Jump to content
Annons

Oricco

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av Oricco

  1. Hej vänner, Av någon anledning glömde jag att lägga upp min låt här för feedback, något som jag brukar göra för att få lite andra synvinklar på det man skapar efter att man inte längre objektivt kan bedöma sitt arbete. Jag vet att forumet har gett mig massa bra förslag tidigare så varför inte ge det en chans igen :) Gjorde denna låten i somras (2022) när min hund bröt beten och var nära på att omkomma, lyckligtvis mår hon bra idag. Har även outsourcat musikvideon till en studio på Fiverr. Kommentera gärna vad ni tycker, vad som ska förbättras osv, all feedback välkomnas. Om någon är sugen på att samarbeta någon gång är ni välkomna att skicka ett DM så tar vi det därifrån. Tack på förhand vänner!
  2. Tack för er feedback! Det hjälper mycket när man går på nästa projekt att få någons kommentar om inte har hört låten innan 🙂 Vad menar du med "sönderhackat" om du kan förklara lite mer? 😄 Är inte jag som sjunger, hyrde in en från Fiverr som hjälpte mig med det samt skrev lite av texten 🙂
  3. Tja, Jag har släppt min första låt med egna vocals och önskar feedback som man kan ta med sig till framtida releaser :D Spelade in videon på semester vid en sjö söder om Borås :) Youtube: Spotify:
  4. Tycker det låter bra! Eftersom du gör låtar med bara en "loop" så tror jag det hade varit mindre repetitivt om du har olika ljud för loopen som du introducerar var för sig tills du byggt upp till den absoluta klimaxen i låten! Men du har talang, fortsätt gör musik!
  5. Gillar hur den låter, tycker dock din kick låter för lågt och saknar "punch". Du kan göra loopen mer intressant genom att lägga till fler lager på den, ex andra synthar och på så sätt blir den mindre tråkig fast ändå inte för melodisk :)
  6. Påminner mig om gammal house från typ 2007 på ett bra sätt! Kanske mer build-up och breakdowns för att skapa lugna och "kraftfulla" delar i låten, melodin kan bli lite tjatig efter ett tag. Bra mixat tycker jag (har dock ej min vanliga set up).
  7. Tja, jag hoppas alla mår bra och har möjlighet att njuta av det fina vädret! :) Är själv ute i en stuga vid en sjö och har varit det de senaste 2 veckorna :) Har under denna tid gjort en ny mix som jag skulle uppskatta om någon kunde lyssna på och ge kritik på då jag inte har tillgång till mina vanliga högtalare/hörlurar samt tappat all form av objektivitet... Kommer även göra en vocal-version av låten som jag planerar släppa i september :) Tacksam för svar! PS Jag har tillgång till Dall-E 2 (googla), gjorde omslagsbilden med den. Säg till om ni vill ha så kan jag lösa till er! //Oricco Oricco - Malinois (Original Mix).mp3
  8. Bra jobbat! Älskar själv denna stilen och jag tycker som ovan att låten är bra producerad och att mixen är välbalanserad. Melodin kanske kunde vara lite mer "catchy" men bara vissa detaljer :)
  9. Tack för din feedback! Vill faktiskt försöka göra en vocal-version men har inte hittat någon bra vocalist ännu, eller skrivit någon text :)
  10. Tack för dina synpunkter :) Ok, så Future Rave och lugnare tempon är något jag får kolla på till framtiden :D
  11. Tack så mycket! Jag använder mest Nexus, Sylenth1 och Serum för leads och chords, Kick2 för kickar och diverse samples för allt runt omkring. Händer även att jag använder Kontakt för mer "verkliga" instrument och försöker experimentera med annat också :) Future Rave låter som något jag absolut vill testa mig på i framtiden! :)
  12. Tack för din feedback! Menar du mer energi som i breaket eller typ en annan melodi? :)
  13. Tja, bortsett från vad som redan är skrivet så tycker jag att melodin saknar lite fokus, lite rörigt i droppet med ljud som skär in i varandra. Jag hade gjort huvudmelodin mer framträdande genom att göra mer plats för den genom att EQ:a bort en del av de andra ljuden för att på så sätt få den mer framträdande. Även "lagra" den med andra synthar så den inte försvinner i mixen. Du har potential, fortsätt att göra låtar och du lär dig något nytt varje gång. Så har det iaf varit för mig :)
  14. Tja, hoppas alla mår bra! Gjorde en låt med "lite" inspiration av Avicii/Kygo, vad tycker ni?
  15. Grymma tips! Jag håller verkligen med om att utrustningen inte alls spelar roll när man har tröttat ut sina öron bortom en viss grad och inte längre hör helheten utan hittar "fel" där de inte finns. Ibland tvingar jag mig själv att inte lyssna alls på det jag håller på med i några dagar, och resultatet blir alltid att man direkt ser exakt vad som behöver förbättras :)
  16. Tja! Coolt koncept att blanda hiphop med house, tycker båda stilarna allt mer liknar varandra så bra jobbat. Har tyvärr bara laptophögtalare just nu men tycker det låter välproducerat. Kanske bara jag, men tycker att du skulle ha någon liten cachy melodi någonstans, annars har jag inget att anmärka på. Bra jobbat!
  17. Tack för feedback! Tyckte det lät bra när jag panorerade arpen men kan vara producer bias, bra att veta till nästa gång :)
  18. Tja, experimenterade med lite ljud under semestern, vad tycker ni? Samplade en vattendroppe och gjorde "plucken" och arpen med den, tyckte det lät mysigt så utgick från den vid typ alla ljud utom i droppet :D Youtube:
×
×
  • Skapa ny...