Jump to content

the_Voice

Medlem
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by the_Voice

 1. Tjena!

  Kan bara instämma i det Freddy skrev, trummorna är lite för låga och gitarren lite väl dominant. Och även jag får vibbar av Amon Amarth, både av sången och av baskaggesmattret.

  Köttiga gitarrer!

 2. Tjena!

  Detta är min genre fullt ut. Får inga vibbar alls av At the Gates som någon tidigare fick utan väldigt mycket mer Soilwork vibbar. De kör ju i princip alltid med rensång i refrängerna numera också. "Modern markeringsmetal" kanske man kan kalla det. Gillar verkligen början och versriffet som attan. När sången kom in tänkte jag direkt på låten Nerve av just Soilwork. Saknar någon form av tonartsbyte, låten blir ganska malande efter en stund och ljudbilden bidrar till detta med. Kan nog upplevas som påfrestande att lyssna på av någon som inte är helt inne i just sån här musik. Håller även med tidigare skribenter om att "breaken" i refrängen gör den lite ryckig, det kan gott vare lite men inte riktigt så mycket som det är nu anser jag iaf.

  Någon skrev att solot var tråkigt och jag kan hålla med lite där också. Tapping har jag inget emot men här höll det på lite för länge med samma sak. Kör t.ex. tapping en del och något annat en del så blir det lite mer intressant.

  Bra jobbat i övrigt, hoppas du tar kritiken på rätt sätt 🙂

 3. Hej

  Sitter på en XP-dator med Pro Tools LE version 7.1

  Idag när jag startade Pro Tools fick jag en varning om att exe-filen innehöll virus och senare att jag inte hade åtkomst till filen. Antivirusprogrammet är AVG. Allt funkade fint sent igår kväll, jag körde Pro Tools utan problem och mixade en låt.

  Hur jag än försökte släppte inte AVG förbi filen utan envisades med att det var virus i den. Eftersom jag tröttnat på AVG redan innan avinstallerade jag det och installerade Avast istället. Då kom jag åt Pro Tools igen och programmet började ladda utan varningar om virus.

  I slutet av inläsningen fastnar programmet på något som kallas Creating SDS objects och det låser hela datorn. Det enda man kan göra är att köra reset eller stänga av datorn på startknappen. Jag avinstallerade då Pro Tools och installerade om men det hjälper inte. Har gjort så 3 gånger nu och valt olika alternativ när jag avinstallerar utan lycka. Sist körde jag även en uppdateringsfil från Avids hemsida till version Pro Tools LE 7.1cs10 for Windows XP men jag får samma problem vid uppstarten iaf.

  Någon som vet vad det kan bero på? Har googlat på meddelandet men hittar inga bra svar som löser mitt problem. Allt verkar handla om ominstallation och det har jag ju provat. Dock får jag inte mata in serienummer vid ominstallationen vilket jag tycker är lite märkligt.

  Börjar bli desperat för jag har mixar som måste slutföras asap. 😮

  / Jocke

 4. Tjena!

  Först och främst, Grattis till hus och knodd!

  107,1 kvm studio...låter ju snarare som en radiokanal. :rolleyes:

  Det ska bli riktigt kul att följa detta. Jag var en av alla de som följde din gamla tråd utan att komma med någon vettig input. Kort sagt var jag intresserad av ditt bygge och glad för att någon orkar slutföra det på det sätt som du gjorde med bygge av helmholzare etc.

  Mitt enda tips till dig nu är att ta massor med bilder. Du behöver inte nödvändigtvis posta alla här men många av dem. Är det något som föder idéer och tankar (från vår sida) så är det ju att se vad man har att jobba med och utgå från det. Så ut och plåta redan nu så vi får se bygget innan du rört det.

  Om det är någon här på forumet som jag tror skulle orka slutföra ett sådant stort projekt så är det du. Lycka till nu, vi är många som är med dig här på vägen.

  / Jocke

  • Gilla 1
 5. Satt med och väntade på att PoS låt skulle dra igång. En polare gillade den direkt men jag hade velat ha med resten av bandet också när de ändå stod på scenen, annars kunde de, som tidigare sagts, suttit backstage eller i publiken. Enligt mig är den för slät. Blev förbannad över att det aldrig drog igång... Alkoholen gör en så otålig! 😕

  Salems låt var väl bäst i ett riktigt sömnigt startfält som mest bestod av låtar med piano. Refrängens melodirad 1 och 3 gav mig en skön vemodig känsla musikaliskt, texten minns jag inte. Eller ja sista raden gick inte undvika.

  Tycker att Christine Meltzer var kass som programledare f.ö. Kan man hålla sina manuskort högre upp? Dolph var mest kul.

 6. Jag har Pro-Tools 7.1 installerat på en PC. När jag nyss installerade EZ Drummer (version 1.02) så får jag inte upp det i Pro-Tools.

  Läste i manualen att EZ installeras på rätt plats i förhållande till vilket värdprogram man kör, i detta fallet PT. Om det inte fungerar kan man läsa sig till i sin PT manual var det ska installeras men jag hittar ingen information om detta i de manualer jag har om PT heller.

  Någon som vet varför pluggen inte dyker upp och vad lösningen är?

 7. Eddie Meduza gjorde många hits. Håller med där om att "Var den grön får du en ny" är ett bra exempel. Grym låt dock!

  Eller varför inte "Torgnys svettiga ansikte", "Fånga kräftor (och lägga i en balja)", "Fisdisco"?

  Ska man gå över på det mer oseriösa kan man ju nämna "Här har du legat och knullat".

 8. Hej, jag behöver lite hjälp!

  Här sitter man på en fest och diskuterar inspelning och så glömmer man av vad grejerna heter.

  Vad kallas grunkan som man kopplar in mellan en stärkare och gitarren för att sänka utljudet på förstärkaren. För att stärkaren ska låta riktigt bra måste den få jobba ordentligt och då måste man ju kräma på ordentligt men i alla lägen passar det sig inte. Då kan man koppla in den här grejen som sänker volymen utan att påverka soundet nämnvärt.

  Frågan lyder, FRÅGAN LYDER: hur många bult...nä..vad kallas apparaten? 🙂

  // Jocke

 9. Tips till alla som skiver text på annat språk än sitt modersmål:

  Gå igenom text med någon som har det som första språk. Detta är ett måste!

  Ni vill inte få dåligt rykte bara för en sådan miss, vilken är så lätt att göra.

  Exakt min tanke med!

  När ett bolag kommer med erbjudande om skivkontrakt eller vad det nu än må vara blir iaf jag som artist alltid misstänksam när stavningen inte är korrekt. Det kan vara nog så komplicerat ändå att sätta sig in i hur det fungerar med att ge ut sin musik och ska man då dessutom behöva gissa sig till vad som menas för att stavning och meningsuppbyggnad inte är rätt blir man ju inte mer sugen direkt.

  Är man själv inte så vass på att formulera sig på andra språk finns det alltid någon man kan rådfråga om hjälp, om inte annat så här på forumet.

 10. Låter som det blir en riktig best till dator.

  Skulle vara kul med lite användarrecensioner av datorn+ProTools sedan. Har lääänge funderat på att bygga en egen dator men blir alltid fundersam på vad som egentligen fungerar ihop med ProTools. Skulle du kunna posta ett sådant inlägg?

  // Jocke

 11. Hej Linus!

  Jag funderar bara på varför du inte väljer en processor som Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz som kostar 1395:- på Komplett just nu, dvs 150 kr mindre än den du valde?

  Eller kanske Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz för 1565:-, bara 20 kr dyrare än ditt alternativ?

  Är det någon teknisk aspekt som styr ditt val?

  Jag uppskattar din tråd mycket annars, sitter själv i tankar om datorköp och försöker sätta mig in i det så gott det går. Dock måste den fungera med Pro-Tools vilket inte är helt lätt att ta reda på. Allt är så svävande hela tiden, "det kan funka", "jag har aldrig haft problem när jag har byggt", "kolla den sidan där liknande delar står med" osv... 😉

  // Jocke

 12. Hej!

  Det var ett tag sen man skrev här sist, hoppas någon kunnig kan hjälpa mig.

  Jag behöver skaffa mig en ny dator till mina heminspelningar, liket jag kör med idag duger inte till mycket längre.

  Problemet är att hitta lösa delar för att kunna plocka ihop en dator på egen hand. Jag har försökt läsa mig till på Digidesigns hemsida vad som funkar med programmet men jag blir inte klok på vad som gäller.

  Vad jag är ute efter är ett moderkort som är stabilt med Pro-Tools och som med fördel får ha en busshastighet på 1333 MHz. Jag tänkte kombinera det med en Intel Core 2 Duo E6850 / 3 GHz processor och 4GB i RAM. Förslag på ytterligare delar mottages tacksamt. OS ska vara WinXP.

  Jag vet att det finns trådar om datorbyggen sedan tidigare men saker ändras snabbt och jag hittade ingen som gällde just byggen av Pro-Tools anpassade datorer.

  I hopp om vettiga och matnyttiga svar.

  Mvh Vesslan

 13. Du namner inget om vilket moderkort datorn har... Kolla pa digis hemsida sa det ar kompatibelt.

  Vart hittar man detta på Digidesigns extremt virriga sida? Att hitta det man söker kan ju ta hur lång tid som helst och jag har gett upp...

 14. Vill du slippa lära dig så mycket om bokföring, så finns det ett program från SPCS, som heter Visma Enskild Firma. Det är billigt och lättanvänt, verkar det som - åtminstone det lilla jag har testat..

  Kan bara instämma i att det är ett smidigt program! 590 spänn är ju ingenting för att hålla reda på alla siffrorna åt dig.

 15. Har ju fört en tråd om vilka delar man ska köpa för att få en schysst dator till musikbruk men har fortfarande inte haft möjlighet att köpa den av olika anledningar...  😳

  Såg att att du Claes inte tipsade om moderkortet du tipsade mig om, ASUS P5W DH Deluxe. Är det nått nytt kort som du anser bättre lämpat för studiobruk eller duger detta gott fortfarande?

  Det kortet duger fortfarande alldeles utmärkt - men det har ju "bara" 800MHz buss, så det kan inte ge de nya 1066MHz-buss processorerna full fart... 😎

  Hmm hur menar du nu? Enligt vad jag kan utläsa på Kompletts hemsida stödjer det 1066MHz men det kanske är galet?

  http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321774

 16. Har ju fört en tråd om vilka delar man ska köpa för att få en schysst dator till musikbruk men har fortfarande inte haft möjlighet att köpa den av olika anledningar... 😕

  Såg att att du Claes inte tipsade om moderkortet du tipsade mig om, ASUS P5W DH Deluxe. Är det nått nytt kort som du anser bättre lämpat för studiobruk eller duger detta gott fortfarande?

 17. Nu har stålarna trillat in på kontot så det är dags att få tummen ur...

  De här delarna har jag siktat in mig på, några kommentarer om dem? Vet att det har postats liknande inlägg nyligen men jag tror inte att någon av dem skulle köra Pro-Tools och det är av yttersta vikt att de här delarna fungerar klockrent med PT.

  So feel free to give me some feedback on this one. 😕

  Chassi: Antec P180

  Moderkort: ASUS P5W DH Deluxe

  Processor: Intel Core 2 Duo E6600

  RAM: Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB

  Grafikkort: Sapphire Radeon X1300 256MB DDR2

  Hårddiskar: Seagate Barracuda 7200, 320GB

  Nätagg: 500W Nexus 5000 Nätagg

  Brännare: PLEXTOR Intern brännare DVD±R 18X PX-760A black

×
×
 • Create New...