Jump to content

pop53

Medlem
 • Content Count

  322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

pop53 last won the day on November 13

pop53 had the most liked content!

Community Reputation

58 Utmärkt

About pop53

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ett exempel på ett bra videoprogram som också finns i en riktigt bra gratisversion är Davinci Resolve och till det finns det massor av video tips på Youtube om hur man använder det. lycka till
 2. När man googlar på det programmet så är det inget videoprogram men verkar vara ett fotoprogram som kan göra slideshows av video. Jag skulle googla efter gratis video program och framför allt program som kan se ditt capture kort. Förmodligen följde det också med ett program med ditt capture kort. Kör du mac och kan fånga videon så den lirar på skärmen så kan du screencappa den med Quicktime så är det klart. Sen för att mecka med ljudet så tar du in videon i din daw och kör därifrån. Obs du kan inte mecka med videon i din daw.
 3. Fortfarande på tok för lite info för att kunna ge nån hjälp. Men det kan bero på att ditt program vill ha ett filformat som funkar för film eller att filmerna har kopieringsskydd eller att ditt program tolkar det så, kabelproblem etc etc.
 4. För videofrågor så finns ju voodo forum också. Men kortfattat du behöver ett capture kort med analog video och ljud utgångar som kan fånga video och ljud i den upplösning/standard som din vhs har. Sen måste det funka med programmet du kör med också och det kan också vara en inställningsfråga för att det ska se kortet och video/ljud strömmen. Kort sagt det behövs mer info precis som vayzeria säger. Det finns olika video program även olika typer av program för mac och pc och ibland funkar dom på båda.
 5. Ja det var fina grejor och i slutet när plattskärmarna och platt TV kom så kunde man få dom jäkligt billigt.
 6. Jättebra låt men det är nåt med trummorna i verserna som borde vara lite annorlunda. Det låter som att dom spelar sångnoterna så det blir lite statiskt på nåt vis. Jag skulle nog rekommendera att ta en akustisk gitarr eller piano och spela igenom den några gånger och sätta formatet liksom.
 7. Jag tittade precis på en gammal livesändning jag gjorde till gamla justin tv numera twitch för nio år sedan där jag är testpilot på en Daw Audio Evolution. Jag sänder i 720p meckar med programmet när jag spelar upp en låt jag höll på med med ett gäng spår på, har tre skärmar dvs två grafikkort och antingen ett M Audio Delta 1010 eller ett Saffire Pro 10i/o. Har minst fyra program igång samtidigt. 9 år sedan, jo datorena funkar och har gjort det länge. Det var en hackmac som körde snow leopard på om jag minns rätt. Thunderbolt kan vara bra men även gamla goda Pci sloten är fortfarande användbar så det kan vara så att man inte behöver byta en grej. Använder man datorn som en bandare mer än som en Daw så räcker det med sånt som rullar på win xp för uppåt 20 spår.
 8. När man slipar bandändarna kan man göra vinkeln för flack det är sant, då har den varit med om en ombandning av nån som inte riktigt visste om sånt. Greppbrädans välvning brukar nog generellt vara så liten att det inte påverkar. Men jag glömde spridningen av strängarna och då är det nog i första hand sadeln man får titta på om inte stallet är bytt förstås. Det kan ju också vara så att båda har bytts ut. Det inte bara kan gå jag har justerat guror själv på det sättet. Man kan ha tur som med min eltolva där det bara var att lossa skruvarna lite och rätta till den så var det klart. Så där slapp jag att chimma upp det. Det jag menar är att man testar det lindrigaste först och tar det vidare därifrån vid behov och då kanske hos nån gitarrtekniker.
 9. Det kan bero på att stallet eller halsen sitter fel i förhållande till varandra. För halsen. Du letar fram en ganska ny kortlek du kan avvara eller köper en i närmaste 10 kr låda på nån affär typ city gross. Lossa strängarna så bara höga och låga E har lite spänning kvar nog att inte sladdra. Lossa skruvarna till halsen lite så att den går att röra lite i sidled. Stoppa spelkortet mellan väggen i halsfickan och basen för halsen som ett chim och "raka upp" halsmonteringen med hjälp av det. Förmodligen ska det sitta mot höga E sidan men om halsfickan är för stor så kan man få testa med mindre bitar av kortet på de ställen där det behövs för att uppnå att halsen "tippar" åt det hållet man vill. Men det borde räcka med en lång bit på en sida. När du har en tajt sittande hals där båda E strängarna sitter lika långt in på halsen så markerar du på kortet hur mycket som ska klippas bort så det inte syns. Dra åt halsskruvarna samtidigt som du kollar att halsen fortfarande är rak. Stäm gitarren till normal A och lossa halsskruvarna pyttelite så att strängtrycket gör att halsen trycks mot bakre delen av halsfickan för bästa sustain och dra åt dom igen. Spelkort är gjorda av papper i grunden och med skyddsfilmen på dom så blir dom stenhårda smala chims ganska nära släkt med riktigt trä. Jag gör så på byggsatser där hals och halsficka inte stämmer överens riktigt. Passningen ska vara så att halsen sitter ganska tajt ändå. Räcker inte det så åker man kanske på att flytta stallet i sidled men som regel räcker det att fixa till halsinfästningen. Ge dig inte på banden innan ovanstående är gjort. Lycka till
 10. Jag tog för givet att du hade testat att köra med bara den inbyggda grafiken i processorn. Om inte så skulle jag nog tycka att det vore värt att testa det också, om inte annat så bara för att se om nåt ändras när du tar ut grafikkortet.
 11. Jorå påt barra vi salar till mörkaste solbrillorna till oss här dom andra får klara sig 😁
 12. Härligt, bra jobbat svänger fint. Ni skulle göra den live på nätet med ett avskalat arr och eller lira in på video. Mixa ner till en klaviatur en rytmgura, bas och trummor och kör eventuellt leadgura men i alla fall sång live. Det funkar med obs, en Camlink och en video/dslr kamera med hdmi ut eller bara webkamera. På varsit håll borde funka också om man är finurlig med tekniken
 13. Sen är det väl oftast en traditionell poplåts modell som ska efterliknas oavsett om den skapas i dator eller spelas in analogt. Då blir det ju lite mysko om det ligger åttielva kanaler i arret för typ dom max tre till fem instrument som spelar samtidigt.
 14. pop53

  Video

  Uj det blev trångt här det var otippat med en sån anstormning
×
×
 • Create New...