Jump to content
Annons

pme

Medlem
 • Content Count

  3,415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by pme

 1. De flesta kör med hörlurar och någon mobil. Några har jag kanske inspirerat till att använda hem-bio receiver tillsammans med en Chromcast audio. (Man kan lyssna på 24 bitars @192KHz wave eller spotify etc via wifi i stället för bluetooth komprimerat) Om något som är en trend så är det Sony's noisecanceling lurar och okontaktbarhet.
 2. Perfekt, jag brukar alltid ha svårt att hitta ljudkort i hundratusen klassen när jag virrar runt i Sydasien.
 3. Midi 2.0 är nu släppt. https://www.midi.org/
 4. pme

  Rom 22 mars 2013

  Ser fram emot att denna blir klar.
 5. En kabel är 2-4 lödpunkter, lätt att följa instruktioner. En preamp är ett par hundra lödpunkter och lika många komponenter som alla måste vara rätt. Har du någon ide om hur du ska felsöka din 500 modul om det inte fungerar?
 6. 500 är ganska besvärligt. CAPI har en del vettiga byggsatser som låter bra och har bra byggbeskrivningar. Men det är något helt annat än att löda kablar. Man klarar sig väldigt långt med billiga lödstationer om man inte ska montera ytmonterade saker eller andra riktigt små saker.
 7. Som att spela lotto! Sennheiser MD421 och Shure SM7B. Avstånd 1 meter.
 8. Otroligt svårt. Man "bondar" sig med musiken.
 9. Det har kommit en 10.5.11 hotfix för minnesproblem och de har annonserat ut att det kommer en 10.5.12 med fixar för krashande pluggins. Tre hotfixes inom någon månad, de behöver nog se över sin testning lite grann...
 10. Varumärket AKG är nu ägt av Samsung. Några fd anställda har startat Austrian Audio som tillverkar mikrofoner. Tex https://www.thomann.de/se/austrian_audio_oc818_studio_set.htm. Dessa är nog det närmsta man kommer gamla AKG i ny förpackning. Finns mycket att välja på i den prisklassen. Förutom shure så finns det är audio technica. Billigare Neumann och rör mikrofoner finns det. Men det är med mikrofoner som med skor, passar de inte så spelar det ingen roll hur bra de är.
 11. RME firade av 20 år för fireface800 som får nya uppgraderingar vid behov. Och HDSP9652 är ungefär lika gammalt och går fortfarande att köpa nytt. Motu försöker nog matcha RME så 13 är väl bara medelålders.
 12. Många har ganska kompetenta hemstudios så det behövs något som man inte har hemma. Vilket brukar betyda dyra eller stora saker. Flygel, B3, trumrum med bra akustik tex. Men det är säkert också beroende på musik stil. Inte riktigt samma sak att spela in EDM som att spela in en orkester för filmmusik.
 13. Om du gör tvärt om då? Skapar output i cubase före EZD?
 14. Du har nog lite för stora förväntningar på vad REW ska göra åt dig. Men metoden som förslår är nog lämplig. Att mäta rum + högtalare och justera är vad man vill för lyssning. Men för inspelning så är det bara rummet. Man behöver således även kalibrerade rundstrålande högtalare för en "korrekt" mätning. Det är nog inte brukligt att göra detta för musik inspelningsrum, det är något som man nog enbart gör i mäthallar. Efterklangen är det man behöver kolla med REW. 4 meter i takhöjd ger i alla fall ganska stora möjligheter att absorbera även låga frekvenser.
 15. Man har tydligen lättat på regelverket för musik instrument. Dalbergia nigra är väl dock fortfarande big NO-NO! http://www.musikermagasinet.se/blogg/2019/8/29/nyhet-dispens-fr-rosentr-i-musikinstrument
 16. Nu verkar den även vara användbar på OSX för de flesta.
 17. Värt att tänka på är om du vill optimera för mixning eller inspelning. Skillnaden blir nog inte så stor för ett så litet rum. En mätning med en billig rundupptagande mik kan ge god hjälp. Helst en mät mikrofon, finns inte det så får man ta vad man har. Gratis program vara finns det så det är låg kostnad för DIY projekt.
 18. Så är det nog, men Steinberg har hittat buggar som måste fixas innan de kan släppa ut den.
 19. Det kommer ingen uppdatering i januari. Det kommer en 10.5.10 i början av feb, och en 10.0.60 i mitten av februari.
 20. Skulle byta ut SSD:n mot en NVME. Ungefär samma pris 4x farten!
 21. Det är nog så att specen är effekten vid 40 Ohm. Vilket betyder 20mA vid 0.7 Volt. 0.7 Volt är ganska lite så det är nog strömmen som är begränsande. Den drivs av 5v så om vi antar att den kan driva 20 mA vid 4.5 Volt så kommer du få ungefär 80 mWatt vid 250 ohm och 18mA vilket är mycket mer än de 15mWatt som den klarar vid 40ohm.
 22. UR22C har hörlurs utgång och är modern nog att det troligen kommer fungera utmärkt utan några extra förstärkare. Möjligen kan du behöva en förstärkare om du behöver flera utgångar.
 23. En artikel serie på DN som säkert de flesta redan har läst, har ni inte gjort det så är det nog ganska bra att känna till den. https://www.dn.se/kultur-noje/svensk-artist-berattar-sa-kopte-jag-100000-stromningar-pa-spotify/ https://www.dn.se/kultur-noje/sveriges-radio-stoppar-digilistan/
 24. Finns väl top floor studios som även är aktiva på forumet. Sedan finns det i kungälv som det duger Bohus Sound recording. Deras web bohussound.com är borta så de kanske har boomat igen?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.