Jump to content
Annons

Magnus Stålhandske

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Senaste update på mitt problem. Jag köpte en ny adapter till mitt 180 A och ställde upp det till 12V. Nu får jag signal med MIDI-OX om än med viss fördröjning och interfacet blinkar (både IN och OUT samtidigt). I Cubase får jag signal i Transport Panel, men inte i ngn kanal där jag valt ett VST instrument. Så jag är fortfarande förbryllad... Vet inte om det ger några hintar till er som fattar bättre men är tacksam för all input!!! Se bifogad gif.
  2. Jag fick svar från Rolands support och det lutar åt att det kanske är för dåligt med spänning i nätaggregatet som är boven. Du är ju lite inne på det också. Se deras svar nedan: Hej Magnus, Vi kliar oss i huvudet här för vi ser inte riktigt logiken i din fråga. Du konstaterar ju själv att PC-180A fungerar mot annan MIDI-utrustning, så den kan ju inte vara problemet. Snarare är det ditt M-Audio Midisport som din dator inte verkar relatera till. Vad händer om du kopplar PC-180A direkt till E-86? Låter det? (Prova att alternera den sändande MIDI-kanalen). Nu var det nästan 18 år sedan PC-180A kom på marknaden så vi har inga resurser att supporta den längre. Vårt enda tips till dig är att kontrollera nätadaptern till din PC-180A. Den rekommenderade typen ”ACA-220” tillverkas inte längre, men om du har/hittar en likvärdig adapter -. Och den inte fungerar tillfredsställande – kan det vara en idé att ställa upp den lite i spänning, t.ex. till 12V, då ACA’n hade en förhöjd spänning vid låg belastning.
  3. Tusen tack för din input! Kabeln är OK eftersom interfacet funkar utan problem med den ena keyboarden, men inte den andra. Det är som om 180 A inte levererar tillräckligt med signal för att interfacet ska reagera... Men det funkar om jag kopplar det med MIDI till annan synth med vanlig MIDI-kabel. I enhetshanteraren dyker interfacet upp bara om det är kopplat till E-86 men inte om det är kopplat till 180 A...
  4. Nej jag får ingen återkoppling i MIDI-OX heller. Men jag håller med dig! Det är mkt knepigt att datorn känner ena keyboarden, men inte den andra.
  5. Hej Jakob! Tack för svaret! Jag behöver inte starta om jag har interfacet kopplat till E-86. Men om jag istället kopplar det till 180 A när jag startar om så hittar inte Windows interfacet i Enhetshanteraren. Om jag drar ut det ur USB och trycker i det igen kommer det tillbaka. Jag har kollat att MIDI skickar på kanal 1 och enligt M-Audio ska senaste drivrutinen funka för Windows 7. Jag har mailat Rolands support men inte fått svar där än...
  6. Hej, jag har ett problem med MIDI-signalen i Cubase 7 ihop med mitt ena keyboard. Utrustning:Roland E-86 Roland PC-180 AM-Audio M-Track Plus IICubase 7Windows 7MIDI-interface M-Audio USB MIDISPORT Allt funkar fint när jag använder mitt gamla E-86 keyboard.När jag flyttar jag interfacet till mitt MIDI-keyboard (180 A) får jag signal (Cubase indikerar att jag har signal in) men det kommer inget ljud. Om jag startar om datorn med 180 A kopplat till interfacet hittar Windows inte längre MIDI-interfacet och det blir ingen MIDI-signal i Cubase. Har installerat MIDI-OX och det ger ingen indikation att jag har MIDI-signal. Har kollat keyboardet mot annan MIDI-utrustning och det fungerar fint där.
×
×
  • Skapa ny...