Jump to content
Annons

pop53

Medlem
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

pop53 last won the day on January 6

pop53 had the most liked content!

Community Reputation

74 Utmärkt

About pop53

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gear4music är också där, kolla deras nya Hartwood guror snygga som f och billigare
 2. Att skriva/komponera och spela in musik har tydligen blivit nån slags konserv/produkt när det yngre gardet kommunicerar. Man läser - hur länge har du proddat söker nån att prodda med har bara proddat i några månader hur låter det......... Kom o tjöööööp konserverad gröt Jag reagerar i alla fall och tycker ärligt talat att det låter både märkligt och lite löjligt. En produkt har väldigt lite med musik att göra, det går nog inte att komma längre från själva kärnan med musik. Produkter skapas i fabriker inte i musikstudios inte ens i en garderob i ett sovrum. Kan vi sluta använda det ordet i musiksammanhang tack.
 3. Jo det är sant men jag tror det går att sätta i ett USB3 kort vilket också är väldigt lätt på den gamla mac pron. Men vad ska man med USB3 till i en musikmaskin?
 4. Jag gav 700 spänn för en beggad mac pro 3.1 som skulle vara sönder enligt säljaren men med nytt PC grafikkort så funkar den. Nu är det ju ett extremläge men är det ont om lämpliga beggade Imacs så varför inte vidga vyerna och kolla på gamla mac pron för det är inte kattskit heller direkt. Kanske lite sega inuti i teknologin men det finns inget som är lättare att trycka i en HDD i och det finns hållare för SSDer också så vitt jag fattar. Min är ju en med två cpuer så den har totalt 8 kärnor. Obs! vi pratar att den får kosta några tusenlappar max annars är det nog inte lönt.
 5. Men Logic på en mac ska ju funka tycker man så det måste vara nåt annat som är problemet. Generellt sett så finns det nästan aldrig nån fördel med att uppgradera OS X för musik inspelning så det kan vara nåt att komma ihåg. När jag har gjort det så har det varit för att leka eller för att hårdvarutillverkare inte bryr sig om drivare för äldre versioner av OS X eller att tex Chrome inte uppdaterar säkerheten på den OS X version som jag kör så jag inte kan betala räkningar och sånt över internet. Men när man köper en Mac så har den ju den versionen som den har så det blir ju lite som det blir.
 6. Jag tycker också låter bra och håller med Nbient att det låter väldigt mycket film musik. Dråpligt nog så lyssnar jag via min Samsung TV då jag surfar på min Video dator och när det drar på lite så blir det lite vasst på nåt sätt. Lycka till
 7. Att hitta nåt bra för två tusen blir svårt ärligt talat. I alla fall om det ska motsvara det som normalt är ansett som bra i studiosammanhang. I hemstudiosammanhang går det nog dock men förmodligen ändå bara på beggat sidan. Jag har ett par gamla yamaha hs50 eller vad dom heter och nåt billigare från Presonus tror jag det är. Yamaha burkarna är bäst och dom var dyrast tror en femtusing eller nåt för 10 år sen om jag minns rätt.
 8. Bra initiativ lycka till Men det finns väl en chat här också tror jag. Jag testade discord på min nalle men tyckte inte om det programmet. Det var inte direkt världens mest lättillgängliga gränssnitt på det tycker jag nog, så jag personligen använder hellre andra program.
 9. Att bara göra beats ska inte få ner nån dator överhuvudtaget på knäna så det låter väldigt konstigt. Testa först med det inbyggda ljudkortet för att utesluta kompabilitets problem med dawsen din OS X version och ljudkortet. Jämför sen dom olika dawsens inställningar och om det är nån speciell plugin du använder som är problemet genom att helt enkelt stänga av/ muta den. Att en av tre funkar tyder ju på att det är nåt program eller plugin relaterat.
 10. Billiga motsvarigheter till dom där mickarna funkar bra också om man är en fattig recordist. En fördel är att man kan ha många så man slipper koppla i och ur och slita på grejorna hela tiden. Så jättestor skillnad är det nog inte egentligen mellan prisklasserna utan man kan komma långt med hur rummet låter och olika kombinationer av mickar i och med att man med billiga mickar har tillgång till många istället för max en av varje sort. Jag passade på att köpa en flock olika sorters billiga mickar innan ett eventuellt brexit från gear4music som är nåt slags musikens Biltema och dom funkar förvånansvärt bra. Mickarna kostade från lite över tre hundra spänn upp till en tusing. Små gulliga konding mickar både penn och traditionella, bandmickar, dynamiska och en USB stormembranare som jag blev riktigt impad av faktiskt. Den sistnämnde fick till en bra tagning av min gamla Zusuki gura ute i mitt garage helt otippat.
 11. Det är inget fel på din sångröst överhuvudtaget dom snackar skit helt enkelt. Dom jämför med nån smörsångarfavorit som dom gillar. Musik det gör man för man tycker det är skoj och vad dom andra tycker är helt ovidkommande så fram med voxen i mixen bara och ge den en rejäl plats och be dom som gnäller ta sig nånstans på riktigt . Det jag menar med att lira den live med bara ett instrument tex piano eller gura är helt enkelt för att få en koll på om den funkar i det skicket den är just då eller om man måste tänka till lite. Man kan ju spela in den med bara sång och gura i ett enda svep också och lyssna själv. Men jag tror att man ganska fort fattar om den funkar under tiden som man lirar den om man gör så. Att sitta och fibbla i datorn funkar inte om man inte lyckats snickra ihop en låt som redan funkar.
 12. Jag skulle nog börja med att lira den live för några polare med bara ett instrument för att känna in den lite. Kanske ändra lite på rytmiseringen på sångmelodin för att få den lite mera varierad och flyta på beatet lite. Nu känns det lite som att noterna trycks av som en statisk rad av åttondelar. Sen tror jag det fixar sig med arret men generellt så känns det som att en sån här låt behöver byggas upp lååångsamt mot nåt slags max och sluta antingen i max läget eller som den börjar dvs långsamt liksom klinga av. Man kan nog ha åsikter om trumbeatet om det verkligen ska ha den där bastrumman på det där sättet och så vidare men sånt tycker jag är svårt att höra innan låten har hittat fram till sin rätta form eller hur man ska uttrycka sig. Men sången måste fronta mera upp med den i mixen bara så framför allt gör plats för den i arret. I mina öron låter det som en ganska spännande demo som väntar på sin kostym. Får lite Bruce vibbar av den. Lycka till
 13. Jupp Konsument europa ska man prata med och nåt att komma ihåg är att en konsument/privatperson enligt lag har samma rätt vid ett köp via Internet som om butiken låg på andra sidan gatan. Dvs bland annat att säljaren står för frakten också vid en reklamation. Jag fick en kass kamera från ett tyskt företag för några år sedan och dom började krångla givetvis. Kameran kostade över 10 000 spänn så jag blev galen. Men efter kontakt och tips av konsument europa så fick dom lägga ner och skicka en ny helt gratis. Ett råd dom gav var att "hota" med att jag genom Svenska konsument europa skulle ta kontakt med tyska motsvarigheten. Lycka till hoppas det löser sig
 14. Tankar som dyker upp på ålderns höst. När det gäller populärmusik så kan man använda vilken DAW som helst. Att säga att man behöver dittan eller dattan för att framställa nåt som kanske har två till 10 röster max blir lite larvigt. Det är låten i sig det handlar om och den blir inte bättre av att den görs med 120 kanaler än med samma antal instrument/röster som om den spelas live. Skriver du bra musik kan du spela den med röst och handklapp/fotstamp, slå på en upp och nervänd hink och om det tillför nåt tex en akustisk gura. Man märker om det är en bra låt typ när strömmen går och man inte har nåt val. Appar, effekter och simuleringar i övrigt är nåt man använder antingen för att spara pengar eller för att man inte har tillgång/råd till riktiga grejor, utrymme etc etc. Man kanske tycker att det är utveckling med alla dessa digitala nymodigheter men det som händer det är att vi målar in oss i ett hörn och låter vår förmåga att skapa vara beroende av ström. Det finns en mljöaspekt när det gäller musik också som vi lätt glömmer så vilken DAW vi använder för att försöka efterlikna det som våra idoler gör har nog ingen större betydelse. Men jag kör logic också men mest för att jag inte fattar nåt annat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.