Jump to content
Annons

pme

Medlem
 • Content Count

  3,411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

pme last won the day on February 4

pme had the most liked content!

Community Reputation

134 Utmärkt

2 Followers

About pme

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

167,928 profile views
 1. En kabel är 2-4 lödpunkter, lätt att följa instruktioner. En preamp är ett par hundra lödpunkter och lika många komponenter som alla måste vara rätt. Har du någon ide om hur du ska felsöka din 500 modul om det inte fungerar?
 2. 500 är ganska besvärligt. CAPI har en del vettiga byggsatser som låter bra och har bra byggbeskrivningar. Men det är något helt annat än att löda kablar. Man klarar sig väldigt långt med billiga lödstationer om man inte ska montera ytmonterade saker eller andra riktigt små saker.
 3. Som att spela lotto! Sennheiser MD421 och Shure SM7B. Avstånd 1 meter.
 4. Om man ska försöka avgöra vilken mikrofon som är "bäst" så behöver man höra gitarren i rummet där den spelas in. Man kan inte börja med ett dåligt ljud och tro att mikrofonen ska göra det bättre.
 5. Otroligt svårt. Man "bondar" sig med musiken.
 6. Tycker absolut mick B fungerar bäst här. A är lite mörkare och kanske skulle fungera bättre på sång.
 7. Det har kommit en 10.5.11 hotfix för minnesproblem och de har annonserat ut att det kommer en 10.5.12 med fixar för krashande pluggins. Tre hotfixes inom någon månad, de behöver nog se över sin testning lite grann...
 8. Varumärket AKG är nu ägt av Samsung. Några fd anställda har startat Austrian Audio som tillverkar mikrofoner. Tex https://www.thomann.de/se/austrian_audio_oc818_studio_set.htm. Dessa är nog det närmsta man kommer gamla AKG i ny förpackning. Finns mycket att välja på i den prisklassen. Förutom shure så finns det är audio technica. Billigare Neumann och rör mikrofoner finns det. Men det är med mikrofoner som med skor, passar de inte så spelar det ingen roll hur bra de är.
 9. RME firade av 20 år för fireface800 som får nya uppgraderingar vid behov. Och HDSP9652 är ungefär lika gammalt och går fortfarande att köpa nytt. Motu försöker nog matcha RME så 13 är väl bara medelålders.
 10. Många har ganska kompetenta hemstudios så det behövs något som man inte har hemma. Vilket brukar betyda dyra eller stora saker. Flygel, B3, trumrum med bra akustik tex. Men det är säkert också beroende på musik stil. Inte riktigt samma sak att spela in EDM som att spela in en orkester för filmmusik.
 11. Om du gör tvärt om då? Skapar output i cubase före EZD?
 12. Du har nog lite för stora förväntningar på vad REW ska göra åt dig. Men metoden som förslår är nog lämplig. Att mäta rum + högtalare och justera är vad man vill för lyssning. Men för inspelning så är det bara rummet. Man behöver således även kalibrerade rundstrålande högtalare för en "korrekt" mätning. Det är nog inte brukligt att göra detta för musik inspelningsrum, det är något som man nog enbart gör i mäthallar. Efterklangen är det man behöver kolla med REW. 4 meter i takhöjd ger i alla fall ganska stora möjligheter att absorbera även låga frekvenser.
 13. Man har tydligen lättat på regelverket för musik instrument. Dalbergia nigra är väl dock fortfarande big NO-NO! http://www.musikermagasinet.se/blogg/2019/8/29/nyhet-dispens-fr-rosentr-i-musikinstrument
 14. Nu verkar den även vara användbar på OSX för de flesta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.