Jump to content

Skeletron

Medlem
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Skeletron

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hejsan! Som podcast-amatör har jag en fundering nu när jag övergått från Audacity till Audition. Jag klipper en podcast, och i den är vi två som pratar. I Audacity var det enkelt att ta bort exempelvis "ehm-ljud" genom att ta bort sekvensen helt sonika från bådas "tidsaxel". Osäker på hur jag gör i Audacity, för jag vill undvika att synkroniseringen i samtalet blir märklig!
 2. Okej.. då är det _väldigt_ konstigt iaf att det inte fungerar. .?
 3. Någon som förstår varför det inte fungerar? Måste man göra en patchlista för att det ska gå, och hur ställer man in denna isf?
 4. Men midi har ju ingenting med VST connections att göra? Blinkar det till i "Transport" när du spelar på ditt midi-keyboard? Jo, eller i volymkontrollen i transport-baren går mätarna upp och ned hela tiden, men det ändrar sig inte för att jag trycker ner en tangent... Och inget annat verkar hänada...
 5. Jag har installerat drivrutinerna och följt manualen, men jag får fortfarande ingen signal i cubase. Det där med att skapa en patchlista kanske fungerar, jag gjorde en som heter yamaha cs1x, men vet inte vad jag ska ha för värden osv sen? Är liksom ganska rookie, och vad menar du med mixer? Mixern i cubase? Ursäkta jag får det verkligen inte att fungera, verkligen konstigt...
 6. Jag är säker på att midi-kablarna sitter i rätt. För lamporna lyser som det ska nämligen. När jag tycker på f4 och får upp VST connections, på inputs ser jag att jag abra har en buss inlagd, för right och left. på audio device står det ASIO5ALL, antagligen för att jag använder asio4all till mitt ljudkort, ändrar på drivrutinerna på nått sätt så det ska funka tror jag, fungerade inte utan det iaf. Sedan på Device port är det ju mitt ljudkort1 och samma ljudkort2. Jag Har ärligt talat inte den blekaste aning om hur man ska göra, tror inte det ska vara så svårt egentligen, men jag vet inte hur man kopplar på midin till cubase?
 7. Det funkar tyvärr inte, jag får inte nått utslag. Har en usb-midikabel. från (midimate), och lamporna i den lyser som de ska, jag har valt synthen i cubase, men jag kan inte fatta varför det inte ger utslag. För det är volymmätaren du syftar på? Den går lite upp och ned hela tiden, men påverkas inte av att jag spelar på synthen. Vad kan det vara då?
 8. Jo jag har en synth, Yamaha CS1x, som jag kopplat till dator. Jag har både ett midiinterface som jag kopplat från in och out på synthen, till usb:n i datorn. Sedan använder jag en rca-kabel. Midi-interfacet heter midi-mate, och det lyser som det ska och ska vara rätt installerat. Problemet är att jag inte får det hela att fungera i själva programmet. I Cubase får jag fram synthen som alternativ, som in eller out. Men jifall jag väljer synthen, och sedan försöker spela in genom att trycka på rec, och spela på synthens tangenter, så vill det ändå inte spelas inte, eller "fastna" i tracket. Vad kan felet vara? Tack på förhand!
 9. Hur konverterar man om cubaseformatet på låten till .mp3?
 10. Skeletron

  Tempo...

  Även ifall jag inte loopar så blir det dumt tempo, elelr vadå triggar loop? Och hur ska man ändra tempo-event isåfall?
 11. Skeletron

  Tempo...

  Okej, ja det verkar nog vara en möjlighet. Jag kör Sx3:an. Skulle väldigt gärna vilja veta hur man halverar
 12. Skeletron

  Tempo...

  Jag den ändras när jag ändrar i fixed.
 13. Skeletron

  Tempo...

  Ingen som vet?
 14. Skeletron

  Tempo...

  Jag kör midi, det är massa olika vst-synthar
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.