Jump to content
Annons

SyntaxError

Medlem
  • Antal inlägg

    341
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då SyntaxError senast vann var 23 juni 2013

SyntaxError hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om SyntaxError

  • Födelsedag 1977-08-12

Om mig

  1. SyntaxError

    Elorglar

    Det har diskuterats förut https://www.studio.se/index.php?showtopic=37771 vill jag minnas, men mitt tips är philicorda.
  2. Oh, tack för det tipset....verkar ju enklare än allt annat. Nu ska jag bara försöka följa internetguiderna som visar hur man byter hårddisken. Återkommer jag inte så vet ni varför.
  3. Men ok, hur går jag tillväga då? Jag måste börja med att överföra all information på min externa disk, sedan installera den nya. Hur gör jag då för att få över allt till den nya , tomma disken? Kan man boota upp från den externa? isåfall hur?
  4. Hmm man tackar, är det något som du har provat? Verkar ju faktiskt vara det jag letar efter...
  5. Jag har bestämt mig för att hotta upp min MBP så jag har tjackat en ny hårddisk och lite nya minnen. Är dock lite osäker på hur jag ska gå till väga med att spara den information jag har på den gamla disken. Jag har en extern 500gb firewiredisk som jag vill kopiera över allt till men hur gör jag? Jag vill alltså göra en direkt kopia av hela min hårddisk för att sedan kopiera tillbaka den igen på den nya disken...
  6. SyntaxError

    Miljöljud

    Är som sagt på jakt efter samplingsbibliotek med miljöljud, bilar som kör, regn, tunnelbana osv....Man kan ju såklart gå ut och göra lite fältinspelningar själv men om det finns någon här som har koll på att det finns att köpa så vore jag tacksam.
  7. Fick samma. Skrattade lite för mig själv. Slängde.
  8. Ah, fast just exemplet med Ramones är egentligen ganska dåligt. Producerade av Phil Spector och allt. Finns ju många fler punkband som har gjort betydligt "skräpigare" inspelningar. Hursomhelst: Det går inte att jämföra musik med Mcdonalds, vi kan ju mäta och bevisa att McDonaldsburgare gör dig till en sjuk och fet människa i längden men hur mäter vi Musik? Endast subjektivt, mina kära bröder och systrar.
  9. En avancerad stilstudie i droger och musik?
  10. Nån som ska gå på Sonic Boom i helgen?
  11. 😆😆 bestämma sig? alltså - nej det går inte att panorera mer 100% ja - det går att med fastrick uppnå en effekt som gör att ljud kan låta som dom kommer från lite alla möjliga konstiga håll men det är inte panorering och det var väl det du egentligen sa opus? 😉 Vad jag vid några tillfällen har försökt att göra är att panorera ett visst ljud 100% höger/vänster och totalcentrera ett kontrasterande ljud för att öka effekten av det som är panorerat. Har fungerat bra ibland.
  12. Det går ju inte att panorera mer än 100% i stereo. Eller det går ju iofs aldrig men i tex en 5.1 anläggning skulle man ju kanske kunna säga att ett ljud är mer panorerat (om man tänker i grader) men det går ju aldrig att lägga ett ljud mer i en kanal än 100%?
  13. Nuförtiden finns det ett sätt att inte behöva betala så mycket - snälla människor har spelat in ljuden från maskinerna. Sen kan man ladda in dom i ett program, och så låter det likadant. Det kostar ingenting alls över huvud taget och kallas sampling. Är det sant??? Shit, vad tekniken går framåt! Vad kommer härnäst undrar man ju.....?
  14. Vilka alla är löjligt överprissatta och ganska svåråtkomliga...Utom 707:an möjligtvis...
×
×
  • Skapa ny...