Jump to content
Annons

Polartropix

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, teorin känns mer och mer rimlig. Hittade den här också http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Compatibility/Pro-Tools-Operating-System-Compatibility-Chart Där står det ju klart och tydligt. Jag pratade med Apple Support igår eftermiddags. Men just eftersom datorn är såpass ny så går det inte att få tag i Yosemite, eller ens en äldre version av El Capitan. Enligt killen jag pratade med sa han att det säkert finns möjligheter, men då skulle inte någon garanti gälla osv. Känns ju inte helt hundra att kompromissa egentligen. Så jag tänkte att jag helt enkelt får vänta ut detta. Någon som har någon koll på hur lång tid det brukar ta?
  2. Tusen tack för svaret men nu får du ursäkta min okunnighet. Jag är tillmestadels självlärd i Pro Tools. Vill du förklara hur jag ser just detta? Edit: Nu hittade jag det! Enligt System Usage står det att det är mycket riktigt 8 staplar. Samtliga ligger runt 15-20%. Läste också på Avid att den senaste versionen av iOS El Capitan, som jag då har, inte verkar vara helt kompatibel med ens det allra senaste Pro Tools 12.5. Själv har jag PT 11.3 som inte verkar kompatibelt med något av El Capitan versionerna. Kan detta vara något? Sitter och funderar om jag i så fall ska försöka få tag i en Yosemite version och köra vidare. Om detta nu skulle vara problemet så att säga!
  3. Hallå! Här för leden tröttnade jag på min gamla PC, kände att jag hade tillräckligt med pengar över och beställde en så gott som maxad ny iMac. I onsdags kom den äntligen med posten! Det är alltså en iMac 27" 32gb RAM 4ghz i7 512 gb SSD 2gb grafikminne Jag var såklart ganska förväntansfull över hur bra mina PT-sessions äntligen skulle fungera. I torsdags satte jag igång med att installera Pro Tools med samtliga köpta pluggar. Där gick allt som det skulle. Idag fortsatte jag på en av mina produktioner som jag började med i PCn. Hyfsat "tung session", kanske 40 spår och rätt många "krävande" pluggar. PCn (med 8gb ram, 2gb i7) klarade precis av detat om den fick tillräckligt med kärlek samtidigt som man fick vara lite tålmodig. Men med en mer än dubbelt så stark iMac förväntade jag mig att ens behöva tänka på saker buffer size, eller något annat vad gäller prestandan på ett bra tag. Det går väl såklart att överbelasta vilken dator som helst, men detta ska den väl klara av? Vad som hände var att de första fem minutrarna gick helt okej. Lite laggigt här och var, men inget superstörande. Men sedan börjar den gnälla om att jag har för lite CPU kraft, behöver höja buffer size (körde på 32). Så jag höjde till 64. Fortfarande samma problem. På 128 fungerade den men då är det knappt någon vits att spela in längre eftersom vi då fick fördröjning. Jag har varit i telefon med Apples tekniska support flera gånger under eftermiddagen och de tyckte att jag skulle ominstallera iOS, vilket jag gjorde. Det gjorde dessvärre ingen skillnad på Pro Tools då det nu till och med tar längre tid att starta upp programmet. Programmet laddas upp och sedan tar den extra tid på sig för att ladda upp quickstart rutan. Däremellan får jag sitta och titta på badbollen i ett par minuter. Jag kör Pro Tools 11 Native med ett Eleven Rack där de senaste drivrutinerna ska finnas. Jag är helt ny till Mac. Så det kan hända att jag missat något helt avgörande. Någon som har en aning om hur jag ska gå till väga? Känner inte att jag vill behålla en så pass dyr och "fin" iMac om jag ska behöva tampas med samma problem jag hade på min PC. Trevlig kväll!
×
×
  • Skapa ny...