OBS) och lägga till i efterhand också. Som Slejnard säger så fixar Reaper att ljudlägga/byta ljud på video och det kan nog dom flesta stora inspelningsprogramen i dagsläget. Tvärt om att ljudlägga video kan man göra med gratisprogramnet Davinci Resolve från Blackmagic Design som är ett fantastiskt kompetent och kraftfullt video program med ljudredigering innbyggt och finns både till mac och pc. Till ljud så funkar alla någorlunda välkända program jäkligt bra sedan många år tillbaka så där är det fritt val men lättast att köra på det som "alla" kör på på så man kan få hjälp fortast. Det behövs ett ljudkort och en preamp som du redan har eller en mixer med USB in och utgångar (helst fyra för att det ska gå lättast) och nåt att lyssna i som hörlurar och eventuellt även monitorer. Det kan vara lite smart att hålla koll så grejorna man köper tar antingen balanserade eller obalanserade signaler eller om möjligt båda typer av signal för att slippa en del strul. Obalanserat är det ofta i konsumentproduktet som tex hifi stereo prylar och balanserat är det i proffs inspelningsgrejor som regel. Ska det gå snabbt så kopplar man in sin musik inspelnings utrustning i en sån här Lycka till
 7. Små stärkare som inte låter så högt funkar utmärkt till det men annars utöver färdiga anläggningar så kan man köra med inspelningsprogram om man ställer in grejorna rätt och har både in och utgångarna som behövs på ljudkortet förstås.
 8. Hade skrivit en massa mer men Mac Pron kräktes så det försvann men jag hoppas infon räcker orkar inte skriva om skiten. Ska inte Vlogga eller urboxa prylar utan till att göra min video anläggning mera flexibel framför allt på ljudsidan och att få ett mobilt alternativ till eventuella gigs utanför huset.
 9. Svarar på båda svaren i ett. Tack föresten 1. Ja kanske har läst på lite om det men det verkar vara osäkert hur det blir i det här läget som jag har. 2. Får läsa på mera om den, har nåt liknande redan men åt passiv aktiv hållet som jag har kass koll på/har nyss köpt dom hur dom funkar och varför 😀. Grejen det ska in i är en grej som i och för sig inte är så jäkla dyr men vi pratar ett par tusen ändå som då ska vara lite åt proffshållet men på video sidan. Grabbarna inom video dom uppfinner gärna hjulet när det gäller audio typ flera gånger om. https://www.blackmagicdesign.com/products/atemmini
 10. Jag lyssnar aldrig via Logic när jag sjunger och spelar in och har bara musiken i lurarna, det funkar skitbra. Tror jag kommer att lägga ner det här med plugins när jag lirar in instrument också och bara köra med små gulliga någorlunda tystlåtna stärkare. Då slipper man ju en massa lagg i systemet också + att det är roligare och skönare för öronen.
 11. Limma två distanser (plastbitar, trä etc) med dubbelhäftande tejp så det kommer lite luft mellan och sen SSDn.
 12. Jag behöver göra om utsignalen från en liten mixer med balanserade utgångar till en obalanserad signal för att funka att koppla in i en annan grej jag har så inget går sönder i onödan. Jag har nog en annan liten mixer som är äldre och iofs. säkert håller konsumentstandard men den jag vill använda har lite effekter inbyggt. Dvs om det går att göra om signalen utan en massa joxande. Tacksam för svar
 13. Verserna är lite statiskt sjungna melodiskt sett men helt ok men det tar fart efter det och seglar på beatet som det ska så lyssna därifrån för att få inspiration hur du ska trigga av melodin genom låten.
 14. Förr eller senare händer det att man når datorns tak för vad den orkar med att hantera i realtid. Det kan ju i och för dig vara bra för då får man anledning att undersöka vad man använder tex plugins som kan vara extra hungriga och ställa till med sånt här. Typ har man kasst med cash till nya snabbare grejor så kan man ju ändå jobba vidare bara man anpassar sig. Delayer kan vara besvärliga men även samplingar och deras "spelare" kan ta mycket kraft på olika sätt. Ett bra sätt att slippa detta är att spela in via mickar och lajna in eventuella hårdvaru syntar och effekter istället för att köra med ljud på burk/plugins och jävligt mycket roligare är det också och det får man på köpet. + att man får kanske får anledning till att bjuda in folk att gasta och lira. Det vill säga om man har några polare kvar efter alla år bakom skärmen . HALLÅ fan vad det ekar tomt här hemma
 15. Öj jag har kört Mac OS på PC i runt 10 år eller nåt och det finns inte bättre än OS X på en PC och prisskillnaden är enorm givetvis. Skriver detta på en sån med två thunderbolt portar och ett GTX 1080 grafikkort i. På en gammal mac pro 5.1 (som är den sista innan den som kommit nu som i alla far har fall pcie slotar) är det väl inte bara att skicka i ett sånt effekthungrigt grafikkort som det ändå är utan vidare spis då man så vitt jag läst kan bränna Psun vilket kan bli dyrt. Har fortfarande typ fem hackabackamacar kvar som alla är skitbra till musik och live streaming. Kolla här också
 16. Tråkigt att han gick bort givetvis men jag minns inte en låt med dom överhuvudtaget och nu när jag lyssnar inser jag varför för jag tycker inte att det är eller var speciellt bra dessvärre. Men som sagt oerhört tragiskt för alla som gillade och givetvis dom närmaste. (Då skulle ni ha varit med när jag gick på koncert med Johnny Winter I Köpenhamn för tusen år sedan. Förbandet spelade högt som fan så när dom äntligen slutade så tänkte man skönt nu blir det musik och inte bara högt. Jo tjena det blev visserligen äntligen Musik med Jumping Jack Flash, Highway sixty one osv men ännu högre och hela ligan uppklädda i nån slags Abba liknande kostymering och platå dojjor. Snacka om kontraster till musiken.)
 17. Gear4music är också där, kolla deras nya Hartwood guror snygga som f och billigare
 18. Att skriva/komponera och spela in musik har tydligen blivit nån slags konserv/produkt när det yngre gardet kommunicerar. Man läser - hur länge har du proddat söker nån att prodda med har bara proddat i några månader hur låter det......... Kom o tjöööööp konserverad gröt Jag reagerar i alla fall och tycker ärligt talat att det låter både märkligt och lite löjligt. En produkt har väldigt lite med musik att göra, det går nog inte att komma längre från själva kärnan med musik. Produkter skapas i fabriker inte i musikstudios inte ens i en garderob i ett sovrum. Kan vi sluta använda det ordet i musiksammanhang tack.
 19. Jo det är sant men jag tror det går att sätta i ett USB3 kort vilket också är väldigt lätt på den gamla mac pron. Men vad ska man med USB3 till i en musikmaskin?
 20. Jag gav 700 spänn för en beggad mac pro 3.1 som skulle vara sönder enligt säljaren men med nytt PC grafikkort så funkar den. Nu är det ju ett extremläge men är det ont om lämpliga beggade Imacs så varför inte vidga vyerna och kolla på gamla mac pron för det är inte kattskit heller direkt. Kanske lite sega inuti i teknologin men det finns inget som är lättare att trycka i en HDD i och det finns hållare för SSDer också så vitt jag fattar. Min är ju en med två cpuer så den har totalt 8 kärnor. Obs! vi pratar att den får kosta några tusenlappar max annars är det nog inte lönt.
 21. Men Logic på en mac ska ju funka tycker man så det måste vara nåt annat som är problemet. Generellt sett så finns det nästan aldrig nån fördel med att uppgradera OS X för musik inspelning så det kan vara nåt att komma ihåg. När jag har gjort det så har det varit för att leka eller för att hårdvarutillverkare inte bryr sig om drivare för äldre versioner av OS X eller att tex Chrome inte uppdaterar säkerheten på den OS X version som jag kör så jag inte kan betala räkningar och sånt över internet. Men när man köper en Mac så har den ju den versionen som den har så det blir ju lite som det blir.
 22. Jag tycker också låter bra och håller med Nbient att det låter väldigt mycket film musik. Dråpligt nog så lyssnar jag via min Samsung TV då jag surfar på min Video dator och när det drar på lite så blir det lite vasst på nåt sätt. Lycka till
 23. Att hitta nåt bra för två tusen blir svårt ärligt talat. I alla fall om det ska motsvara det som normalt är ansett som bra i studiosammanhang. I hemstudiosammanhang går det nog dock men förmodligen ändå bara på beggat sidan. Jag har ett par gamla yamaha hs50 eller vad dom heter och nåt billigare från Presonus tror jag det är. Yamaha burkarna är bäst och dom var dyrast tror en femtusing eller nåt för 10 år sen om jag minns rätt.
 24. Bra initiativ lycka till Men det finns väl en chat här också tror jag. Jag testade discord på min nalle men tyckte inte om det programmet. Det var inte direkt världens mest lättillgängliga gränssnitt på det tycker jag nog, så jag personligen använder hellre andra program.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.