Jump to content
Annons

crisundell

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av crisundell

  1. Hej! Nästa Fredag ska jag ha ”uppspel” av denna låt inför ett 50-tal personer, där några har branchrelaterade positioner. 
     

    Jag vill ju såklart att ljudet skall vara så bra som bara möjligt och ber om era synpunkter, framförallt på ljudet, är något för svagt? För starkt? Är sången för muddig? Etc. Självklart så är Låtkritik även jättekul att få, men i första hand är det alltså ljudet jag vill ha feedback på 🙂

    Tusen tack om ni orkar att lyssna 🌹 

    Länk: https://drive.google.com/file/d/1aGUzML82uaEE7n7cpfAhKrQXH1LjoAzk/view?usp=drivesdk

     

    /Cris Sundell. 

  2. Hej! Vet inte om titeln ”make sense” 

    Men, jag har spelat in midi via digitaltrummor och vill nu spela ”över” midin så jag får ljudet från Trummodulen. Som jag förstår det ska det gå? 

     

    Men hur gör man? 

    Trummorna är ett Roland TD-50 och sitter alltså i Logic Pro.. 

     

    hoppas ni förstår min undermåliga förklaring på problemet😅

     

    /Cris 

  3. 13 timmar sedan, sadomachine said:

    Vill inte öppna i min spotify....

    Säger att jag förhandsgranskar även om jag är inloggad....

     

     

    13 timmar sedan, sadomachine said:

    Vill inte öppna i min spotify....

    Säger att jag förhandsgranskar även om jag är inloggad....

     

    Vad konstigt?! Har du lust att testa igen? så jag vet att det inte är något knas?😱

  4. 2 timmar sedan, SoloNo1 said:

    Hej Cris,

    Tycker det låter riktigt bra, visst påminner det lite om Håkan, men det är ändå väldigt tilltalande och låter mycket bra! 

    Får en blandad känsla av olika inspirationer när jag lyssnar på detta, mina spontana tankar går till.

    Magnus Uggla

    Ebba Grön

    Håkan Hellström

     

    Trevlig sommar! 

    Tack så mycket! 

    Kul att höra, vi har nu hört så himla många olika genrer och artister som vi liknar, allt från Norlie kkv till taking back sunday. 

    Men det är kanske inte så konstigt då vi tidigare lyssnat på mycket punk men nu lyssnar på det mesta😊

     

    tusen tack för feedback iaf🙏

  5. 3 timmar sedan, Die Hard säger:

    Det är så att trummor är det svåraste som finns att mixa bra och bas för att det ska låta proffsigt. Nåja hellre en sämre mix och en bra låt än tvärtom för det är ingen som orkar lyssna på en dålig låt ändå. Eftersom ni ändå satsar så satsa på att få låtarna en proffsmix.  Är definitivt värt det här skulle jag säga.

    Jo det förstås, saken är att vi har en begränsad budget och tid, så även om det vore Sjukt kul om folk gillar det vi gör så har vi inte riktigt medel för att satsa allt på detta. Sen tycker jag det är roligt att pilla själv, dock så borde vi nog försöka samarbeta mer med fler, som är duktigare på allt det där vi inte kan. ?

     

  6. TACK! Kul att du tycker om låten! 

    Eftersom alla ”gnäller” som fan,  så har jag nu gjort ett försök att pilla ?

    Jag har ändrat lite på basen och även kompressorer på mixbussen. 

    Skulle vara kul om ni har lust att lyssna på den nya versionen och kanske få veta om det låter bättre/sämre/ eller fortfarande skit ?

     

    Länk kommer. 

     

    Ha det fint och än en gång tack!

     

    /Cris

     

  7. 12 timmar sedan, crillemannen säger:

    Mix mässigt så är det alldeles för komprimerat på fel sätt. Speciellt trummorna. För mycket subb i kicken så det låter som hela mixen duckar. Lite väl mycket midi feelingen på trummorna!? 

     

    Helt ok låt, men låter som soundet är lite trevande. Tar ni hjälp av någon som sätter ett bra sound så kan det bli nog kanon. Allt måste låta så jäkla bra idag om det ska få något genomslag. Men sången är go och jag tycker det finns bra potential. 

     

    Kör hårt!! 

    Tack som fan för feedback! Trummorna är inspelade av trummis på digitaltrummor, ljudet är dock från mjukvaran. Vi är liksom skitnöjda med trumljudet, men så har vi nog inte tänkt på hur den påverkar resten av låten. Vi ville bara ha feta trummor liksom. Jag är verkligen nybörjare på mixning, men det är jättebra med feedback så man kan lära sig av ”sina” misstag. Har haft jätteproblem med essen på denna låt, har köpt en ny rör-Mic nu och upplever att den sitter mycket bättre i mixen redan från början. Man lär sig av att nöta lite. 

     

    Men som sagt! Jättetack för feedback! 

    /Cris 

     

  8. 14 timmar sedan, HomerJSimpsson säger:

    SuperNice, jag gillar den !  Men, i min stereo låter basen konstigt. Det är som om nån i mixern försökt trycka tillbaks dem eller lagt nått filter på den. Jämfört med Egitarren som känns 'live' är basen mer som efteråt pålaggt från band ... Har försökt höja och sänka basen men det påverkade inte den där dova 'bakgrunds' basen.

     

    Tusen tack för feedback och kul att du gillar låten. Nu har vi redan lagt ut den, men det är väldigt nyttigt att få åsikter! Ska lyssna på basen mer noggrant så man kan åtgärda sådant på andra låtar i framtiden! Ska sägas att detta är typ 5 låten vi spelar in och mixar själva så det finns verklig en hel del att lära?

     

  9. Hej! Jättetack för all Feedback, nyttigt som fan!  Skulle vilja störa er alla en sista gång, iaf gällande denna låt? så här kommer 2 st versioner av ”I din hand” version A samt B. 

    Skulle bli sjukt glad om någon ville lyssna på dessa 2 och tycka till om vilken som låter bäst samt om det ör något som inte låter bra etc. vi vill egentligen bara släppa den nu och gå vidare??

    A:

    https://drive.google.com/file/d/100zkRkXcW8yiAIK2dLn4ls7jy0An7yGt/view?usp=drivesdk

     

    B:

    https://drive.google.com/file/d/1VOEP_M1lWT-LMO49YuKkSUUSmEaedqGg/view?usp=drivesdk

     

     

    Ha det gott!

    /Cris

     

    Tja vore trevligt att få lite feedback på en ny låt vi precis blivit ”klara” med. 

     

    https://drive.google.com/file/d/1ctYvtKJ3lK58ZjUq21wpvN7h0HtqmAkc/view?usp=drivesdk

     

    vore skitkul att få höra vad ni tycker, vad som är bra, mindre bra etc. 

     

    Tack så länge! 

     

    /Cris

  10. 50 minuter sedan, Casperfren säger:

    Ja, läs på om mikrofonmodellering.

    Slate har dock engineers med topp artister som använder VMS just nu.

    Man behöver inte köpa deras hårdvarupreamps heller, om man använder bra cleana preamps.

    Personligen är jag liiite ängslig för att köpa i nuläget, men jag har inte heller stort behov. För att i teorin borde komma version 2 med mickar och modulering, och då är den säkert bättre på alla sätt. Och andra sidan tror jag Slate kommer att göra grova rabatter på ev. ny hårdvara och mjukvara om man redan har version 1, i det fallet.

    jag har tidigare inte hört något alls om denna typ av mikrofoner, så jag är lite skeptisk må jag säga, även om det såklart hade varit en kanon grej att ha ifall det funkar bra.

    Jag ska läsa och suga lite till.. Väldigt många för övrigt som tipsar om Sm7B, så ska tänka lite på den med ?

     

  11. 7 minuter sedan, crillemannen säger:

    Jag har väldigt fina mikrofoner stt välja på men skulle ändå vilja slå ett slag för sm7b med en bra preamp. Det är en mikrofon som alltid har en plats även om du har u67, u87 mm.  Jag är inte fan av mellanpris kondesator på sång. Dock gillade jag min peluso 2247le och även deras p12 som inte är så dyra om man köper begagnat. 

    Ok, jag har ett GAP pre73 preamp, skulle den kunna funka till Sm7B? Läst något om cloudfiltet, men hajjar inte vad det är för något? 

    Tack för tips?

  12. 2 timmar sedan, pme säger:

    Det kan det mycket väl vara. Fast det borde fungera med "dubbla" kontakter som är det som kommer med. Men jag skulle i alla fall prova extern ström innan jag köpte ett nytt.

    Haha, och jag använder bara den ena?? då testar vi därifrån 🙂 

     Har du tips på andra mikrofoner som kan vara heta alternativ till WA-47 så blir jag väldigt glad för tips! 

     

    Tack så mycket och God Jul??

     

     

  13. Tack för input! Jag har tänkt en del på sm7b med, men får jag lite pengar över så funderar jag på att byta ut mitt RME babyface ljudkort, less på Total-mix och tycker inte det funkar så bra med min MacBook. Vet inte om det beror på drivrutinerna men det knastrar och blir ljudlöst ibland.. men tack som sagt för svar?

  14. Hej! Jag är sugen på att investera i en ny sångmic till studion.

    Har idag en Blue baby bottle, som jag tycker funkar för det mesta men skulle vara kul med variation och alltså något som låter annorlunda jämfört med den. I dags läget har jag kollat och lyssnat en del på WA-47, WA-87 samt TLM-49. (Även lite sugen på Aston Origin eller Spirit men står dom säg jämfört med ovan nämnda?) 

    Kan tänka mig att lägga kring 10-15k men kan jag hitta en mic som ljudmässigt är likvärdig men kostar hälften så är det såklart ett stort plus. Genren vi spelar är pop/rock/alternativ. Skulle säga att sången i det flesta låtar är ganska dynamiska, lite skrikigt/högpitch på vissa partiet men med lugnare och mörkare tonlägen på andra partier. Min röst är nog ganska ljus, ingen manlig basröst liksom..?

    Jag har ljudabsorbenter etc och även en micscreen så förutsättningar för rummet är okej. 

     

    Sjukt tacksam för tips 🙂 

  15. Hej! Sitter idag med en MCB Pro, 13 tum med 8gb ram tror det är en i5 dual 2,7 ghz, eller något sånt. Projekten jag kör går väldigt tungt och jag måste buffra upp till max mot slutet och ändå så går det lite trögt mot slutet. Stationär dator eller PC är inte ett alternativ, jag har med mig datorn överallt och gillar att kunna pilla på bussen, på stugan etc. 

     

    Funderar därför på att köpa en ny MacBook Pro, och undrar lite över vilken modell som man bör gå efter? Jag trivs med min 13” men kan gott tänka mig 15” såvida prestandan behövs, man kan exempelvis inte få mer än 16gb ram i 13”. 

     

    Så hur ska man tänka? Räcker 16gb? Vilken processor? För varje uppgradering så blir det ju ganska kännbart dyrare ?

     

    Tack på förhand 🙂 

  16. Tack så mycket för bra feedback. 

    Jag har inte använt mig av Autotune, dock så har jag använt mig av melodyne. Trodde inte melodyne skulle ”märkas”. Eller kan det vara någon annan effekt som hörs? Och gör att det låter autotunat? Inte för att det spelar någon roll, hade lätt kunnat använda Autotune, men bara så jag i detta fall kan förstå vad det är som låter aoutotunat och så jag i framtiden kan se över det. 

    Vore jättekul om du hade lust att lyssna på Dröm med ifall du upplever samma sak där. 

    Men som sagt, tack så jättemycket för feedback ?

     

×
×
  • Skapa ny...