Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

pme last won the day on August 26

pme had the most liked content!

Community Reputation

119 Utmärkt

2 Followers

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

167,790 profile views
 1. pme

  Cubase 10.5

  Steinberg har släppt Cubase 10.5 idag. 600:- för en ganska tunn uppdatering...
 2. Prenumeration är finns inte på min karta. Vill de ha mera pengar så får de allt ta och knåpa ihop något som är attraktivt nog för att motivera en uppgradering. Det är väl OK om tillverkaren har det som ett alternativ för de som vill det.
 3. Tycker att de brukar vara mest gammalt junk som de försöker sälja av med inte så låga priser som ger sken av. Men det blir kanske lite plugins, de brukar kunna bli bra priser. Men det brukar också vara så att samma priser dyker upp i fortsättningen på dessa plugins. Cubase 10.5 lär väl dyka upp innan BF så kanske är GAS nivåerna lite lägre. Men visst, skulle de sälja Neumann mikar och gibson gitarrer med samma rabatt som vissa plugintillverkare så blir det GAS. Men det mesta har väl blivit ganska dyrt pga den svaga kronan.
 4. pme

  Cubase elements 10

  Du behöver skapa ett audio spår med monitorering påslagen för de ljudingångarna som din synth sitter på.
 5. pme

  Cubase elements 10

  External instrument är ett sätt att binda ihop midi och audio portar så att de beter sig som ett vsti. I elements får man hålla reda på audio och midi själv.
 6. pme

  Cubase elements 10

  USB kan vara lite besvärligt att blanda. Midi som är "events" går bra i alla lägen. Har man ljud så blir det besvärligt att köra två olika samtidigt. Försöker du använda synten som ljudkort? Att spela upp midi från Cubase Elements ska inte vara något problem.
 7. Du behöver nog fungera mera på önskemålen som du vill att din DAW ska ha. Ska du köra laptop? Fungerar det då med en dongle? Vad kör andra i din omgivning? Vill du dela kunskap, eller bryta ny mark? Kommer du att släppa materialet själv, eller kommer mixning eller mastering göras av någon annan? Vad använder andra som gör den typ av musik du sysslar med? Är priset viktigt? Ska du arbeta åt andra?
 8. Det är handlar om vilken artist det är och vilket sammanhang. Ska man slå sig igenom mediabruset från ingenstans så har man max 20 sekunder på sig. Skulle det dyka up en outgiven inspelning från Pink Floyds Dark Side of the Moon period så kommer massor av folk orka lyssna igenom hela oavsett längd och innehåll. Många kommer att tycka att det var bättre förr med långa introverta intron, och det är samma personer som byter efter 20s. Väl etablerade artister kan dra ut svängarna mer än okända. Skulle det sedan visa sig att man har gjort en hit och ska spela den live så behöver man nog kunna dra ut en 3 och en halva till en kvart.
 9. Den har väl ADAT så du har 10 ingångar. RME har bra stöd. Fireface UC eller UCX har 18 ingångar. Är det för lite så finns 802 som har 30. Bara att titta i plånboken och se vad som finns. Jag kör 802 via firewire. Thunderbolt är idag förmodligen det bästa alternativet och thunderbolt är grunden för USB4. Tyvärr har RME inte släppt något thunderbolt 3.0 interface så det är inte helt lätt att välja rätt.
 10. Synthmaster är väl värda att kolla in. Nexus lika så. I komplete så får man ju med FM8 och Massive och de borde passa kraven. Kan lägga till Waves Elements också, brukar gå att köpa för $29 lite då och då.
 11. Göra sig av med gammal teknik? De har inte ens börjat sälja den första macen med riktig pcie på många år. Nya mac pro blev ganska meningslös om vi inte kan få in kernel drivare för pcie kort.
 12. Det fungerar inte det heller. Speciellt gitarrer och vad jag förstått det från en i branschen så är det den största delen av omsättningen. Det finns så många leverantörer, modeller och färger så det går inte att ha "rätt" i butiken. En snabb koll på prisjakt. De kollar priser på 2700 elgitarrer, 2612 akustiska. Av mina tre senaste köp så finns en av dem på prisjakt och den fanns i min lokala butik. Två stycken i samma färg. Det behövs en ganska stor butik för att konkurrera med internet.
 13. Hur kan Vegetal Holding Limited som är "disolved" äga Dragstången AB?
 14. Nästa steg är att tillverkarna själva säljer sina produkter online.
 15. Extra lager tar alltid prestanda. Microsoft gjorde det omvända för en massa år sedan med grafiken och NT3.51 till NT4.0 hade en enorm skillnad. Prestandan blev mycket bättre, men säkerheten och stabiliteten har fortfarande inte kommit tillbaka. Jag gjorde en snabb koll på RME's status och det är bara USB som stöds ännu så länge. En liten snabb koll på appels development så ser det med ut som att DriverKit är för usb prylar och HID. Så det blir nog kext för icke usb ljudkorten även i framtiden om jag för får gissa...
×
×
 • Create New...