Jump to content
Annons

pop53

Medlem
 • Content Count

  501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

pop53 last won the day on February 20

pop53 had the most liked content!

Community Reputation

82 Utmärkt

About pop53

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kunde inte avbilda hela texten så du åker nog på att ladda hem PDFen själv alt att jag skickar den till dig på nåt sätt. Ska kolla lite om jag hittar den inbyggda keyboarden
 2. Googlade och hittade en manual, skrev så här. Där under Advanced Features/Smart Transpose hittar du nåt som kanske kan hjälpa till -> When you set the Project Root Key in the Pilot Zone, it becomes the reference that any audio file or MIDI loop will follow when it is added to a project.
 3. Kom att tänka på att du skrev att dom sänkte en av mickarna beroende på rassel så det kanske ändå är mickarna som är för högt justerade. Som jag tänker så vad kan det vara som gör att visarna fladdrar mer än nåt med ström/magnetfält. En eller flera kassa strängar kan väl vibrera lite konstigt också men....... Testade att filma min 0.9 sadelfil med mitt värsta zoom objektiv men tji det går inte att få en skarp bild så nära som krävs. Hittade en till film som snackar om sadeln och hur man kan fixa till den för mindre friktion
 4. Nån kunde ju göra en livestream hit till tråden om hur det funkar
 5. Jäklar fan fan trodde jag nejlade det lätt men tji tydligen
 6. Reaper verkar vara ett populärt program man ofta rekommenderar till folk som är nya på inspelning.
 7. Ah vilka minnen detta framkallar av min barndoms favvo rulle Barna från Frostmo Fjälle mick kabel förmodligen nån från Snake sortimentet (om dom gör såna) 10 meter kanske längre men inte kortare för då ljuger den som pratat från närmaste ren. Mick 1. Milab Z5678 Mick 2. Tror det har smugit sig in en lite pen konding från Gear4music bland hermelinen rent av din luring där.
 8. Ja det kan absolut vara smart att testa det. (Om jag ska vara ärlig så hur i helsicke ser dom på en sadelfil på tex 0.9 att den verkligen är rund i skäret. Har aldrig hårdkollat på mina men ska se om jag kan förstora på nåt sätt så det går att se.) I övrigt ser det normalt ut tycker jag när jag ser på TS bilder ovan här. Fan svårt det där altså men googlar man så verkar det vara ganska många som har problem med stämningen på sin LP. Jag hade en för förti år sedan men jag gillade aldrig den av nån anledning som jag glömt. Jag kommer nog bara på sadel, stall, stämskruvar och magnetism dessvärre. För jag förmodar att du stämmer från lägre till högre ton så du inte backar ner från högre till lägre utan att töja strängarna och efterjustera upp igen till rätt.
 9. Nej Midi är språket som tex syntar kommunicerar med men även tex en trum plugin snackar midi. Loopar är förinspelade ljudsnuttar som man kan manipulera på olika sätt. Låtar brukar nog gå i en tonart så jag tror du tänker på ackord. Typ att som i ditt fall här att byta från G på en loop till ett A etc. Det suger om det bara är ett ackord i låten minst två behövs tycker jag i alla fall. Kolla på youtube det borde finnas video där som visar lite hur man gör i det programmet. Länkar till olika videos https://www.youtube.com/results?search_query=steinberg+sequel+3
 10. Det låter lite som när man gjorde låtar med Ejay för 10 år sedan. Acid var ett coolt program också, dom kanske finns fortfarande. Själva låten är inte min grej direkt men den låter lika bra som annat i den här gengren tycker jag nog. Skulle vara skoj att få lyssna och framför allt får se en stream när nån gör sånt här live med riktiga instrument och ingen dator för annat än inspelningen av streamen.
 11. Det är inte så lätt att du har mickarna lite väl nära strängarna så det är magnetfältet som blir lite starkt. Det låter också besynnerligt att två olika stämmare inte visar samma på samma gura. En snabb youtube sökning ger att att byta stäm skruvar och att byta till en rollerbridge kan vara lösningen. Men det känns som att det kan vara nåt mera i ditt fall typ åt att det är lite trångt i sadelskårorna. Har nån kollat så brytpunkten är rätt? Själv köpte jag två billiga guror med svaj men stallet stod fan i mig och vickade fram och tillbaka när jag drog i armen 😀så jag bytte till rollerbridge på båda. Billiga guror köper man inte dyra stall till (läs köp på ebay från Kina) så dom är samma kvalite som gitarrerna men det blev bättre faktiskt både svaj funktionen samt sustainen.
 12. Men det måste väl gå att kompensera för roundtrippen i dom flesta daws, det gör det i alla fall i Logic. Jag kör med gamla M-Audio Delta 1010 Pci (inte Pcie) kortet och en gammal version av Logic och det funkar bra. Jag tror att det förväxlas med intern latency mellan apparna själva och eller ens daw när det pratas latency. Lägger jag tex ett delay på mastern i ett arr med mycket som händer internt i min daw så kan det bli strul. Men det har ju inget med ljudkortet eller preampar att göra.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.