Jump to content
Annons

Bebopkeys

Medlem
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Bebopkeys

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 01/28/1966

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Bollnäs
 • Intressen
  Musik, familjen, whisky, cigarrer, datorer, film, vedkapning, vedklyvning samt vedstapling.

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.myspace.com/popbebop
 • ICQ
  0
 1. Helt plötsligt vill inte F11 längre. Inget händer när jag trycker F11 eller väljer Vst instruments under fliken Devices. Funkar inte i Device panelen heller:-( Det har aldrig varit något problem förrän idag. Vad göra? mvh/Janne
 2. Jag såg det i manualen (Flash SIMM). Vi får ta en chans och hoppas att det är Flash-minne till User-ljuden också:-) Har som sagt inte hittat något batteri och då måste vi utgå från att det inte finns nåt. Efter min dammsugning av nätet i jakt på fakta i frågan är det uppenbart att det inte är någon som vet. Inte ens Emu själva! Men flera har ställt frågan i olika musikerforum. I min gamla JX-8P sitter det ett memory-cartridge och det är inget batteri i det heller! Alltid något:-)
 3. Det ska finnas en skiva med samplingar av en massa gamla trummaskiner också. Jag tror den heter "Vintage drummachines" eller nåt liknande:-)
 4. Har öppnat och kollat! Använt pannlampa till och med:-) I min gamla Proteus 1 sitter batteriet väl synligt och är dessutom bytt ett par gånger. Har börjat fundera om det sitter ett flashminne i Proteus 2000. Men den är väl för gammal för det?
 5. Hej allihopa! Har ett problem som lyder som följer. Jag har tänkt att väcka min gamla Proteus 2000 till liv igen på ett gig i sommar. Tycker därför att det kan vara bra att byta ut Ram backup batteriet så man inte står där med rumpan bar när man spelar. Problemet är att jag inte kan hitta det! Jag har dammsugit nätet på information men det är tunt på den fronten. Har inte hittat någon info i Emus dokumentation heller:-( Någon som vet vart det sitter eller om det finns något överhuvudtaget? OSA Greetings/ Janne
 6. Här är lite låtar som jag är med och spelar på Youtube! Lite blandad "Bebophistoria" kan man väl säga:-) Jag spelar keyboard bye the way.
 7. Njae... Inte för att spela Allan på något sätt, men där finns eventuellt en liten skavank i din tankegång, re: "omarbetad upprepning". Jag syftar då på att man inte kan "tjinga" sådant som idéer och tankar. T.ex. så kan jag inte utan att bryta mot gängse bestämmelser kopiera en superhjälte som direkt påminner om Stålmannen. Däremot kan jag helt obehindrat hitta på min egen "superhjälte" — som också han/hon kan bära trikåer, flyga, ha superkrafter och röntgensyn, och komma från en annan planet (som faktiskt till och med kan heta Krypton). Bara så länge han/hon inte direkt kan förknippas med figuren Stålmannen... I och för sig så var det den andra avdelníngen i mitt inlägg som var menat att reta folk men jag tror att även om jag "kommer på" Yesterday (utan att veta om det) och döper den till Tomorrow så tror jag att det är svårt att dölja den trots att den har rosa trikåer och inte blå:-)
 8. Om man betraktar den mänskliga hjärnan som en biologisk dator där minnen och upplevelser lagras så kan man ju fråga sig om inte allt man gör är "stöld"? Kan det vara så att allt du producerar i musik är en omarbetad upprepning av något du redan hört? Jag tror inte man behöver skämmas om man slumpar fram melodier i en dator. I slutänden är det ändå framförandet och produktionen som avgör om det är originellt eller inte. Om datorn slumpar fram typ Yesterday eller något liknande kan det bli problem men med dagens något vagare "bokstavering" av melodier där tyngden istället ligger på just produktion och artistens egenhet så går man nog trygg:-)
 9. Hej Assar! Jag skickade ett mail till en snubbe på Svt (för något år sedan) som var någon form av projektledare för festivalen med samma frågeställning som du har. Han svarade att "om låten blir antagen så kommer förlagen att slåss om att få göra ditt backing track". Kommer låten med så ordnar sig det mesta tydligen:-) mvh Janne
 10. Bra låt och trevliga harmonier. Tyckte videon var kul också:-) Jag tycker att det känns skönt att höra lite "dialekt" i sången också istället för alla "perfekta" låtar som går i etern. Det skänker lite äkthet åt låten. /Janne
 11. Kiss - Rock n roll all night Glömde nästan favoriten.
 12. Peppermint rainbow - Will you be staying after Sunday Toploader Dancing in the moonlight. får mig på ölhävarhumör!!!!!!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.