Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

pme last won the day on June 12

pme had the most liked content!

Community Reputation

116 Utmärkt

2 Followers

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

167,643 profile views
 1. Dagens ISA preamps är varianter på klassiska ISA 110. Det är en IC krets för runt 1 euro om man köper de i en tal. Det är ungefär samma konstruktion som sitter i de flesta ljudkorten. Det är absolut inget fel på dessa och inte heller ISA. Men det är onödigt mycket pengar man får betala för lådan och "märket". Vet man precis att det är det man vill ha så är det kanske ett bra val. Vill man ha något som har fler möjligheter så är tex Golden-Age bättre. Och de går också att ratta in så att de är väldigt rena men kan också ställas in för mer dist (aka värme). Finns även tex Warm audio. Har man dessutom en fethead så behöver man inte vara direkt orolig för det lite högre bruset som preamps med bipolära kan ge i vintage konstruktioner. (5534 är en bipolär opamp så den är inte heller super tyst)
 2. Ja köpte en mini förstärkare som går på batteri. Typ worldimport för någon hundring. Sedan kopplar man en lös singel coil pick upp direkt till denna. Sedan är det bara att försöka "pejla" vad det är som genererar störningen. I mitt fall var det ett elstängsel.
 3. Många pluggar brukar kosts $29. Nu kostar de $59 i stället. Vilket blir $29.5 med 50%. En del bundles är dock billigare än de brukar.
 4. UFX+ kortet borde snart komma i version 2. (thunderbolt 3 och eventuellt dante). RME är bra framför allt pga programvaran. Drivrutiner etc. Jag skulle nog välja focusrite 828 preamps över RME 7 dagar i veckan. Men visst, RMEs preamps är nog bättre än 18i20 i de flesta fall.
 5. pme

  Cubase 50%

  .5 releaser brukar vara lite mindre och billigare. Så varför vänta...
 6. Är det inte väldigt mycket en Loair V2.0 över denna?
 7. Jag tror inte det. Det vore dock väldigt trevligt om cubase kunde klara att kopiera och flytta mellan olika cubase projekt.Men det blir nog svårt med alla olika aspekter som tempo, taktarter osv. Det närmsta man kommer är nog: Project->Add track -> Using TrackPreset -> TrackPreset Multi sedan ha det man behöver sparat som en multi.
 8. pme

  Cubase 50%

  Det är nog ett bra tillfälle. Steinberg brukar inte vara så generösa med stora rabatter.
 9. Har Studio.se lämnat IDG helt?
 10. Du har inga reglar med, Och resterande delar av rummet? Jag antar att det där är "framåt" men vad har du bakåt?
 11. pme

  Vad ska man göra?

  Tycker nog att tiden vid universitetet nog är en av de bästa perioderna i mitt liv. Gymnasiet var väl inte heller då dumt men ganska segt.
 12. Rack syntarnas tid är förbi. Yamaha har väl en motif i rack som passar kraven förutom prislappen. Marknaden har har väl tagits över av VST. Det har funnits rack burkar för VST som kan köra tex kontakt.
 13. Cubase har ingen sådan direkt begränsning. Men du kan få problem med diskar som har filsystems begränsningar. I praktiken så är det nog bara en risk om du spelar in direkt till en USB disk som har något gammalt FAT filsystem.
 14. För oss som gillar omnishpere så har 2.6 kommit! Ska vara med en massa D50 ljud...
 15. Du får nog skaffa en helmholtz resonator. Då borde du klara dig under 200mm.
×
×
 • Create New...