Jump to content
Annons

GP72

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja kanske det 😁 Tänker nog hängandet tungt draperi eller liknande så får det bli som det blir. Något som är lätt att dra för och som inte är i vägen.
  2. Ursäkta väldigt sent svar ang dörrarna. Jag väntar med dem. Stått stilla i källaren länge. Har i alla fall byggt ett antal enkla absorbenter av isolering , några i träram för väggplacering och några på frigolit för innertaket. Dessa är placerade runt och över trummorna och det gör en hel del skillnad. Ut ur rummet läcker det såklart fortfarande men det får vara så för nu. Skaffat digital-kit (Roland TD-17KV) så nu kan man i alla fall repa på udda tider utan att störa 🙂 Räcker så länge.
  3. Hej ingen koll på måtten just nu, men kan kolla senare. mvh
  4. Hej Tack. Finns ingen genväg alltså 🙂 Då kommer jag kika på ljuddörrar. Gissar att man köper dem i "paket" med karm osv, så det håller? Tack för hjälpen.
  5. Har mitt musikrum i källaren. Betongväggar, så det smäller ordentligt från trummorna. Källartaket (köksgolvet) släpper faktiskt inte igenom så mycket ljud. Det mesta går via dörren upp i genom trappan i huset. Behovet är ganska stort att kunna dämpa ljudet den vägen alltså. Kräver ingen 100%-ig ljudabsorbering , men något som dämpar en del. Både jag och grabben lirar så det slamras en hel del i huset 🙂 Har läst att man kan fylla dörren med sand, men känslan är att dörren/karmen/gångjärnen inte håller. Är inte sugen på att byta ut dörren heller. Kan man bygga något slags ramverk utanpå dörren (som öppnas innåt) och fylla med isolering eller annat absorberande material som inte är så tungt? Ramverket bör väl då gå utanför dörrkarmen så man "lappar över" dörrhålet? Någon här som har gjort något liknande, eller andra tips? Runt trummorna på väggar och tak tänker jag nog sätta något som suger åt sig en del ljud när man sitter och spelar. Foam/skum eller nåt? Eller bygga träramar med sten/glasull och täcka med tyg? Budgetekonomi så jag tänker inte lägga någon förmögenhet på detta 🙂 \m/ Mvh GP
×
×
  • Skapa ny...