Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,659
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

pme last won the day on April 12

pme had the most liked content!

Community Reputation

164 Utmärkt

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

168,790 profile views
 1. Det beror nog lite på vilken funktion instrumenten ska ha. Är det ett Congas solo som är bärande för låten så är det kanske bäst med småmembranare. Är det något som ska vara långt bak i mixen och bara skapa groove och ge någon atmosfär till låten så är dynamiska bättre. Finns det plats? Vad vill man åstadkomma? Det är lättare att dämpa transienterna än att försöka återskapa de i efterhand. Den moderna lösningen är förstås att använda båda och vänta med beslutet till det är dax för mixning.
 2. 5-56 är bra om man har problem med rost. Den löser upp rost och skapar en hinna som skyddar mot mer rost. Men det blir också klibbigt och samlar med tiden på sig damm. Har man inte rost så är det förmodligen bättre med någon form av kisel eller teflon baserad olja.
 3. Det är att betrakta som FUSK att läsa manualen. [Allt fusk som inte märks är tillåtet 😉 ]
 4. Har du utfört kommandot: sudo apt install calf-plugins ?
 5. Lite skeptisk till att de kallar den "free" då man måste registrera sig. Men demon låter bra!
 6. Kan vara värt att kolla om man kan få med någon kul programvara. Man brukar få någon form av lite daw, men om du redan vet vilken du ska ha så får du kolla om det finns någon med plugins som kan vara användbara för dig.
 7. Finns hur mycket som helst. Audient id14, ssl 2, eller Steinberg ur22 kanske vara värt att titta på.
 8. Finns många att välja på. Tex https://www.thomann.de/gb/attenuators.html?ls=100 Dessa ska monteras mellan förstärkaren och högtalaren. Man behöver veta vilken impedans dessa har och hur mycket effekt förstärkaren har.
 9. Fungerar lurarna med telefonerna?
 10. Varför går du via en midi omvandlare? Den har väl USB inbyggt.
 11. Men är det inget annat som har fått den funktionen? Tex pedal eller någon annan ratt. Du kan lägga in en midi monitor och se om du kan få den att sända pitch.
 12. Fungerar pitchbend som det när du spelar på Norden utan dator?
 13. Jo, men det är också kommersiella avvägningar. Är det resan som år målet? För de flesta av oss är det absolut så. Men man kanske inte ska förutsätta att alla har samma mål. Är man inne på att det ska bli en proffs release så får man gå till proffs. Det går att göra allt själv. Men det det är ganska få som har kunskapen. Det är bara titta på de olika yrkena som finns i branschen. Visst är det en risk att man kastar pengarna i sjön, men så är det med alla investeringar. Köpa aktier har ofta en stor chans att bli en bra investering. Köpa lotter är nästan alltid en usel investering.
 14. Cool som fan. Vad tror ni att den skulle kosta som DIY kit? Och det stämmer väl inte riktigt med sido vs vertikalt för mikrofoner med proximity effekt.
 15. Hur långt är ett snöre? Du behöver nog ha ganska mycket mer om det ska bli i närheten av vad du tänkt dig. Det finns inga måsten, men om du tänkt dig något så måste det på något sätt formuleras annars blir det förmodligen något annat.
×
×
 • Create New...