Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

pme last won the day on June 6

pme had the most liked content!

Community Reputation

169 Utmärkt

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

168,971 profile views
 1. Det gäller nog forfarande om man kör ProToolsHD. Vill man ha andra omvandlare så behöver man en HDX adapter.
 2. Man kan välja mellan en ilok dongle eller ha en internet förbindelse igång.
 3. Det är så mycket en smaksak. Jag har lite svårt att tro att rokit 5 ger för mycket botten. Jag har inte hört dessa så jag kanske inte ska säga för mycket. Finns det ingen butik i närheten? DLX hade en hel del att välja på, men ganska uselt rum. Estrad var bra också med många val och hyfsat rum, men det är historia. Någon from av budget?
 4. Suck. Runt 6 dB sämre analog prestanda än andra FS omvandlare som tex AVB Tool.
 5. Det finns ingen "exakt" metod. Vill man mäta mått för tex monteringshål så gör man det på "baksidan". För akustiska tillämpningar så är det betydligt mer besvärligt. Då är det konens mått som är det viktiga, och konens upphängning blir en del av det som rör på sig. Jag tror att man mäter förflyttad luftmängd vid stort utslag och sedan räknar ut vilken diameter det motsvarar.
 6. De hade ett. Det var populärt för hemmastudios där det är ont om plats. Bland det bästa ikea någonsin gjort. Googlar man på ikea jerker så finns det 5000 VIDEOS om bordet. Det är förvisso snyggare och bättre med ett bord som är gjort för studio. Som tex JB musik's, men de hamnar också i en helt annan priskategori.
 7. DLX har i alla fall små SSL bord i sin portfölj. Men vad menar du med studiobord? En behringer 4 kanalers för 995:- eller ett beg EMI för 18 MSek? Det är ganska få som kör med mixerbord för studio idag. För en normalt funtad budget så blir resultatet bättre med en mjukvaru mixer.
 8. Är inte dessa kristall mikar populära för munspel?
 9. pme

  Stoppa effekter

  Håller helt med. Bättra att slänga på fler spår eller bussar än att försöka trixa till något som blir svårt att ändra. Det jag gillar med att använda generiska metoder som effektbussar är att man kan byta pluggar och behålla automationen. Automatiserar man pluggen så blir det bortkastat eller i alla fall svårare att återanvända om byter ut den.
 10. pme

  Stoppa effekter

  Det beror nog då på vilken delay som används. Du kan även automatisera send till kanalen. Dvs stänga av input och output om problemet är att du får med saker från föregående sektion.
 11. pme

  Stoppa effekter

  Naturligtvis automation kallas det i cubase. Ett sätt som fungerar oberoende av pluginen (om det sitter på en effekt-bus) är att automatisera volymen på den effektbussen.
 12. Hur många studio "session gitarrister" finns det i sverige, som lever på detta? (och inget annat) I stort sätt alla som jag känner som alls får betalt (mer än bensin och en korv) för att spela musik har ett "riktigt" jobb vid sidan. Och gigen som ger pengar är nästan alltid live.
×
×
 • Create New...