Jump to content
Annons

HowBoutSomeSnus

Medlem
  • Antal inlägg

    91
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av HowBoutSomeSnus

  1. Fever albumet från Against the Current!
  2. En fråga; efter vilket datum är det ok att släppa bidraget man skickat in?
  3. Då måste man ha rejäl tur och timing. Jag har hört världens hitlåtar från nobodys samtidigt som man hör ren sk*t på radion ibland. Hate to break it to you, det har tyvärr inte ett dugg med musiken att göra om du når framgång eller ej. edit: Framgång är såklart relativt, är du ute efter att några tusen bara ska höra din musik för att ditt mål är att dela med dig av din musik, absolut är det nåbart. Om ditt mål är att leva av musiken är chanserna slimma.
  4. Har testat, funkar sådär. Visst, några "riktiga" lyssningar får man, men tror detta bäst används i kombination med andra sätt att göra reklam för sin musik.
  5. Om du menar den faktiska distributionen av musiken så brukar jag rekommendera DistroKid.
  6. Bra artikel! Några pluggar jag inte ens hört talas om innan. Blir kanske nåt köp till i år.
  7. Härliga melodier, precis som slejnard säger, du lyckas hålla kvar intresset genom hela låten. Saknar dock en underliggande bassline i droppet? Vet inte om det är som du mixat den lågt eller om det saknas helt.
  8. Inte helt fel, men lägg kanske in under "Samarbeten" och "Mixakuten" också 🙂
  9. Och vilken site sen! Nostalgitripp deluxe!
  10. Aha, funkar kanske annorlunda nu än när jag gjorde det, var ett tag sen. Jag är ingen jurist men jag tror du kan köra som privatperson när du har enskild firma. Som jag förstår det, det du främst skriver under på i dokumentet är att du kommer att skatta för det i Sverige istället för i USA, det är huvudsaken.
  11. Osäker på om du har rätt formulär. Vill minnas att de jag fyllde i hade ett alternativ för privatperson.
  12. Kolla på Fiverr, finns många bra som inte tar så överdrivet mycket betalt. Om du inte vill betala direkt, kolla runt på Soundcloud osv, där finns en del som säkert kan tänka sig ta royalties eller liknande istället.
  13. Helt okej, framförallt gitarren. Kolla om du kan hitta något färdigt paket me liknande gitarr och förstärkare, då kan du nog komma billigare undan.
  14. Så gott som perfekt! Hade kanske ökat basen lite grann.
  15. Älskar soundet du fått till! Gällande strukturen så går jag alltid på känsla i stunden man arrangerar, brukar bli bra.
  16. Precis det jag försökte åstadkomma! Tack!
  17. Om du vill styra pitch också, så är det på samma sätt bara att länka till kanalens eller synthens pitch kontroll 👍
  18. Aha, du menar så! Ja du kan ju alltid lägga en LFO (t.ex Peak Controller) på en send och sen routa kanalen i fråga genom den (kan du göra för alla plugins som du vill ha vibrato på), sen låta LFO:n styra volymen (Antingen kanalens volym eller använda dig av Fruity Balance eller liknande). Om du använder Peak Controller kan du lätt automatisera alla möjliga egenskaper, volym, hastigheter, hur mycket vibrato osv.
  19. Om du vill länka alla till samma automation clip kan du använda dig av "Multilink to Controller". Om du vill styra de alla med olika clips så högerklicka på knappen för vibrato i respektive plugin (FLs egna). För tredje parts plugin rör du lite på knappen, sen går du upp i Tools > Last Tweaked > Create automation clip
×
×
  • Skapa ny...