Jump to content
Annons

Jacob Johansson

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jacob Johansson

  1. Absolut. Dock är det inte bara pga eventuell latency-förbättring som jag överväger investeringen. Det är ju mycket pga preamps också, vilket egentligen var den ursprungliga frågan.
  2. Jag får klicks/pops/sprak ibland, absolut. Och kör man för låg buffer size så smäller det ibland helt också.
  3. Svar ja. Det ser ut som att Alchemy och NI Komplete gillar att äta CPU, helt klart.
  4. Jo, precis. Samt att man kan lägga pluggarna i UA-interfacet och inte i DAW:en, så att man alltså inte belastar datorns CPU... därav min initiala fråga. Dock med nackdelen att man såklart spelar in med effekterna på, så att säga...
  5. För att jag kan lägga vissa effekter direkt i UA-interfacet och istället belasta interfacets CPU istället för datorns.
  6. Ah, jag kör Logic - så that makes sense. Och vad gäller att lägga upp inspelningsprocessen så har du en poäng. Men ibland så bygger jag de digitala bitarna först, för att sedan slänga på en gitarrslinga eller liknande. Och när man i det skedet får extrem fördröjning på inspelningen så... suger det, såklart.
  7. Grejen är att fördröjningen blir kvar även om jag bypassar alla effekter och bara har en del av mina software instruments igång.
  8. Men de skriver ju... "...onboard UAD-2 QUAD Core processing which allows tracking at near-zero latency, regardless of your audio software’s buffer size and without taxing your computer’s CPU." ...dvs att interfacet har egen CPU, vilket gör att man inte ska belasta datorn alls. Grejen är ju alltså att min dator pallar att spela in med interfacet jag har idag, men jag får ju en plötslig fördröjning på inspelningsljudet p.g.a. att CPU:n belastas så hårt.
  9. Monitorer: Genelec 8030c. Sedan referenslyssnar jag ganska mycket i mina Monitor Audio Silver RX8. Hörlurar: Denon AH-MM400. Ultimate Ears 18+ PRO (bra jävla grej... rekommenderas, trots den sinnessjuka prislappen på ca 18 000 lökar).
  10. Säger som många andra om Pro-Q2. Det är ta mig fan den bästa "slutmix/master-EQ:n" jag använt. Fantastiskt enkelt att hitta både snygga/fula frekvenser och därmed öka/skära! Pro-MB är också något sanslöst värdefull, ska också nämnas! Bra grejer!
  11. Tja! Jag har en fundering på att eventuellt ta nästa steg för studion och uppdatera mig på interface-fronten. Idag spelar jag trummor i ett band (metal, vilket innebär en del efterprocessing av ljudet, såklart - jag har dock jävligt trevliga trummor vars fina ljud jag gärna gör så rättvist som möjligt vid inspelning), men skriver mer musik i min hemmastudio där jag då spelar gitarr, bas, lägger sång, spelar piano m.m. (pop/rock). Idag har jag klarat mig väl på mitt Focusrite Scarlett 2i4 i hemmastudion. Med bandet så har vi löst det så att ena gitarristen har fått plocka in sina prylar (även om det är budget-interface) för inspelning. Nu känner jag att jag börjat växa ur mitt Focusrite-interface hemma, mest för att jag har en del latency-problem (har en sprillans 27" iMac, maxad - så det är ingen "skräpdator"), så som mina låtprojekt böjat se ut nu. Åtminstone enligt mitt nuvarande arbetsflöde, dvs att jag programmerar trummor, syntar m.m. och sedan ger mig på gitarr, bas och sång. Det är klart att jag kan arrangera om arbetsflödet... men det hade varit schysst om man hade kunnat förändra en gitarr i efterhand t.ex. utan att stöta på en massa jobbiga latency-problem. Hur som haver; Hör konstant bra saker om Universal Audio Apollo-interface, att de ska ha så bra processorer att man i princip aldrig ska behöva belasta datorns CPU och därmed slipper man inspelnings-latency... stämmer det? De interface jag tittat på hittills är: Universal Audio Apollo Twin QUAK MKII - Ca 12 300 kr. Lär funka bra i hemmastudion, men då får vi köra vidare med gitarristens budgetprylar i studion. Universal Audio Apollo 8P - Ca 31 000 kr. Och visst är det fint att få 4 x kanalerna på Twin:en... men är det värt det? Kommer det göra sån skillnad på trummorna, eller bör jag klara mig på en Twin? Och framförallt, gör preamps så pass stor skillnad vid direkt line? Jag använder egentligen aldrig gitarr- eller basförstärkare, utan kör i regel alltid på digital förstärkarsimulering (Amplitube och GuitarRig, först och främst). Kommer preampens påverkan ens göra någon märkbar skillnad, eller är det "pengar i sjön"? Så för att sammanfatta: Kommer jag få en bättre latency-upplevelse med ett så dyrt interface? Är ljudkvaliten och kvalitetspreamps så mycket värt för mina ändamål? Har någon här andra rekommendationer på interface framför Universal Audio? Maxpris ca 40 000 kr.
×
×
  • Skapa ny...