Jump to content

Jopol

Medlem
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jopol last won the day on April 9

Jopol had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutralt

About Jopol

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

970 profile views
 1. Utifrån det du beskriver skulle jag titta på Behringer DeepMind12. 12 = 12 röster En jäkla massa presets och minne för egna, samt FX och grejer. Finns både med tangenter och som rack mount. Kostar 6-7000 tusen. Du hittar mycket om den på youtube. Edit: finns även en app till iPad som du kan styra den med.
 2. Jopol

  Datorkrav

  Absolut inget fel på Ableton. Massivt paket. Kör Studio One själv, men provade Ableton litegrann. Kunde inte riktigt komma överens med arbetsflödet.
 3. Jopol

  Datorkrav

  Vidare kan man ställa kostnader mot varandra. För hela FL-studio får du betala ca 7000:- För Logic betalar du ca 1500:- för hela. Vidare inbillar jag mig (baserat på erfarenhet av 14-åringar i exakt samma sits) att grabben vill ha just FL studio av helt fel anledning. (Ingen disrespekt avsedd). Alla youtube hjältar använder ju det.
 4. Jopol

  Datorkrav

  Min poäng är att version 20 är den första versionen med nativt OS X stöd. Det syns också tydligt i tech-supportforumet där många problem rapporterats sen den släpptes 25 feb, bla trasiga MacBook högtalare är återkommande. Inte alls konstigt med barnsjukdomar, men jag skulle vilja ge rådet att istället installera Windows på macen och köra windowsversionen. och det är inte så att ver 12 följdes av 13,14...19. Ver 12 är den förra versionen. Tillägg: Baserat på egna liknande erfarenheter och långvarig it-kompetens vill jag tom gå så långt som att direkt avråda från denna Mac-version. Men det är inte jag som bestämmer.
 5. Jopol

  Datorkrav

  Helt rätt. Var tvungen att gå in och kolla själv nu och tänkte precis lägga en länk till informationen du själv hittat men inte helt framme än tydligen om du läser längre ner. https://support.image-line.com/action/knowledgebase?ans=114
 6. Jopol

  Datorkrav

  Jag kan förstå den, men var dock medveten om att FL studio är optimerat för Windows-miljö. Den Mac-version som finns körs i en virtuell Windows-miljö på Mac, något som förmodligen påverkar prestanda och stabilitet.
 7. Jopol

  Datorkrav

  Vad gäller hårdvaran så har jag inget att tillägga övriga inlägg. Vad gäller mjukvaran så är det lite beroende på hur inbiten han förefaller. Är detta något du tror han kommer fortsätta med eller är det något övergående intressse? Är det ihållande skulle jag köpa Logic Pro X åt honom (finns på App Store för $199). Det har stora likheter med GarageBand och han kan även importera sina projekt från GB till Logic. Det är ett mycket prisvärt program som innehåller alla pluggar och instrument han kan tänkas behöva för en bra tid framöver. Var dock beredd på att hela biblioteket (som man laddar ner efter installation av grundprogrammet s a s) utgör ca 50 GB data. Så det behövs utrymme på hårddisken. Lycka till
 8. Jag saknar bas/botten. Tycker det låter väldigt tunt. Hör en kick och sen bara en massa diskant. Väldigt lite mellanregister. Kan vara något att kolla på. Lyssnar i ett par Sennheiser PXC550
 9. Absolut Jag tycker du ska prova den där rösten i en ackustisk låt, eller en låt med mer gung, typ nån tropical variant eller nåt. Tror det skulle kunna funka bra. Lycka till med kreationerna
 10. Inte min musik direkt, så jag kanske inte vet vad jag pratar om. Men jag tycker sången och låten har helt olika energi, som att de inte hör ihop. Sången tycker jag är bra, skön grundton. Uttrycket är mer åt det känsliga och melankoliska hållet, medan låten känns hård, kall, känslolös och odynamisk. I övrigt tycker jag låter det väl som vilken sån typ av låt som helst. Inget speciellt s a s. Därmed inte inte heller dålig av sitt slag antar jag . Jag vet som sagt inte hur det egentligen ska låta i den här genren. Jag går bara på vad jag hör, oavsett genre. Men bra jobbat.
 11. Denna låten var riktigt skön.
 12. Han fick inte många syl i vädret vid CLA intervjun.
×
×
 • Create New...