Jump to content
Annons

oxzzar

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Du kan göra på två sätt beroende på om du vill ha "direct monitoring" eller inte. Det lättaste är att använda vanliga mono patch kablar och koppla från insert på mixern till ljudkortets ingångar. Då kommer du inte att ha kvar någon signal till mixerns buss från de 8 ingångarna på mixern, utan signalen går från mixerns ingång via gain och eq till ljudkortet. Ingenting av insignalen går vidare till mixerns buss. Du kan fortfarande lyssna på insignalen, men du kommer att få en liten fördröjning i och med att signalen ska in i datorn och sen ut igen, hur mycket fördröjning beror på dator, ljudkort, drivrutiner etc. Det andra sättet är att skaffa specialkablar som har en TRS (tip-ring-sleeve, stereo) kontakt i ena änden och en TS (tip-sleeve, mono) kontakt i andra, där tip och ring är ihopkopplade och går till tip på andra sidan, sleeve är kopplad till sleeve. Om du då kopplar TRS kontakten i insert på mixerbordet och TS till ljudkortets ingång så kommer du att ha insignalen på mixern dels till ljudkortet, och dels till mixerns buss. Detta ger dig möjlighet att lyssna direkt på insignalen samtidigt som du spelar in den. Det viktiga att komma ihåg här är att tydligt märka kablarna så att du inte av misstag försöker använda dem till något annat. I bägge fallen kan du använda vilket par som helst av ingång 9-16 för att koppla ljudkortets "main" utgångar, så att du kan använda main-fadern på mixern till att styra volymen ut från ljudkortet. Jag hade kört med vanliga mono-kablar för att komma igång snabbt, och om jag sen tvunget känner att jag vill kunna mixa in ingångarna direkt i mixerbussen så had jag satt mig en kväll med lödpenna och några monokablar + stereokontakter. I inget av fallen påverkas inspelningsvolymen av volym-regeln på mixerbordet, utan det är bara gain som justerar insignal-volymen. Volym-regeln används för att l´justera hur mycket av kanalen som går till mixerbussen.
  2. Det låter som mycket manuellt arbete. Jag kan inte cubase, men kan man välja alla spår och klippa och stretcha dem för att anpassa rytmen? Om man inte kan borde detta gå att göra.
  3. Det låter mestadels bra, men när du går upp hamnar du inte helt rätt. Övning är det enda som hjälper, och det enda sättet man kan öva är genom att sjunga (inför publik/spela in).
  4. köpt är köpt, kommer aldrig tillbaka. Jag håller med Britta, jag gillade inte den. Inte dålig men ointressant om du förstår.
×
×
  • Skapa ny...