Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,441
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

pme last won the day on March 19

pme had the most liked content!

Community Reputation

139 Utmärkt

2 Followers

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

168,027 profile views
 1. Lite komiskt är det allt. Chandler gör en kopia av en EMI burk, betalar förmodligen en massa pengar till Abbey Road för att få använda namnet. Sedan får Softube göra en kopia av kopian i emuleringsform, men då får de inte använda EMI loggan. Förmodligen för att Waves har alla de rättigheterna. Kul är det också att Softube gjorde "riktiga" EMI/abbey road emuleringar innan Waves kom in i bilden. Har de uppdaterat sin VST-SDK till något vettigt ännu?
 2. jag skulle nog kunna klara mig utan Cubase och köra reaper eller någon annan, med det är för få plugins som jag använder. Så jag kör två datorer. En Mac för DAW och en linux för övrigt. BankID kör på Mac för den skiten vägrar de köra på linux.
 3. Har du kollat med Waves om den versionen du har ska fungera? Vilken version är det? Mina nyaste waves plugar är VST3.6.9 som är ganska nytt. Cubase 10.5 har en del inbyggda som är 3.6.13. Kan det vara så att cubase7 inte gillar 3.6.9 som kanske är för nytt. Om du kollar i din plugin manager ser du någon annan leverantörs pluggar som är 3.6 och som fungerar i 7:an?
 4. Dlx musik (fridhemsplan) eller Jam (odenplan) . Inget har väl hänt med 4sounds butiker efter konkursen? Finns butiker i förorten också. Tex ljudfront i järfälla.
 5. Den är ganska trogen till originalet. Videon har sina fördelar i jämförelse med originalet.
 6. Riktigt bra låt. Men jag har inga som helst minnen av originalet. Joan Jett versionen blir bara en stor flashback till svunna tider.
 7. Tja. Det beror på vad och vem den andra parten är. Är den andra parten Max Martin så är nästan vad som helst OK. Kan den andra parten visa upp att den kan sin sak? Har de något track record? Jag tror många är systematiskt ute efter att blåsa folk. I den musikbranchen och alla andra brancher också för den delen. 1. Direkt, vilka kostnader och hur ska de bokföras? Det är inte orimligt att man tar kostnader för studio. Men att producenten ska till Las Vegas i 14 dar och "promota"? Har hen 10 lika kunder så blir det en ren vinst att åka till Las Vegas och ha kul. 3. Det är inte orimligt, frågan är bara vad som är korrekt lösenpris för optionen. En variant som jag sett i tech världen är att man har ett optionsavtal som säger att motparten sätter priset, sedan får andra parten (artisten) välja att sälja eller köpa till priset som bolaget väljer. Tex optionen kan vara att fortsätta 50/50 och de säger 1MSEK. Artisten kan då köpa bolagets 50 del för en 1MSEK eller låta de fortsätta och få in 1 MSEK. I tech världen brukar man ha 51/49 eftersom det oftast är aktier med rösträtt och det är då priset på varandras aktier man har som pris. Bara som ett exempel, poängen är att det ska vara en prislapp med i optionen. Är det gratis så kommer de inte att tacka nej...
 8. Det är väl en variant av ardour, eller har i alla fall varit en gång i tiden.
 9. Min hade utgång som styrdes av en switch, men den hade också hörlur som inte påverkades. Sånt kan nog beror på modell och tid. Min var en ganska enkel modell.
 10. Kul att se att Linux börjar ta sig in på marknaden. Men det är inga av de "gamla" som har vågar ta steget ännu. Om alla pluggar fungerade på linux så hade jag nog hoppat på bitwig nu.
 11. Inte på den jag har haft. Den kunde fungera som vanlig effekt pedal med dist,delay osv. Men den kunde även vara amp simulator.
 12. Digitech brukar väl ha något inställning för om ut signalen ska gå till en gitarrförstärkare eller pa, så det är inte säkert att hörluren och utgången har "samma" ljud.
 13. Har du några mattor? Om inte så kan det göra mycket nytta med något i taket också.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.