Jump to content

pme

Medlem
 • Posts

  3,447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Everything posted by pme

 1. Mums. Lite trist att de maxar ur på 10 core. 64 GB klarar man sig ganska långt på idag i en DAW och förmodligen några år till.
 2. Precis, de är helt lost. 1.5 år för att fixa till koden är patetiskt.
 3. Att apple emulerar sina gamla datorer gör inte att det finns stöd, och det fungerar inte med andra komponenter som har stöd, tex DAW. (Nåja, det finns i några få DAW's som är klara). Är det något man ska lära sig om branschen så är det att inte köpa saker som inte finns.
 4. Låter bra. Bra röst, men ta bort autotunen det låter för jävligt. (ok jag är gubbe). Använd comping i din DAW i stället och försök få till sången den vägen även om det behövs många tagningar.
 5. Komiskt ju. Fortfarande inte stöd för arm mac:ar.
 6. Jag har provat lite Ampltube nu. Vet inte om det är nyhetens behag men jag tycker att den är bättre än guitarrig 5 från NI. (Den är uppdaterad till version 6, men den har jag inte). Men jösses vilka justeringsmöjligheter den har, jag kommer aldrig bli klar med någonting.
 7. Jag hade visst dessutom jampoints för produkter som jag köpte för massa år sedan.
 8. Amplitube kanske man skulle prova. Man får väldigt mycket för pengarna, men hur står det sig idag? Jag stör mig mest på att de inte lirar riktigt som VST3 pluggar i cubase.
 9. Förmodligen är det någonting i stil med Behringer Xenyx X1622USB till X2442 du letar efter. Finns en hel drös, så det är bara välja vad budgeten tillåter. Garanterat inte pro.
 10. Det finns nog flera sätt. Ett sätt är att länka alla kanalerna. 1 Markera alla kanaler du vi ha med. 2 Högerklicka i mixern och välj link selected channels. 3 Du har får du upp en dialog. Välj insert och automation. 4. Peta in din insert effekt. 5. De är automatiserad så du behöver bara automatisera en av på där du så önskar.
 11. Hmm. Det hade varit trevligt med en uppdatering rörande Bennys senaste projekt. Man kan väl i alla fall förmoda att studion fått "ABBA" status.
 12. Nej det är inget jag brukar använda mig av. Jag brukar inte heller använda mig av miniräknare heller, i alla fall inte för kompressorn. Jag skulle dock uppskatta om man kunde göra liknande automatiseringar med fabfilter. Inte för att jag riktigt vet vad jag skulle ha det till, men för att det går och man kan kanske göra något kul med det.
 13. Finns kompressor från waves som redan har detta. Tex hcomp.
 14. Attacktiden är ganska mycket kortare än releasetiden. I det här exemplet runt 4% av releasetiden. Vilket för en analog kompressor förmodligen är mindre än toleransen för urladdnings RC:n. Och urladdningen börjar inte när attacken tar slut utan långt tidigare. Och urladdningen är till största delen i början av releasen. Så visst, kompressionen kommer inte att vara exakt noll när nästa takt börjar. Om du inte kan räkna hur din kompressor gör så vet du inte tillräckligt om systemet för att argumentera att det är fel. Men det hävdas inte heller att det är "rätt" värden man får fram, man får fram bra startpunkter. Har du bättre startpunkter så finns det stora möjligheter att glänsa.
 15. jag tycker nog att tum beräkningen är ganska rimlig. Du får nog argumentera bättre med egna siffror. Naturligtvis är det hela mycket beroende på vad kompressorn gör och hur de mäter sin release tid. Men på något sätt är det naturliga att falla tillbaka på analoga komponenter som tex en kondensator som har en typisk urladdningskurva över en fast impedans. För digitala system så finns det inga regler, men det brukar försöka proklameras att de emulerar något analogt.
 16. Någon som vet om Tretow varit inblandad ? Jag vet att han åkte på något skit. En propp eller något, men det är typ 15 år sedan och han lever i alla fall fortfarande.
 17. Vad jag hört hittills så har Annifrid kvar sin röst om det nu är nyinspelningar.
 18. Det är inte mycket. Jag skulle börja med att försöka avgöra om det är miken, preampen eller ljudkortet. Om det är preampen så skulle jag nog försöka byta ut ingångs elektrolyterna C105 och C103.
 19. En usb-c kontakt har 4 st usb3 portar och 2 usb2 portar. Så en sån "hub" går att bygga utan hub funktionalitet. Det är bara en passiv vidarekoppling. Det behöver inte vara passivt, men det som går att göra passivt blir förmodligen billigast att göra passivt.
 20. Native instruments har en vc160 som är gjord tillsammans med softube. Den är gammal med gammal VST version (2.4) inget stöd för apples Arm macar. Man undrar om den kommer överleva så länge till. Sedan finns UAD men det är inte en mjukvaru plugin. Varför inte waves?
 21. Jag minns förra gången Clavia gjorde programvara för att programmera synthar. Riktigt bra grejer, betydligt roligare än deras nuvarande system. Men de fimpade supporten av detta. Så räkna inte med att det är ett långsiktigt förhållande.
 22. Det gäller nog forfarande om man kör ProToolsHD. Vill man ha andra omvandlare så behöver man en HDX adapter.
 23. Man kan välja mellan en ilok dongle eller ha en internet förbindelse igång.
×
×
 • Create New...