Jump to content
Annons

KarinH

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  • Stad/plats
    Hälsingland
  • Min utrustning
    Ipad, Auria studio, Apogee ljudkort, kondensatormikrofoner, Aktiva högtalare Adam

Senaste profilbesökare

1 485 profilvisningar
  1. Funderar på inspelning med rundupptagande mick.

    Vi spelar som bäst när vi sitter i ring.

    Nåt förslag på bra rundupptagande kondensatormick?

    Instrumenten är fioler, git, bas, dragspel, ibland även blockflöjt....

     

  2. Drar helt ny el till min lilla studio nu. Nån som vet om det behövs en speciell kabel från elcentralen?

    Tänker på skärmad kabel. Har tidigare haft problem med en låg brumton, den vill jag ha bort......!

  3. KarinH

    Bra monitorer

    Jag är lite osäker på vad basfällor är, googlade på bilder men blev inte mycket klokare... Rummet jag tänkte använda är ca 25kvm, ganska lågt i tak med 3 dm sågspån ovanpå, tritexskivor i väggarna och gammalt trägolv jag tänkte lägga en matta över. Inte ett modernt hus med andra ord....
  4. KarinH

    Bra monitorer

    Kul klipp!? Intrycket av neumann var att den kommer förvilla mej att styra mixningen på oönskat sätt. Genelec hade ett förstärkt nedre register där jag upplevde lite tappad diskant. Adam gav mej känslan av att kunna balansera diskant mot botten bra medan kanske mitten försvann något. Inte lätt det här. Tack för klippet!
  5. KarinH

    Bra monitorer

    På vilket sätt skiljde dom sej åt?
  6. KarinH

    Bra monitorer

    Väldigt lika tillvägagångssätt, flytta inspelningar till olika ljudanläggningar och kolla hur det gick med basen, ha ha! Det lutar åt en sub också inser jag.... Tack för inlägget!
  7. KarinH

    Bra monitorer

    Jättekul och intressant att läsa alla inlägg, tack för dom! Kommer googla och läsa på om alla förslag. Glömde skriva att även min kontrabas är otroligt viktig, har bilden av ett speciellt sound på den. Därför behövs ett väldigt bra basregister. På samtliga mixar jag gjort hittills känns det som jag jobbat i blindo med de BX5 jag hittills använt, helt hopplösa monitorer! Blev lite osäker på Neumann av den orsaken. (Basen) Sub? Alltså en separat bara för basen, dvs ytterligare kostnad...... Det närmsta stället jag har för möjlighet att lyssna är 4sound i Sundsvall (bor i Hälsingeskogarna). Osäker på om dom har alla de monitorer ni beskriver men ska kolla det..... Lättast är ju att snabbt koppla mellan olika monitorer, då hör man ganska snabbt skillnaden.
  8. KarinH

    Bra monitorer

    Tror jag föll för Adam just pga den viktiga diskanten. Har kämpat med M-audio BX5 länge, efter det kändes Adam just lyxig vid lyssning på 4sound. Har fått nåt att fundera på, tack för alla tips!
  9. KarinH

    Bra monitorer

    InTack, intressant! Vad skiljer BM5 och Lyd-5/7 åt?
  10. KarinH

    Bra monitorer

    Tack, precis sån info jag behöver. I mitt fall handlar det om dom svårställda ljusa tonerna på framförallt fiol men även flöjt och dragspelet. Ska försöka komma åt att lyssna på Neumann.....
  11. KarinH

    Bra monitorer

    Har lyssnat på ADAM A7X som jag tyckte lät väldigt bra, ca 10.000kr för två. Lite dyrt för mej och funderar på om det finns motsvarande till lägre pris eller varför inte bättre utan att gå upp i pris...?
  12. KarinH

    Bra monitorer

    Behöver bra monitorer för mixning/mastring. Spelar bara in akustiska instrument som fiol, flöjt, gitarr, kontrabas, sång, dragspel. Nåt förslag?
  13. Behöver bra studio monitorer för att mixa/mastra. Spelar med enbart akustiska instrument, fiol, flöjt, gitarr, kontrabas, sång samt dragspel.

    Nåt förslag?

  14. Jag tänker inte på biljuden när jag spelar. Spelet är ett ca 4 år gammalt Bengtspel av mycket bra kvalitet. Men jag spelar finstämt och mjukt med mycket ljusa stämmor. Då framträder knappljud från både bas och diskant. Har provat olika avstånd men är lite osäker på hur pass hög ingångsnivå jag behöver. Använder Auria på Ipad med Apogee ljudkort, väldigt kul att leka med. Men förstår inte riktigt alla möjligheter att påverka ljudbilden. Funderar på att spela in enbart knapparnas ljud och prova inställningar att redigera bort dom....?
×
×
  • Skapa ny...