Jump to content
Annons

STOLF

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har/är ju allergisk mot pollen, hund och lite andra gosaker, speciellt på sommaren. Men har bojkottat min medicin och har blivit bättre sen dess. Men kanske kommer att reagera på glasullet ändå. Om vi säger att jag ändå har lite dollars att spendera, skulle detta vara något att ha?: http://www.thomann.de/se/studioakustiska-element.html Dom hade ju lite startarset t.ex, samt en stor upplaga av massa andra grejer. Diffusor (ljudspridning?) vet jag inte riktigt vad det är, men får läsa upp på det. Dom var väldigt dyra iaf. Är ju som sagt nybörjare vad det gäller att göra musik (elektronisk dans-musik) i allmänhet, då behöver inte vara över-professionelt gjort.
  2. Tacksam för svar, boys! Blir en tripp till Byggmax och Jem & Fix imorgon. Såg att de hade Isover material på vardera ställena. Kommer nog även att satsa på basfällor från golv till tak så gott jag kan, men kanske inte lika mycket panel-klotter på väggarna. Svåraste delen är ju att jag kommer att spendera mestadels min fritid i detta rum, så hoppas jag klarar av att andas in myyyycket utav materialet utan att skada kroppen 😱 Ska försöka täcka in panelerna i något luftande tygmaterial så de både ser och känns bekväma ut.
  3. Tja! Fick hem mina Yamaha HS8'or härom veckan och tänkte bygga ihop lite schyssta akustikbehandlings-paneler! Hittade ett material på Byggmax till lämpligt pris: https://www.byggmax....a-isover-p16238 KORT FAKTA: Densitet: 13-15 kg/m3 Längd: 1160mm Tjocklek: 95mm Bredd: 560mm Antar att detta kan vara något att satsa på, då jag inte vill lägga ner tusentals-kronor på detta projekt...än. Då densiteten "bara" var 15kg/m3 kanske man kan sätta dubbla paneler i ett tyg-täcke, om det funkar så för att få ut det dubbla resultatet? Blir nog även 4st bass-traps från golv-till-tak ungefär. Går det att använda samma material eller behöver jag köpa något annat? Bor i en relativt liten stad så utbudet är något begränsat vad det gäller att köpa material. Ska även försöka sätta upp några paneler i taket ovanför mig. Kommer även att sova/vistas mycket i detta rum då "studion" är mitt sovrum, så hoppas även att jag inte får aids eller cancer utav materialet 😳 Allting behöver inte vara i perfekt position eller perfekt uträknat vad det gäller frekvenser och avstånd hit och dit, därför jag undrar om man kan ha för många paneler runomkring i rummet (pga. detta material var relativt billigt), då jag inte har något på väggarna mer än två små hyllor med mina köpa metalcore-skivor \,,/ Bifogad bild är tagen innan mina montrar kom på plats. Allting står likadant och Yamaha'sen står på stativ. Tack & bock, hej
×
×
  • Skapa ny...