Jump to content
Annons

Twilight Rider

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Twilight Rider

  1. Jag har använt både SM58 och M2 live (PA) och enligt mitt tycke så är M2 överlägsen ljudmässigt med starkare och mer ofärgad signal - jag skulle välja den 10 gånger av 10 om jag var sångare. När det gäller hållbarheten så har det inte varit några problem hittills. SM58 (4 st) har funkat fint i massor av år, M2 (2 st) har jag bara haft sedan i våras så de har inte blivit utsatta för lika mycket. Eftersom M2 är en kondensatormick gissar jag dock att den kräver lite större försiktighet.
  2. Jag har två st MC930. De låter riktigt bra - ungefär som KM184 fast utan Neumanns vassa topp. En undervärderad pärla bland Beyers mickar! 🙂
  3. Jag har använt Wellers 60W lödpennor modell W61 i massor med år. De har utbytbara temp-reglerade spetsar och fungerar bra till det mesta.
  4. Hej! Vi tittade på "Mamma Mia - The Movie" på DVD härom kvällen och det slog mig att jag faktiskt inte alls var lika imponerad av ljudet som jag hade förväntat mig, främst vad gäller delar av sången (manliga lead vocals; Brosnan m fl) - sibliant och knepigt kompressad, inte alls i min smak uppenbarligen. DVD-ljudet kördes genom en anläggning som annars brukar låta bra på det mesta - exempelvis funkar gamla ABBA-skivor gjorda på Micke B. Tretows tid alldeles fantastiskt. Jag kikade efteråt på Mamma Mia-DVDns extramaterial och där får man en del intressanta inblickar i studioarbetet. För denna typ av produktion har de ju råd att använda sig av precis vad som helst som faller dem på läppen. Bland annat nyttjar de en stor och märklig mikrofon med en tunn gul tygstrumpa spänd över lite ståltråd - den ser lite hemmabyggd ut (används bl.a. när Amanda och Meryl sjunger). Är det någon som vet vad detta är för en mick? Synpunkter på filmens sångljud, är det mina öron det är fel på? Ovanstående kanske redan har diskuterats på annan plats i forumet men jag lyckas i så fall inte hitta rätt tråd. Tacksam för input! // Rickard PS. Jag håller själv på en del med kör-inspelningar. Har två Beyerdynamic MC930 som jag kör rätt in i en Edirol R-44. Nu planerar jag att skaffa en vettig mikrofon för solister, har bland annat grunnat på Blue Bluebird, Neumann TLM103 och Gefell M930. Vet dock inte om de är värda vad de kostar.
  5. Hej, och tack för responsen! Jag har försökt skicka privata mail till de flesta som svarat. Gissar dock att vi nog tyvärr fortfarande är alldeles för amatörmässiga för att vara en tillräcklig utmaning för många av er. Hittills har jag endast producerat för privat bruk i slutna sällskap och har därför inte behövt bry mig om copyright utan kunnat norpa vilken musik och vilka ljudeffekter som helst. Därför har jag inte heller så mycket att lägga ut på webben. Men nu håller vi som sagt på med nya saker! Till sommaren hoppas jag att vi ska få tid att spela in en thriller på cirka 10 minuter. Det hänger naturligtvis mycket på att få kalendrarna att gå i lås, men ambitionerna är i alla fall stora som vanligt. Ha en trevlig helg! /T.R.
  6. Genrerna varierar väldigt väldigt mycket. För en vecka sedan filmade vi materialet till något som ska bli en 5 minuters sorglig historia kring en kille som tänker ta livet av sig. Den ligger på klippbordet men saknar ännu musik. Har även fått tag på ett mycket bra manus som ryms i kategorin thriller, men det finns inga storyboards eller inspelningsplaner klara för detta. För den som känner för något helt annat så har jag en del lättviktiga filmer på tävlingar med radiostyrda bilar... - dessa skulle också må bra av musik om det finns någon här som vill dela med sig! Rätt typ av Bethoven till motocross måste kanske inte vara fel, det är väl något man får prova sig fram till. Den som ska skapa musiken får naturligtvis en grovklippt kopia av filmen som hjälp i arbetet.
  7. Hej! Vi är ett par stycken som håller på lite med amatörfilm/ kortfilm och skulle behöva få tag på någon som vill bidra med musik till detta. Budget: obefintlig. Dock ett väl tilltaget utrymme för kreativitet och skaparnöje. Hör av Dig! /T.R.
  8. Hej på Er! Jag går också och letar efter ett par bra hörlurar, tänkta att användas vid inspelning av amatörfilm. Jag har ett par gamla AKG 240M som låter hyfsat och sitter skönt, men dels så är de alldeles för öppna (släpper in externt ljud) och dels så är de lite tungdrivna för enkla hörlursförstärkare i DV-kameror. Beyerdynamic DT 250 ligger nu nära till hands för inköp. Dock finns den i två versioner, med 80 ohm resp. 250 ohm impedans. Har jag förstått det rätt att jag ska välja 80 ohm för att den ska bli så lättdriven som möjligt? Är det någon skillnad på dessa lurar i övrigt? /T.R.
  9. Tack för upplysningen! Återkom gärna till mig om du hittar en PDM till rätt kurs. Miken jag söker är främst tänkt att användas för att banda synkat ljud till film genom att hänga längst ut på en bom och segla över huvudet på skådisarna. Den får dock gärna vara så pass allround att den även funkar för att ta in miljöljud, banda tramp och andra effekter, lägga speakertexter etc. /T.R.
  10. Universitetslärare, kanslisvensk byråkrat. Trivs bra med det. 😉
  11. Jag har behov av att spela in filmljud på fältet, en mikrofon på bom och separat inspelningsapparat i någon form. Har hittills använt den inbyggda miken i Canon XM1 men är inte nöjd. Tyvärr är investeringsbudgeten ynklig så det gäller helst att träffa rätt på en gång. Vad ska man spela in på? Jag vill inte släpa runt på en laptop. Funderade ett tag på en Marantz PMD660, men när man kollar recensionerna på nätet så får den väldigt mycket kritik för brusiga mik-förstärkare. Gäller detta också för PMD670?Var i Sverige kan man handla dessa grejer till bästa pris? Nu har det kommit ut en PMD671 också som ska vara bättre, men den hamnar lite utanför mitt prisområde. Roland har sin Edirol R-1 som är billigare, men den verkar mer som en leksak. Stämmer det? Finns det några minidiskar som är bättre? Eller DAT? Mikrofon är ett annat knepigt område. Helst vill man ju ha en Neumann-historia, men då gäller det att lyckas med ett riktigt skambud. Funderar istället på en Röde NT-3, dels för att den verkar ge bra prestanda i förhållande till pris, men också för att den går att köra på batteri vilket gör den mer flexibel. Finns det någon här som vill kommentera den? /T.R.
×
×
  • Skapa ny...