Jump to content
Annons

Peth

Medlem
  • Antal inlägg

    198
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Peth

    Mac från USA

    Sales tax är aldrig inkluderat i priset i Amerikanska affärer då den varierar från delstat till delstat. Men som du säger så är det inte många procent: mellan 0-10%. Smugglingen på hemelektronik är nog ganska omfattande, mest beroende på okunskap. Risken att åka fast är troligtvis ganska liten, fast jag vet att tullen blivit bättre på att kontrollera om t.ex den medhavda datorn är köpt utomlands. Det är ju en risk som man får välja om man vill ta eller ej.
  2. Peth

    Mac från USA

    Jorå, sales tax tillkommer i de allra flesta stater, sedan tillkommer 25% svensk moms när du tar den genom tullen (självklart kan du smuggla, men sånt ska vi inte uppmana till). Införselmoms tillkommer på alla varor köpta utanför EU, tar du in varorna personligen så ska du betala moms om det totala varuvärdet överstiger 4300 kr.
  3. Peth

    Mac från USA

    Nej, det gör det inte då svensk moms och sales tax tillkommer på det amerikanska priset.
  4. Peth

    Mac från USA

    Enorm diff? Det skiljer ca 1000 kr (du jämför väl priser exkl. moms?) Att stoppa in mer minne och byta hårddisk är inga problem. Du får till och med göra det själv med bibehållen garanti, självklart under förutsättning att du inte pajjar nånting när du genomför bytet.
  5. Lösning: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2615247&tstart=0
  6. OBS! Alla som har en fyrkärnig mac med hyperthreading - nyare fyrkärnig macpro och imac med i7 - bör vänta med denna uppdatering då den ger klart försämrad prestanda för dessa datorer.
  7. Ja, och det kan bero på att iMacen till skillnad från Macbooken har jord.
  8. OSX har delvis varit 64 bitar sedan 10.4 (april 2005). Trådskaparen, eller någon annan med en hyfsat modern mac, behöver med andra ord inte skaffa ett nytt operativsystem för att kunna köra Logic i 64-bitarsläge.
  9. Kan det vara jordbrum? Macbookens kontakt har ju ingen jord (om man nu inte kör med förlängningssladden) medan iMacen är jordad.
  10. Helt rätt, det är inga större nyheter, vilket är trist. Intel verkar satsa allt krut på sina leksaksprocessorer. Men faktum kvarstår: dagens Macpro innehåller Intels top of the line-komponenter på workstationsidan (förutom den allra snabbaste 6-kärniga processorn). Nästa uppdatering kan man hoppas inte dröjer lika länge som den här har gjort. Sedan ska ju light peak presenteras under 2011, kan bli spännande ...
  11. Snålt och snålt, Intel tillverkar i nuläget inga xeon-moderkort med SATA600 och USB3, det är därför dessa tekniker inte finns i Macpro. Av samma anledning erbjuder inte heller HP eller Dell dessa tekniker i sina arbetsstationer i samma prisklass som Macpro.
  12. Fast minnet i Macpro körs i tripple channel, så länge du bara har minne i tre av slottarna. Om du går in på Applestore så ser du att Macpro som standard kommer med 3 eller 6 gig med ram, och att den går att konfigurera med multiplar av tre gig minne. För de som har större behov av mycket minne framför snabbt minne går det att använda den fjärde minnesslotten också.
  13. Fast det gör de inte. De utnyttjar det lagrum som finns för att sänka skatten, s.k. skatteplanering. Varken olagligt eller omoraliskt.
  14. Om du absolut inte måste ha datorn just precis nu så är det läge att vänta, nya Macbook pros väntar inom de närmaste veckorna. Media markt har du i Valbo, blir en hel del billigare med deras avbetalningsalternativ än ett banklån.
  15. Det är 18 000 kr per månad förutsatt att konstnären inte har några egna inkomster under perioden. Garantilönen minskar i takt med att de egna inkomsterna ökar och vid en årsinkomst på över 260 000 kr så är garantilönen 0 kr.
×
×
  • Skapa ny...