Jump to content
Annons

11pm

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har pratat med Thomann butiken, de säger 3/4 vore bäst för mig. Men problemet kvarstår kring om jag ska köpa begagnat och chansa eller nytt? Och i så fall om jag vågar prova de där billiga jag länkade... de har ju fått bra rekommendationer. Förväntar mig inga underverk bara nåt som funkar. Thomann skriver dock att de inte rekommenderar den utan en dyrare (såklart kan man tänka då de ju försöker sälja). Jag förstår dock att dyrare är bättre men vad jag inte förstår är att han säger att halsen är bredare på den billigare trots att Nut Width är samma på båda gitarrerna?
  2. Hej igen, Har hittat en begagnad av bra märke. Problemet kvarstår att jag är nybörjare och inte kan gardera mig mot att bli lurad. Men en sak till tänker jag på. Mannen som säljer gitarren har ett mobilnr. som går till en lastbilsfirma i Göteborg men personen bor i Skåne. Jag har bara ett första namn på honom så kan inte kolla upp honom mer. Jag vet att det finns mycket pack som hänger på beg. sidor, särskilt i Skåne. Min mor tex. försökte sälja sin gamla bil och blev nedringd av karikatyrer så som sunken från Hipp-hipp. Och när jag frågar om han även befinner sig på andra orter i Skåne under veckorna eller om den måste hämtas på hans ort. Då svarar han att han har flickvän i samma stad som mig så det går nog att ordna. Jag tycker det är lite konstigt... att han råkar ha flickvän i precis samma stad som jag bor. Nu vet jag inte om jag har blivit paranoid, men jag är världens största creeper-magnet som liten söt tjej är väl risken för det större. Har haft fem stalkers och utöver det varit utsatt för flera överfallsförsök (nej jag klädde mig inte utmanande, det var inte sent, jag flirtade inte, kände inte personerna). Men jag drar öronen till mig när saker låter lite väl bra och "oj vilket sammanträffande". Och jag har ingen som kan följa med mig just nu/vara med mig när jag ska träffa snubben. Har någon ett råd att ge? Finns det en nybörjargitarr runt 700 kr jag kan beställa hem?
  3. Jag vet inte om jag skulle bli lurad som sagt om jag skulle försöka köpa beg... Blev ju nästan det med en annan beg. gitarr jag var på håret att köpa men där halsen var knäckt vilket jag inte visste nåt om förens jag frågade i ett forum. Finns det en lista över saker jag ska kolla efter? Och nej jag har ingen på plats som kan nåt om gitarrer och kan hjälpa det är därför jag frågar här.
  4. Men någon sa att jag då måste lära om? Om jag vill ha en fullstor en dag? Ps. tack för alla synpunkter 🙂
  5. Vilken prisklass låg de harly benton i du provat?
  6. Hej, Jag skulle behöva lite råd kring mitt första gitarrköp. Jag är helt ny inför instrumentet. Jag har funderat på att köpa begagnat då man får mer för pengarna. Men jag blev nästan såld en gitarr med en knäck på halsen. Jag känner inte att jag vet tillräckligt (vet noll) för att kunna göra ett bra köp begagnat. Det jag vet är att jag skulle vilja ha nylonsträngar för att jag har känsliga fingrar och vill starta lätt. Jag är också kort 157 cm och har en överkropp som är mindre än "idealet"/normen. Jag undrar om jag bör köpa en 3/4 men då måste jag lära om om jag väljer en full storlek en dag? Jag har också ryggproblem och ibland problem med mina händer så jag undrar om det påverkar vilken storlek jag bör välja? Detta är också en anledning (förutom att vara fattig student) som jag inte vill lägga så mycket på mitt första köp. Jag vill först prova av om min kropp överhuvudtaget klarar av det. Så kan någon tipsa om en Ok nybörjargitarr under 600 inkl. porto? Jag behöver också kunna stå och spela den när jag får ont i ryggen av att sitta för länge, så den måste ha ett band. Skulle någon av dessa fungera i mitt fall och vad är skillnaden på dem?: https://www.thomann.de/se/startone_cg_851_44.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIpJye0eS81gIVzYeyCh1_pwbsEAQYAiABEgLHq_D_BwE#bewertung  Startone CG 851 4/4 www.thomann.de Classical Guitar Size: 4/4, Body: Basswood, Neck: Nato, Fretboard: Maple, 19 Frets, Scale: 650 mm, Nut width: 52 mm, Black body bindings, Nylon strings, Total length: 99.06 mm, Colour: Light brown, high gloss, Compatible bag available at art.... https://www.thomann.de/se/Harley_Benton_CG200-BK.htm Harley Benton CG200-BK - Thomann Sverige www.thomann.de Classical Guitar Size: 4/4, Body: Basswood, Neck: Nato, Fretboard: Maple, Nut width: 52 mm, Scale: 650 mm, 19 Frets, Cream-coloured body bindings, Nylon strings ... Är oerhört tacksam för tips 🙂! Mvh. Anna
×
×
  • Skapa ny...