Jump to content
Annons

Roger L

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Roger L

  1. Roger L

    Dator

    Jag menar nu standardversionen av mac air M1
  2. Roger L

    Dator

    Jag förlorade min Macbook pro 2018 standardversionen (8gb 256gb) när någon välte frugans tekopp över den. Har tyckt den funkar bra för den musik jag jobbat med. När jag nu skaffar en ny, så vill jag inte lägga lika mycket pengar som jag gjorde på den gamla. Den låg på 19000 kr för fyra år sedan. Den jag funderar på nu är en MB air M1. Min fråga är om någon har erfarenhet av den när det gäller musikskapande, eller t o m har gjort samma byte som jag tänker göra. Har funderat på macmini också, men vill nog ha bärbart då jag använder den i företaget också. Kort sagt, behöver lite input när det gäller prestanda, framförhållning v g uppdateringar osv
  3. Roger L

    DI-box?

    Måste kolla upp det. Är ett enklare usb-drivet scarlett 2i2
  4. Roger L

    DI-box?

    Det är passiva mickar. Tack, ska kolla upp tipsen!
  5. Roger L

    DI-box?

    För att vara mer tydlig, det handlar om elgitarr och elbas
  6. Roger L

    DI-box?

    Ska spela in gitarr och bas utan förstärkare, och får problem med brum då jag kör laptop med externt usb-ljudkort. Är det en DI-box som gäller för jordning? I så fall passiv eller aktiv. Tar gärna emot tips. Får kosta upp till tusenlappen.
  7. Jag menar alltså vid inspelningstillfället, inte vid mixning.
  8. Roger L

    Lägga på nytt spår

    Har en banal fråga. Upptäcker digital inspelning just nu med garageband, och funderar på hur man får det instrumentet man lägger på, att inte drunkna i all annan musik man redan har. Måste jag sänka volymen på alla andra spår, eller finns det en enkel lösning?
  9. Tack för svar. Kommer mest köra akustiskt, mickat osv med lite effekter. Vad blir konsekvensen om man har mindre/mera ram?
  10. Jo, storleken är väl inte viktigaste frågan då jag kan använda en extern skärm och lagring. Var nog processor och ram jag funderade mest på. Kommer jag en bit på 4-kärnig i7 och 16 ram?
  11. Roger L

    Ny på studio

    Hej! Kommer köpa en Macbook pro till firman, och tänkte börja producera lite musik privat. Datorn som är aktuell är en 15 tum fyrkärnig processor med 16 Gb ram och 256 ssd lagring. Min fråga är om prestandan räcker för en överskådlig framtid? Sen är det storleken på skärmen. Är det stor skillnad på 13 tum och 15 tum när det gäller att jobba i ett ljudprogram?
×
×
  • Skapa ny...