Jump to content
Annons

Hannes Alm

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo har kollat in dem. Bästa alternativet med formgjutna alla dar i veckan! Kan knappast tro dock att i en sån miljö (samtal med tyst bakgrund), med ljudvolymer runt 60-85 db med peakar ibland på 90 db ish, skulle kunna orsaka hörselskada. Speciellt när jag utsatte mig för det i en 1,5 h utan hörselskydd och sedan resten av tiden med hörselskydd. Inget jag behöver oroa mig för känner jag?
  2. Till hösten kommer det här företaget släppa sin produkt för att lindra tinnitus. (I alla fall i Belgien). De har rättigheter att sälja det redan nu i hela Europa. Liknar konceptet som du länkade, fast de använder nervimpuls matning via tungan istället. Tydligen har 80 % av deltagarna kliniskt visat på dramatiska förbättringar. Så vi är på rätt väg. Men ganska långt ifrån ett botemedel. https://www.neuromoddevices.com/company/technology
  3. För två månader sedan drabbades jag av tinnitus efter utekväll. Just nu har jag problem med att bedöma situationer om det är för starkt ljud jag utsätter mig för. Nu i veckan hängde jag med några människor som pratade och skrattade starkt. Mätte faktiskt och de låg typ vid 92-95 dB när de tog i som högst (var korta peakar när de skrattade), annars fluktuerade samtalen mellan 60-85 dB. Hade ingen musik i bakgrunden eller sånt. Bara snack. Det upplevdes starkt för mig, så jag tog på mig öronproppar efter 1,5 h. Är det här problematiska ljudnivåer att utsätta sig för i sociala situationer utan öronproppar, eller är jag alldeles för ljudkänslig? Känns ju lite sjukt om skratt och mänskligt tal är skadligt för ens öron - bör räknas till vardagsljud... Erfarenheter?
  4. För 4 veckor sedan gjorde jag ett nattklubbsbesök i Malmö där jag stannade i 1,5 h ca. Det var stark volym i vanlig ordning. Dagen efter ringde det i båda öronen och det lade inte av efter några dagar som det brukade göra. 2 veckor senare visade det sig hos läkaren att höger trumhinna spruckit, samtidigt som vänster öra såg bra ut. I samma veva började det pulsera och göra ont i båda öronen. Nu har 2 veckor gått med örondroppar i bägge öronen och det känns något bättre i båda. Har dock fortfarande lock för höger öra samt ett medelstarkt ringande på båda sidor. Det kluckar ganska mycket i båda öron när jag sväljer och tryckutjämnar. Någon som har erfarenhet av hur långt tid det kan ta för ens öron att repa sig? Och någon som själv varit i situationen där man inte vet om det är öroninflammation eller bullerskada som ligger bakom lock och ringande i öronen?
×
×
  • Skapa ny...