Jump to content

YellowStudio

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

YellowStudio last won the day on June 24

YellowStudio had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutralt

About YellowStudio

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. YellowStudio

  Cubase 10.5

  Tack, såg det precis. Här är the new features: https://new.steinberg.net/cubase/new-features/ Spectral Comparison EQ har jag väntat länge på. 🙂 Trodde det skulle vara gratis för oss som har 10an men det blev 573 riksdaler.
 2. Varför inte Ozone då? Själv använder jag IK Multimedia TRacks https://www.ikmultimedia.com/products/tr5max/ men använder pluggarna enskilt i Cubase.
 3. Tack, intressant! 🙂 Det skall jag prova. Jag brukar göra det på enskilda intrument när melodin cirkulerar runt en pedalton.
 4. Det styrs av basbellop som det kallas. Köper du t.ex en gitarr för 20000 så drar du av den i årets omsättning. Kostar den däremot 30000 så skall den dras av på 3-5 år. Tycker du skall fråga din revisor hur han vill att du skall organisera din bokföring. Bokföring studioutrustning = kostnad Såg inte att det var en gammal tråd, kanske inte så aktuellt nu 🙂
 5. Snart är dags! Hur ser er önskelista ut? Är det något speciellt ni skall kolla in? Själv ser det ut så här ungefär: Skall kolla efter extern hårddisk: ssd usb 3.0 Sen skall jag kolla på Toontrack: superior drummer Tar nog en tur på Thomann och ser om där är något kul stränginstrument man behöver som man inte visste om 🙂 Pianoteq expansioner kanske Det finns annat jag funderar på t.ex en 4k skärm men det kanske slutar med att jag inte köper någonting alls.
 6. Tack för den artikeln och tack för länken HasseFX till Krauss. Jag tycker de Akustiska gitarrerna låter väldigt snyggt i den mixen, så det var kul att läsa om vad dom använt.
 7. Tack för tipset om Metric A/B ADPTR pluggen. Det finns ju lite olika verktyg som hjälp. Jag använder bl.a Master match från IK Multimedia och Ozone 5 och vanlig eq där frekvenserna syns + voxengo span (gratis) som är bra för för att se var grumligheten byggs upp. Sköna låtar/mixar ni båda har som lite referens. Jag lyssnade lite på kicken i "Time and money" hur den sitter i ljudbilden på den jag håller på med nu. 🙂
 8. Har du nån favoritlåt som du brukar använda som referens till din egen mix? Själv har jag ännu ingen direkt men det kan också bero på att jag sysslar med ganska många genres, så det blir oftast olika. Jag brukar bara ta nån kommersiell låt som jag tycker passar till min som referens. Såg på youtube att där var en mixare som använder Chris Lorg Alge´s Santa Monica mycket verkade det som. Det var andra som tycker att Steely Dan´s produktioner är lysande som referens. Vad använder och hur gör du?
 9. Du får väl prova lite demos. Dom flesta kan man prova en månad. Studio one 4, senate reason, själv kör jag Cubase10. Cubase har väl inte direkt jättebra medföljande ljud men däremot så är editeringsmöjligheterna ganska svårslagna tror jag.
 10. För mig är det stämningen/känslan och till viss del soundet som jag lyssnar på/tilltalar mig först. Sen kunde jag inte låta bli att länka till den här:
 11. Lite vad jag faktiskt gör: Försöker se till att ha runt 90 min till ett pass utan paus och störningar. Låter bli mobilen, undviker forum/nätet, mail mm så att jag kan hitta flowet. Har även i perioder läst och provat lite mindfulness (som går ut på att vara lite mer här och nu). Finns ett par bra e-böcker på bibblan om både flow och mindfulness.
 12. Kanske förstår vad du undrar över men det är inte säkert 🙂 Tror att man till viss eller stor del att man kan öva sin hjärna att gå in i den musikaliska bubblan. Det är bara det att det är mycket som pockar på uppmärksamhet här i livet. Så varje gång du tänker en tanke med ord så förlorar du tid till en musikalisk ton i hjärnan, ha ha Är man text författare kan man ju kombinera 🙂
 13. Inget speciellt om du inte byter tjocklek på strängarna.
 14. V Vilka plattformar tänker du då på som riktar sig mot libraries i TV branchen? Jag tycker abolut Taxi är värt det även om jag känner att jag inte riktigt når upp till vad som krävs i dagsläget alla gånger i deras listings: https://www.taxi.com/ Det är bara att be om att få lite listings för dig/er och se om det är något. Själv har jag väl en bit kvar men det gör det också väldigt motiverande att försöka ta sig dit. Det är en långsiktigt plan jag har att få in/ut mer musik i tv. Jag har bara varit med några månader, fått en del returns och en del forwards men förmodligen tar det tid innan biblioteken hör av sig, tror jag, om dom vill signa ens låtar.
×
×
 • Create New...