Jump to content
Annons

lndbrg

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About lndbrg

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Frågan är det kan leda till problem eventuellt? Det hade kunnat vara en lösning! Det var väl främst att det stod att det gäller musik utan beställare och att musiken används icke-exklusivt. Det kanske vore värt att kolla med stim vad som gäller där? Underlättar det kanske ifall jag reggar mig som förlag? Kan det göra någon skillnad för situationen?
 2. Halloj! Jag är frilansproducent och tar uppdrag både inom låtskriveri/produktion gentemot artister och band men också mindre jinglar etc. gentemot verksamheter. Eftersom jag nu skrivit en del låtar som ska släppas tänkte jag bli medlem i STIM. Saken är den att för vissa, mindre kompositionsuppdrag vill jag bara ha betalt en engångssumma för att överlåta rättigheterna till verket. När jag var i kontakt med STIM fick jag svaret att det var omöjligt att kombinera de tillvägagångssätten för att ta betalt. Har någon här varit i en liknande situation? Tror ni det finns något sätt att lösa detta?
 3. Preamps behövs för i princip alla ljudkällor och där går det antingen att köra externa preamps som den du nämnde eller med inbyggd preamp som de flesta ljudkorten har. Vad ni väljer mellan externa eller inbyggda är mycket tycke och smak som jag upplevt det men att förstärka signalerna till bra nivåer när ni spelar in är viktigt. Det är mer effekter som kompressorer, eq osv. som jag brukar föredra att lägga på först i efterhand.
 4. Hej! Som du skrev kan det säkert vara olika beroende på mixare, men jag brukar oftast föredra att jobba med den helt rena signalen och lägga på effekter först i efterhand.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.