Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,334
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

pme last won the day on August 26

pme had the most liked content!

Community Reputation

118 Utmärkt

2 Followers

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

167,705 profile views
 1. Märker du någon skillnad på ljudet då? Audient specar är ganska mycket bättre än ferrofish.
 2. Kör du audient och ferrofish samtidigt så måster raydat var master eller en gemensam worldclock. Du borde kunna testa din audient med att koppla adat-out till adat-in och sedan köra ljud genom den.
 3. Har de läst VST manualen ännu så att de fungerar i Cubase?
 4. pme

  Cubase 10

  En uppdatering till 10.0.40 finns ute nu.
 5. Då behöver du nog en Korg Triton eller något sånt.
 6. Svaret är nog nej på den frågan. Om det inte är en sysex med parametrar för ljuden som redan finns där. Vad är det för format på ditt ljud?
 7. Jag skulle nog säga att det är studion som äger inspelningen om inget annat har avtalats, eller egentligen till den person som har gjort inspelningen. Om man hårdrar det hela, den som trycker på REC knappen. De äger naturligtvis inte musiken eller publicist rätten men de äger inspelningen.
 8. pme

  Blacklisted

  Vad är problemet? Vilka plugins är det som strular? De gånger jag fått plugins i blacklist så är det sunkinga DRM licens grejer som strular. Typiskt så vill de ha licensen vid uppstart, men cubase har kort timeout så hinner man inte få licensen på plats innan denna löper ut så blir det trassel. Tex synthmaster från kv331 total flippar och går inte att reaktivera om man inte laddar ner licensen som fil och och kopieras till rätt plats innan man startar cubase. Många plugins har (i alla fall instrument plugins) en stand-alone version som brukar vara bra att köra för att få licenserna på plats innan cubase startas. Sedan finns det andra problemet, det finns plugins som klarar av att krascha cubase utan att blacklist funktionen klarar av att hitta detta.
 9. Ingången är nog en composit AV, vilket kan användas till tex kameror. Receivern verkar ha HDMI. HDMI kan bära ljud och jag tror att det finns "optional" analog ljud ut där. Så om den har den optionen och att den går att påverka med volymratten så är det ett alternativ. Men det blir nog bättre om den inte används alls...
 10. Hur ser baksidan ut? Den är till för att kopplas till en tv. Och tv brukar ha någon form av ljudingång.
 11. Oftast är det en för stor kanon och veva runt den stora kanonen drar mycket CPU. Jag gillar nog RX bäst av deras produkter och det kan nog bra riktigt bra om de bygger in ARA2 stöd.
 12. Nej. Dessa är aktiva. Vissa modeller har Onkyo eller andra receivers type Sony osv har lågnivå utgång. De brukar vara en RCA kontakt och går oftast att koppla in på aktiva högtalare som har balanserad ingång som XLR. Dessa högtalare kan du lämpligen koppla direkt mot ljudkortet eller mixern.
 13. pme

  Visa din hemmastudio

  Namnet på forumet kanske kan ge en hjälp om vilka som är här och varför. För de flesta är det nog musiken som är grunden, men det det finns en faktor som vi delar. Den perfekta studion finns inte. Grabbarna som sitter borta på Abbey Road sitter säkert också de och funderar på vilken mik de ska köpa härnäst.
 14. Tim Campbell om man vill ha CK12 kloner. Thiersch om man vill ha gammal K47 (läs pvc/limmad) och vill man ha en modern (skruvad) K47 så ska det gå att köpa från Neumann. Somliga tycker dock att Gefell är den "rätta" men de säljer inte kapslar.
×
×
 • Create New...