Jump to content
Annons

sturepelle

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av sturepelle

  1. ...och då funkade det från digitalpianot! Inga dubbeltoner alls! Dock får jag bara audio out om jag plinkar med musen på pluggen tangenter på skärmen. Stort tack för hjälpen. Ska kolla om jag kan spela EZDrummer från digitalpianot också. I så fall blir jag nöjd!
  2. Hej PeterT! Jag förde dit råd och läste länken. All midi input trodde jag betydde att midi gick in. Men....där kunde man välja. Jag har "focurite usb midi" samt "2 fucusrite usb midi. Jag valde den ena
  3. Letat lite överallt efter den midiinställning som du tipsade om. Hittar inte. All mini in och Halion Sonic SE out. Men det är ju audio. Var finns midi?
  4. Tack i alla fall för ditt engagemang!
  5. Testat med 32 samt 256 nu. Ingen skillnad. Hjälpte alltså inte. Men när jag inte använder digitalpianot utan klingar med musen på tangentbordet på skärmen så blir det bara audio out. Går alltså inte att spela in alls.. ???
  6. Gjort det. Den står på 128 nu. Är det ok?
  7. Masterbussen???? Inte koll på den. Men jag har inte startat några effekter så det är nog inte felet. "direct monitoring" ??? Är det att trycka på den lilla högtalaren vid spåret? Det hjälper inte.
  8. Jag försöker få Cubase att fungera som jag vill. Jag har ljudkort Focusrite Scarlett 8i6 till min Cubase 6,5. När jag lägger upp ett instrumentspår och laddar in en av Cubase plugin's så ser det bra ut. Jag kan få upp klaviaturen till pluggen på skärmen och när jag spelar på den så går ljudet till Cubase och jag hör det i lina lurar som är inkopplade i ljudkortet. Men om jag startar en inspelning av pluggen så spelas inget in. Det är bara stapeln på utgående ljud som indikerar mina tangentslag. Det blir ingen Legobit alls! Jag har entt digitalpiano som är kopplat till anläggningen. Spelar jag pluggen därifrån så får jag utslag på midi in. När jag spelar in via pianot så blir det inspelat men med en konstigt resultat. Exempelvis, spelar jag tre toner med någon sekunds mellanrum så blir det inspelat sex toner! Varje ton upprepas. Den första tonen repeteras snabbt, den andra lite längre efter och den tredje ännu längre efter. Nån som vet vad som är fel? Jag har två böcker om Cubase plus manualen på engelska i datorn men jag finner inte felet. HJÄLP!!
  9. Ja men börja från scratch orkar jag aldrig. Men cvp 701 fanns nog inte när Cubase 6 släpptes. Annars så får jag söka på yamaha-sidor. Om ingen annan har ett bättre förslag eller tips. Förresten...fattade jag dej rätt? Har du en fil som heter Yamaha CVP701.txt?
  10. Ja nu har jag "kört hårt" ett tag. Men det var inte så lätt som jag trodde. I manualen till Yamaha cvp701 finns voice list som pdf-fil. Och det verkar inte som den är skriven på samma vis som de xml-filer som ligger i midi device list i cubase. Jag har provat att klippa ut från Tyros 4 -filen som finns i cubase eftersom där finns bl.a. S art! ConsertGrand ljudet vilken jag har i min cvp 701. Men filen blir inte synlig i device listen i cubase efter att jag sparat om den. Den ska nog sparas på ett speciellt sätt för att vara läsbar som xml-fil. Jag har letat på nätet efter en fungerande fil, jag har kontaktat butiken där jag köpte digitalpianot, de har kontaktat Yamaha men ingen har en sådan fil. Vet någon hur man får till en sådan? Här finns voice listen som jag vill ha som xml-fil. http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=ro&site=ro.yamaha.com&asset_id=65161
  11. Jag såg det igår kväll när jag var inne och letade i Cubase-mapparna. Det blir bara att klippa och klistra en del så kan man lägga in det man behöver. Nästan som när man byggde egna mixrar i gamla Cubase på Atari-tiden : ).
  12. Det är Windows 10 jag kör i. Det som stör är att de bästa ljuden i digitalpianot finns inte med i xml-filen. Men jag har nu provat med en fil från Tyros 4 och därefter lyckadats nå många (kanske alla) ljuden i CVP 701. Så problemet verkar löst. Intressant att man kanske kan öppna som textfil i windows. Jag ska prova det när alla andra problem är lösta. (när nu den dan kommer...) Tack för ditt engagemang! : )
  13. Jag har nyligen skaffat Cubase 6.5 begagnat. Jag vill ansluta min Yamaha CVP 701 och använda ljuden i den samt använda den som min midikeyboard. I Cubase midi device manager finns XML-filer för en massa instrument men inte för min CVP701. Det närmaste jag kommer är Yamaha CVP 107-109-700. Det verkar inte som att alla program change överensstämmer med CVP 701 tyvärr. Och säkert inte en massa annat heller. Har ni/vet ni om det finns en XML-fil som passar till CVP 701 att tillgå någonstans? Det verkar inte vara helt enkelt att göra en själv.
  14. Efter att ha funderat ett tag så tänker jag så här: När vi spelar så kanske tempot varierar lite grann. Men ofta är det bra för musiken. Refrängen kan exempelvis öka lite ibland. Bästa lösningen som jag ser det är att man kan lägga ett tempospår med en "learn-funktion" som läser av hur vi spelar. Därefter ska mjukvarutrummor m.m. styra sitt tempo efter tempo-tracket. Låter inte det bra? Men hur gör man??
  15. Jag har nyligen köpt Cubase 7.5 begagnat. Jag har för många år sedan pillat en hel del med Cubase när det bara gällde midi, men audiofiler ger mig problem. Så här är det; Vi träffas några spelglada gubbar och övar in lite låtar som vi spelar och sjunger mest ukulele, bas och sång. Dessa spelar jag in med Zoom H2n vilken ger mig fyra kanaler som jag plockar in i Cubase som wavefiler. Det hade varit skoj att lägga på lite trummor och annat och även få vårt spel att hålla takten bättre. Det kan bli lite svajigt ibland.... Jag har alltså fyra filer till en låt i Cubase. Jag har time-stretchat, autowarpat, pillat med musical mode och provat en del annat men inte kommit fram till något som låter bra. Någon som vet om det går att pilla till dessa audio-filer utan att gå in på varje ton och ändra den i variaudio? Jag tänker att "musical mode" ska känna av att vi inte spelar 120b/m hela tiden utan kanske 118 - 121. Och då på ett musikaliskt sätt räta upp detta. Har jag kanske för stora krav på Cubase? Tacksam för all hjälp jag kan få!
  16. Ja där fanns det då mycket info på den länken!! Jag litar på dej och satsar nog på en i5:a.
  17. Jovisst, men jag tror att det är en fördel med en 17 tums skärm och då landar man på ca 7 papp. Lite mycket tycker jag. Men det finns rätt gott om begagnade så jag kanske siktar på en sådan.
  18. Jag har en extern 2 TB som jag tänkt använda också. Går det lika bra som med en inbyggd. Den kommer att kopplas via USB3. Jag har hört att processorn ska ha många kärnor. Den här AMD:n som jag refererar till har visst fyra.
  19. Jag har köpt Cubase 6, Wavelab 7, Halion Sonic, Halion Symphonic Orchestra. EZ drummer, Superior drummer, EZX Expansion Latin Perccusion, Roots Sticks begagnat. Jag har använt Cubase 5 i mindre omfattning tidigare på en laptop med 3GB RAM. Det har inte alltid fungerat bra. Tänkte därför införskaffa en ny laptop. Men vad behöver jag egentligen? Hur brukar man göra? Instaöllerar man alla dessa program med en gång eller installerar man just när man har behov av ett speciellt program? Jag är rädd att man hänger ner hela systemet om man installerar allt och inte har en monsterdator. Eller har jag helt fel? Jag tror att jag mest att jag kommer att använda Cubase och Superior drummer men man vet ju aldrig. Rätt som det är blir man nyfiken på alla de andra programmen som ingick i köpet jag gjorde. Fråga: Kan det räcka med en ny laptop för 5000:-? Exempelvis: AMD A8-7410 Quad Core 128GB SSD 8GB RAM (5 tusen på Siba) Eller är det någon speciell processor eller så man bör ha? Min tanke är att köra Windows 7.
×
×
  • Skapa ny...