Jump to content
Annons

Softish

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaret och tipsen. Kompressorn vill jag främst ha för att jämna ut min röst när jag talar i chatt vid datorn. Det brukar klagas på att jag sitter för långt bort och hörs dåligt, eller att annat hörs om jag boostar upp micken för mycket. Med en kompressor kommer jag kunna röra mig lite runt micken utan att det påverkas för mycket. Angående EQ tror jag att jag kommer överleva utan svepbar mid-sektion. Utan att kolla upp det nu så hänger jag inte ens riktigt med på vad du menar med svepbar. Kanske att det går ställa in mittdelen på flera olika frekvenser? Jag tror jag kommer överleva då det mesta sången kommer att när det sjungs karaoke. Fast, man vet ju inte vad man saknar förrän man har provat på det. =)
  2. Jag vill köpa ett mixerbord som jag kommer att ha till att styra runt ljud mellan dator och ljudsystem, kunna kontrollera mikrofon, ljud till/från chattprogram. Chatt samtidigt som ljud från t.ex. spel osv. Jag kommer även att använda det till att köra karaoke genom, spela in lite instrument och sång. Några saker jag gärna vill ska finnas är effekter, gärna kompressor på några ingångar, någon aux-kanal (jag vill bland annat kunna koppla en mix minus, men det går kanske alltid att göra genom FX-aux:en? Det vore även kul att kunna styra runt kanalerna med aux:en för andra ändamål också). Jag har kikat på om det finns Insert på mixern, men det är inte säkert att jag kommer att avända ett sådant. Jag har kollat lite på följande mixerbord: Alesis Multimix 8 USB FX https://www.thomann.de/se/alesis_multimix_8_usb_fx.htm Yamaha MG10XU https://www.thomann.de/se/yamaha_mg10_xu.htm Mackie PROFX8v2 https://www.thomann.de/se/mackie_profx8v2.htm Allen Heath ZEDi-10 https://www.thomann.de/se/allenheath_zedi_10_fx.htm Behringer Xenyx QX1204USB https://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_qx_1204_usb.htm De skiljer lite i pris, men ligger på skapligt jämn nivå. På Behringern verkar man få mest funktioner för pengarna. Många verkar gilla den (och märket över huvud taget), andra tycker att märket håller sämre kvalitet. Denna mixer verkar sakna Insert. Ett problem som verkar finnas på deras mixar är att man inte kan hämta ljud via USB och sedan skicka tillbaka samma ljud genom USB igen (utgången genom USB kan inte skicka vidare kanalen USB/2-track. Alla andra kanaler förutom denna fungerar). Vet ni om någon av de andra mixarna har samma problem? Allen Heath-mixern verkar ha några fina funktioner som t.ex att den kan skicka fler kanaler genom USB än vad de andra mixarna klarar. Märket verkar ha ett gott rykte. Däremot verkar det finnas ett problem med brus om man använder en mikrofon som kräver Phantom-spänning. Yamaha-mixern verkar även den ha ett gott rykte. Den har dock bara AUX efter effekterna, och den saknar inserts. Det verkar inte gå styra fullt ut vad man vill höra i sina hörlurar som på några av de andra mixarna. Mackie-mixern verkar ha ett blandat rykte (svaga pre-amps?) men överlag gott. Den saknar dock kompressor. Alesis-mixern saknar kompressor. Så, vad har ni för egna erfarenheter och kunskaper om dessa mixar? Vad ska jag köpa? Jag tar gärna emot tips om andra mixar, allmänna råd och synpunkter. =)
  3. När det är slutsteg i mixern antar jag är de som brukar benämnas som "powered mixers". Vilka mycket riktigt ligger lite dyrare. Jag tror jag ska slå till på denna. Lite mer att leka med, och några fler ingångar: https://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_x1204_usb.htm Så nu är det bara ett par trådlösa mickar att leta på. Någon som har nåt tips?
  4. Vad kan man inte göra exakt, om det är ett slutsteg i mixern? Dra ned masterregeln, eller koppla in det såhär? Hur som helst har jag nu laborerat lite, och det går jättebra att göra såhär, att koppla två mono (en för var mic) in på stereo-line in, och låta programmet ta en kanal för var mikrofon.
  5. Det är till PC (men det är typ en klon av Singatar till Playstation, väldigt likt i alla fall). Man ska kunna göra om egna filer av låtar till filer som går att använda i programmet. Min fru vill ha karaoke(av den simpla varianten),men då hittade jag det här programmet och var tvungen att krångla till det lite. Det är ju roligare om man kan tävla med varandra när man sjunger! Det är sant. Jag tänkte inte på att bara helt enkelt styra ena micken till vänster och andra till höger. Om Windows sedan inte kan se det som två olika kanaler via USB så ska det ju gå att köra det analogt till datorn och lägga dem på varsin line-in på något ljudkort jag får skaffa. Frågan är ju då bara vilken mixer man ska investera i. Men det handlar ju mest om hur mycler man vill kunna leka med den. =) Om man vill ha effekter osv.
  6. Ja, men jag fick för mig att man får upp dem som en stereomix bland inspelningsenheter, inte som två separata inspelningsenheter i Windows. Vet du om man kan få en mikrofon på t.ex. vänster och den andra mikrofonen på höger utgång från mixern? Så det inte blir båda mikrofonerna på båda utgångarna. Jag får nog sätta mig och leta på lite guider innan jag investerar känner jag.
  7. Ja, om man på något sätt kunde dela på stereomixen till två inkommande strömmar skulle det ju fungera. Frågan är ju då bara om man kan lösa det i Windows då.
  8. Jag vet inte vad jag vill lägga max. Men jag hade nog tänkt mig ca 3000 max för grejerna. Dvs mikrofoner med. Ja, min tanke var att kanske kunna få ut två kanaler via usb från mixern, alternaivt också något ljudkort med fler line-in. Hur tror ni denna kommer fungera för ändamålet? https://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_x1204_usb.htm http://m.music-group.com/Categories/Behringer/Mixers/Analog-Mixers/X1204USB/p/P0A0H "2 subgroups with separate outputs for added routing flexibility" Om windows bara ser ljudströmmarna som inspelningsenheter är det nog inga problem för programmet.
  9. Tack för det utförliga svaret. =) Mitt problem var dock främst att jag måste koppla ihop det så att jag får två stycken ljudströmmar in till datorn. Då kan Windows känna av det som två "mikrofoner". Det behöver jag för att kunna använda programmet Ultrastar för karaoken. Man tävlar mot varandra och får poäng för att hålla rätt ton och takt. Var person har en egen mikrofon som alltså inte kan gå i samma ljudström in till datorn. Av den anledningen behöver mixern kunna skicka ut två kanaler separat, en för varje mikrofon. Men det kanske inte finns förrän man kommer upp i prisklassen "jättedyr" bland mixers?
  10. Hej! Jag söker efter utrustning jag kan använda dels till inspelning/datoranvändning och att använda som en liten karaoke-anläggning. För att kunna använda en mixer med två mikrofoner inkopplade till karaoke tillsammans med programmet jag tänkt använda, måste Windows kunna känna av varje mikrofon separat. Där kommer mitt problem in, vad är det jag söker för mixer? Jag har kikat lite på mixar liknande denna: https://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_qx1002_usb.htm Men det känns som att jag inte kan få den funktionen med en sådan. Jag vill helst inte inte köra med usb-mikrofoner. Jag har tänkt köpa ett par xlr-mickar (eventuellt trådlösa), och en mixer vore kul att ha så jag även kan använda den till andra ändamål. Har ni några tips? Jag kommer vara er evigt tacksam. =) EDIT: Jag verkar ha hamnat i fel forumdel, så jag ursäktar mig och postar detta i "Analog inspelning" istället.
×
×
  • Skapa ny...