Jump to content

pme

Medlem
 • Content Count

  3,326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

pme last won the day on January 18

pme had the most liked content!

Community Reputation

115 Utmärkt

2 Followers

About pme

 • Rank
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

167,568 profile views
 1. Är det inte väldigt mycket en Loair V2.0 över denna?
 2. Jag tror inte det. Det vore dock väldigt trevligt om cubase kunde klara att kopiera och flytta mellan olika cubase projekt.Men det blir nog svårt med alla olika aspekter som tempo, taktarter osv. Det närmsta man kommer är nog: Project->Add track -> Using TrackPreset -> TrackPreset Multi sedan ha det man behöver sparat som en multi.
 3. pme

  Cubase 50%

  Det är nog ett bra tillfälle. Steinberg brukar inte vara så generösa med stora rabatter.
 4. Har Studio.se lämnat IDG helt?
 5. Du har inga reglar med, Och resterande delar av rummet? Jag antar att det där är "framåt" men vad har du bakåt?
 6. pme

  Vad ska man göra?

  Tycker nog att tiden vid universitetet nog är en av de bästa perioderna i mitt liv. Gymnasiet var väl inte heller då dumt men ganska segt.
 7. Rack syntarnas tid är förbi. Yamaha har väl en motif i rack som passar kraven förutom prislappen. Marknaden har har väl tagits över av VST. Det har funnits rack burkar för VST som kan köra tex kontakt.
 8. Cubase har ingen sådan direkt begränsning. Men du kan få problem med diskar som har filsystems begränsningar. I praktiken så är det nog bara en risk om du spelar in direkt till en USB disk som har något gammalt FAT filsystem.
 9. För oss som gillar omnishpere så har 2.6 kommit! Ska vara med en massa D50 ljud...
 10. Du får nog skaffa en helmholtz resonator. Då borde du klara dig under 200mm.
 11. Det går förmodligen oftast att gå tillbaka en version. Det kan fungera bra, det kan gå med begränsad funktionalitet. Är man inte en van OSX hacker så tror jag inte att det är en bra ide att försöka. Eller i alla fall är det dumt att köpa en ny apple dator som blir "oanvändbar" om man inte lyckas. Jag tycker att det är märkligt att AVID inte lyckats få protools att fungera på ett halvår. Mbox3 verkar vara ett avslutat kapitel för AVID, så det är kanske dax att byta. Det är är nästan 10 år gammalt.
 12. De går att använda till lite allt möjligt. Ställer man dem i ett hörn så blir det lite bas absorbent av dem. En fördel är att de kommer ut från väggen vilket gör de lite mer effektiva än motsvarande som är direkt vägg monterade. Går dessutom ganska lätt att få ner i lådan igen. Men de är en ganska stor låda...
 13. Jag har ett par https://www.scandinavianphoto.se/vicoustic/flexi-wall-3-pack-1020301 fungerar väl OK som absorbent för att jämna ut, men inte mycket till isolering.
 14. Det är ganska svårt idag. Inte ens om studion är ett AB så är det lätt att hyra lokalen av "närstående". Är lokalen byggd för "verksamhet" och ligger i ett område som är stadsplanerat för företagande så är det nog inte omöjligt. Men källaren i en villa blir svårt. Är det en gammal lanthandel kanske det kan gå. Det är dock inte förbjudet att försöka. Jag hört om musiker som lyckats göra avdrag för synkoper.
 15. Jag ser nog RME UFX+ som det bästa alternativet idag. Jag hade hoppats att de skulle vissa upp en ersättare på NAMM. Tex med TB3 och Dante. Kan man leva med USB3 så är http://www.rme-audio.de/en/products/digiface_dante.php kanske ett alternativ. 128 in 128 ut i kanaler fördelade på dante och madi. Sedan är det bara att hänga på omvandlare från Prism, Antelope, Lynx, Mytec, RME, SSL etc tills budgeten tar slut.
×
×
 • Create New...