Jump to content
Annons

Pelle F

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Pelle F

    Problem

    Hej. har fortfarande inte hittat någon lösning på detta problem. Men har förstått att det handlar om "record format" inställningarna. Problemet har verkligen blivit tusen gånger värre. Nu när jag öppnar upp flera år gamla projekt går allt för långsamt och alla waw filer är typ en hel ton nedstämda. Nu öppnas varje projekt i 48 kHz - 24 bit. Men när jag konverterar om till 24 kHz (en process där den går in och ändrar i poolfilerna, som egentligen stämmer!) så syncar det inte med midifilerna. Jag har använt cubase i över 15 år och aldrig stött på problem innan (förutom när dongeln gick sönder). Men nu är jag småfull och frustrerad och har press på att en singel ska spelas in och släppas inom 4 veckor.. Ska jag bränna upp datorn och köpa en ny? Eller går det att lösa? Tacksam för alla svar!
  2. Pelle F

    Problem

    Trumspåren är synkade med varandra men dom startar typ en halvsekund för tidigt. Har själv svårt att formulera problemet. hehe. Men tycker att det är jättekonstigt att spåren startar vid rätt tillfälle när jag sparar ut dom som mp3 filer.
  3. Pelle F

    Problem

    Testade bara på skoj att spara ut filerna i mp3 istället för waw. Då funkar det. Men jag vill ju ha det i waw.
  4. Pelle F

    Problem

    Tja! Jag spelade in trummor i veckan och i morse mixade jag ut dom separata råa trumspåren som ska skickas till mixning. Ville dubbelchecka att allt stämde så jag öppnade ett nytt projekt och ställde in rätt bpm i projektet. Men filerna startar inte där dom ska starta. Även ifall jag flyttar dom lite fram eller tillbaka så blir det osyncat. Jag har gjort såhär tusentals gånger och det har aldrig varit något problem. Försökt att googla men finner inget svar. När jag gör en mixdown från orginalprojektet har jag satt att det ska starta på 3:an. Vilket inte dom utmixade filerna gör. Någon som sitter på lösningen? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...