Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

pme last won the day on December 20 2020

pme had the most liked content!

Community Reputation

152 Utmärkt

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

168,572 profile views
 1. Märkligt att Yamaha inte lyckas få fram några Midi2.0 produkter. De är ju med och styr över vad det ska vara.
 2. Det är nog en summa av massor av olikheter. Kurvorna är medel för båda kanalerna, de specar inte heller vilken noggrannhet mätningarna har. Jag tycker kurvorna är ganska lika. Det är samma "form" men ~4 dB skillnad i absolutvärden. Jag tycker nog dock att man skulle ge kurvorna separat för kanalerna.
 3. Blir spännande och se hur länge det dröjer innan det dyker upp mesa boogie "made in china" förstärkare.
 4. Magkänslan säger C. Mest dämpning nära monitorerna vilket jag tror är bra.
 5. Jag tror inte att du får någon garanti med för dessa 6000. Visst kanske risken minskar att det inte blir bra, men det kan fortfarande bli mycket pengar kastade i sjön. Vad som sedan är "bra" är alltid en smaksak. Även om de kanske är i närheten av optimalt så är kanske förväntningarna större än så. Men visst kan man få det bra med hjälp av proffsen. Men det blir nog en iterativ process med många mätningar och justeringar. Men det är kanske inte rimliga investeringar för en hemstudio.
 6. 350g vs 125g för hd414 (DT990 är 250g hd650 är 260g), men visst de är lättare Grado sr325 som kanske mer är en riktig konkurrent som väger 360g och också är jämförbar i pris.
 7. Jag tycker att de ser stora och tunga ut. Jag skulle helst vilja att det gjordes en reissue av Sennheiser HD414.
 8. Du borde kunna köra en gammal version av omnisphere. Borde fungera bra även på gamla Power macar.
 9. Om den ska fungera som bredbands absorbent så ska det vara så öppen som möjligt. Lite reglar och sånt gör inget, men som princip alltså. Men det blir ganska mycket att hålla fast. Akustiskt sätt är det inget konstigt alls, men det blir kanske mekaniskt utmanande. Sedan är rummet stort nog att man kanske även behöver fundera på diffuser.
 10. Rent allmänt så låter det som en bra ide. Gäller bara att se till att få rätt balans. Hur hade du tänkt att "kopplingen" till rummet ovan skulle vara konstruerad ?
 11. För en poplåt om 3 minuter så spelar det kanske inte så stor roll om det är 2.5 minuter eller hela. För tex soundtracket till en film så blir det bara konstigt. Eller något med ganska mycket tystnad, som tex en ljudbok.
 12. Pet shop boys som det skulle låta på svenska. Jag orkade inte lyssna igenom alla bidragen så jag röstade inte. Men denna skulle ligga bra till.
 13. Är det ingen tidsperiod inblandad i detta?
×
×
 • Create New...