Jump to content
Annons

bjorra

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för synpunkter. NU sitter jag på en stationär pc, så egentligen har jag lite olika alternativ. FInns det Pcie-ljudkort eller har dessa gått i graven? Har surfat runt en del och thunderbolt verkar ju vara grejen för att i princip inte ha någon latency alls. Som jag har förstått det hela verkar det vara thunderbolt 2 kontakter på de kort som finns och att det är svårt att hitta en pc med den kopplingen och stöd till windows. Vad tror ni, detta bör rimligen ändras, tänker t ex på focusrites clarett serie tex. Tänker mig att köpa ett thunderboltkort och använda det som koppling till datorn, t ex. Med tanke på hur länge grejerna håller är det kanske bättre att lägga lite mer pengar och få bättre (förhoppningsvis) grejer. Scarlett-serien borde rimligtvis vara bättre än mitt 12 år gamla kort, logiskt. Men fortfarande ett USB-kort, vilket sätter begränsningarna?
  2. bjorra

    Line6 ux2 - byta?

    Hej. Har tagit fram mina gamla musikgrejer och börjat spelat in lite igen. Mitt ljudkort är ett line 6 ux2 från 2006-2007, skulle jag gissa på. Nu är allt musikskapande på amatörnivå och så lär det förbli, men: skulle jag vinna något på att köpa ett nytt ljudkort? T ex presonus Scarlett 2i2 6i6 eller liknande, eller är detta bara att kasta pengar i sjön? Det finns inga drivrutiner för kortet till windows 10 men de äldre drivrutinerna går att använda i windows 10 men lär inte vara optimalt. Det är mest gitarr och sång som används. Har dock en midicontroller på ingående...
  3. Det visade sig vara ett jordbrum. Elektrikern har varit här och jordat i rummet så nu är det bara att lira in. Tack för hjälpen.
  4. har spelat in ett snabbt klipp i ljudinspelaren men hur bifogar jag något här?
  5. Har faktiskt fått svar av line6 support, programvaran som var med detta kort var gearbox och inte podfarm. Fick tipset från supporten att ta bort drivern och börja om, vilket jag gjorde och installerade gearbox. Knastret och clickandet är fortfarande kvar fast på en lägre nivå av någon anledning. Gearbox utgick för sisådär 8 år sedan om jag förstått det rätt så det kanske är bättre att köpa ett modernare kort, med en förstärkarplugg som är uppdaterad. Eller vad säger du? (saker ska ju bara funka, jag behöver nog all tid för att lära mig spela istället 😊 )
  6. Jag vet faktiskt inte om det är så enkelt, die hard. Jag har nämligen drivers till Windows 10 enligt den information som finns på line6 hemsida. Kan det inte vara något annat typ av fel?
  7. Hej. Har fått fram mitt gamla ljudkort och installerat detta på min nya dator (hembygge intel i5 16gb ram om det spelar någon roll) Jag har använt kortet för ett par år sedan och då fungerade allt som det skulle. Nu är det dock bekymmer. När jag startar pod farm 2 (line6 förstarkarplugg) i standalone så uppstår något intressant och mycket störande. Kortet knastar och brusar oerhört mycket. Det som är lite lustigt i sammanhanget är att jag inte ens har en instrumentkabel i kortet. Ändrar jag gain eller liknande på en förstärkarmodell så blir bruset kraftigare. Använder jag den inbyggda noise-gaten så blir bruset även mindre framträdande. Enligt mig bör det alltså inte vara fråga om någon typ av latency eller inställning av kortet som är felande? Dator är kopplad till jordadförgreningsdosa, som däremot är kopplat till ett ojordat vägguttag, kan detta spela roll? Jag har provat att byta usbport men inget som ger något annat resultat. Är mycket tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa ny...