Jump to content
Annons

dawelito

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. dawelito

    DJM 350 signal out

    hejsan vänner 🙂 Ska med min rigg till ett litet event om två veckor där de har en liten DJM 350 med CDJ350 spelare, tänkte höra om någon av er vet hur många volt DJM350 ger på sin master output till mitt delningsfilter? MVH
  2. Hejsan 🙂 Jag är ute efter ett delningsfilter till min PA rigg och har ett tag kollat på Behringer CX3400, ett simpelt prisvärt filter som gör grovgörat vekar det som, kostar runt 1100kr. Jag har nu fått erbjudande om ett begagnat DBX driverrave PA, första generationen eller? varken PA+ eller PA 2 utan bara "PA" för cirka 1000kr. (utan mic obs) Hur låter detta DBX driverrack jämfört med behringers cx3400 filter tror ni? Får jag några speciella fördelar med ett driverack eller är det bara krångliga att ställa in? Läst att driverack PA2 har en helt annan processor och låter bättre än sina lillebröder, kanske ska man nöja sig med behringer och isåfall köpa ett PA2 när ett bra erbjudande dyker upp? Jag ska egentligen bara ha det till att dela aktivt 2vägs, extra funktioner utöver är nog överflödiga för mig. Nödvändiga funktioner som lowcut 25hz finns ju på behringert. Riggen är: 2x Hk audio premium pro 15" toppar 2x Hk audio premium pro 18" basar T.amp 2400 mk-x steg till basarna Denon POA 2400 hifi steg till topparna (kommer bytas ut mot ett qsc gx7) Integra dtr 70.1 förstärkare där jag använder förstegen på. MVH!
  3. hejsan. Har för några dagar sedan börjat försöka sätta mig in i FL studio och lite plugins till detta. Fixade först en demoversion av 11 men köpte sedan 12an men då försvann mycket av alla "effekter/ljud" som ligger i FL studio från början. I 12an hittar jag till exempel inga olika Kick/bas ljud i fältet till vänster, måste man ladda in alla olika "clap/bas/" effekter i efterhand nu? Sylenth: Detta är ju ett plugin som tydligen skall vara bra att ha om man skall skapa te.x elektroniska/psy ljud som ligger i bakgrund hela tiden, jag har massa .fxb filer som ska vara till sylenth, dessa ligger i min sylenth map som ligger i mappen "vst plugins", så som det ska göra. Men jag kommer inte åt mina effekter inne i FL studio sedan (sylenth kommer jag åt men inte ljud-banken så att säga). Jag förstår att det kommer ta minst ett år innan man förstår detta programmet riktigt, kommer bara inte riktigt vidare nu när jag bytte från 11an till 12an. Och ja, jag har kollat på lennar digitals hemsida som gjort sylenth och följt alla steg, de visar dock aldrig hur man importerar ljuden till sylenth sen 🙂 Pratar säkert väldigt luddigt, är som sagt så mycket nybörjare som man kan bli. Genre som jag tänker göra är progressive/dark psytrance. Alla tips mottages 🙂
  4. Nej jag har inte flera steg men va bara nyfiken på hur man gör, kommer ev skaffa fler toppar/ basar och steg i framtiden och funderade då på om jag redan nu skulle välja ett speciellt delningsfilter som klarar detta eller om man bara kör med "y kablar" 🙂 Hade inte XLR out på mitt T.amp 2400mx steg som skall driva basarna, det verkade bara finnas på lite dyrare steg typ crown osv. (fanns inte många steg hos thomann som hade xlr ut verkar det som..) För att förklara det enkelt så undrade jag hur man kopplar in flera steg på samma kanal på ett delningsfilter som bara har ett par XLR out på varje kanal 🙂 Hoppas det funkar nästan lika bra med Y kabel ? 🙂 Tacksam för svaret.
  5. Daisy Chain? Trodde du drev först men det verkar ju finnas något som heter så.. får googla på det 🙂 Så man kan alltså sätta någon slags xlr hub efter delningsfiltret och ta ut 2-3 par extra utgångar, utan att förlora nämnvärd effekt?
  6. Hej igen grabbarna 😉 Jag har ett passivt PA system med två slutsteg, jag skall köpa ett aktivt delningsfilter och köra 2 vägs delning. Förmodligen ett analogt behringer eller dbx driverack. Där förstår jag hur jag kopplar, low out på filtret till sub steget och vise versa. Men hur gör man om man te.x har 3st slutsteg till subbarna och 3 slutsteg till topparna och vill köra 2 vägs delning? Det finns ju inte uttag så det räcker på filtret 🙂 Måste man ha massor med delningsfilter? Hur gör man Isåfsll med signalen till alla filter? Jag är bara lite nyfiken, låg och tänkte på det nu när jag skulle sova 😉
  7. Jag använder ju min PA rigg hemma till tvn också, jag kör på en integra dtr 70.1 reciver som har pre-out på alla kanaler. Kör idag front-pre out till mitt denon steg, som driver topparna. Nu när jag har 2st steg och ett behringer cx3400 delningsfilter så kommer jag ju bara behöva en signal ifrån PRE-OUT på min förstärkare till delningsfiltret, som sedan delar upp det till slutstegen. Bör jag bara ta typ, FRONT PRE-OUT till delningsfiltret eller spelar det någon roll? Finns ingen "master output" direkt. Förstärkaren/recivern skall ha rätt kraftigt försteg, det jag vet är att en mindre och mycket billigare lillebror med namn DTR 40.1 ger: Maximum RCA Output Level and Impedance 4.6 V/470 Ω (Pre out) kan tänka mig att det ligger en bit över på 70.1an. Frågan är egentligen då bara, är det bara att ta typ FRONT PRE OUT och låta delningsfiltret dela den signalen till stegen som skall driva både basar och toppar. Vill inte ha något mixerbord i vardagsrummet 😉 Hoppas att ni haft en god jul alla!
  8. 2x knappt 300W kör jag bara med hemma vid TVn för att få LITE mer hifi karaktär ur topparna 😉 Jag kommer göra såhär att jag testar Behringer EP4000 steget som du tipsade om, till mina basar. Märker man framöver att basarna nog behöver lite mer krut så flyttar jag över EP4000 steget till topparna (som ändå måste ha ett riktigt PA steg också när vi ska ha event) och köper ett kraftigare till basarna 🙂 T.amp må vara thomanns egna "lågprismärke" men av omdömen världen runt att dömma så verkar alla bli lagom chockade av resultaten av dom. Med säkerhet inte det bästa man kan få tag på men det är nog svårt att matcha deras priser kontra effekt/kvallité, som du sa om behringer. När man läser på T.amp 3000, 2400 etc så står det att de har "limiter & protection circuits" är inte detta sk clip limiter?
  9. Okej tack för infon, vilket forum man trillade över 🙂 Så om jag kör en 2vägs delning på 80-100hz och lowcut på 25hz så kommer suben spela ner till 38hz men som du sa, den gör sig bäst ner till 48hz Anledningen till att jag frågar är att jag kör PA systemet som tv ljud hemma också, på events kommer det nog inte ofta spela under 50hz.
  10. Hejsan, nybörjaren här igen. Jag har 2st hk audio premium pro 18s passiva basar som har ett inbyggt passivt filter på 48-150hz enligt texten http://www.thomann.d...um_pro_18_s.htm jag har tänkt köra ett aktivt delningsfilter som kommer i dagarna, till frågan: Hur jag än vänder, vrider och tweakar med mitt delningsfilter så kommer inte mina lådor vilja spela under 48hz pg.a det inbyggda filtret, eller? Alltså som en inbyggt lowcut på 48Hz. Hade varit gött att få med lite toner ner runt 35-40HZ iallafall, skulle det enda sättet isåfall vara att ta bort delningsfiltret i lådan? -EJ rekomenderat antar jag.
  11. Tack! Ja jag tänkte köra de på varsin kanal på steget i 4ohm men på en sub output på delningsfiltert, bör bli mono då vad jag läst 🙂 Då är det behringer steget kanske helt plötsligt inte så kraftfullt längre, när det ska lira i 2x 4ohm jämfört med t.amp steget. Men clip filter är ju fortfarande en fördel, lowcut finns på delningsfiltert vid 25hz har jag för mig.
  12. Läs gärna mitt inlägg om hur jag skulle gå till vägar med att koppla 2st separata 4ohms lådor till det steget i bryggat läge. 🙂 tack för att du tar dig tid, schyssta låtar på soundcloud måste jag säga med! MVH
  13. Intressant steg, helrätt pris också! jag hade tänkt köra ett aktivt delningsfilter också så då blir jag inte så beroende av lowcutfilter antarjag? (som sagt tidigare, är nybörjare på PA m.m) Vad innebär cliplimiter mer exakt? kan ju googla med i och för sig men hittar väl mest på engelska då 🙂 Minns jag läst att T.amp 3000 inte klipper så "lätt" vad det nu menas... Mina basar är ju 2st separata 18" lådor på 4ohm vadera, Om jag kör steget i bryggat läge (mono) då ger enbart EN kanal på steget ut effekt, hur kopplar jag då mina basar på steget? eller kan jag koppla dom på varsin kanal bara det att det blir mono och 4ohm per bas? eller måste jag börja paralellkoppla dessa så att det blir 8ohm?
  14. tack för tipsen, har dreglat över LAB steg ett tag men nya är de för dyra och begagnade finns det inte SÅ gott om, och trots att man hittar ett fint LAB steg med runt 2x1500w 4ohm så kostar dom 15k begagnade.. Hemma driver jag topparna med ett klass A denon hifi steg 2x300wrms (Hk audio premium pro 15") Så detta steget jag frågar om i tråden skall ju bara driva ett par subbar. tror jag lägger mina kronor på ett T.amp 3000 🙂
  15. Cathrine: okej! Då går behringer bort direkt, skönt! Även läst om folk som varit missnöjda med NU6000 men visste inte att det var så vanligt som det verkar.. Guitar nilsson: Det låter som gamla steg det, jag är bara ute efter nytt.. folk verkar hålla hårt i sina fina steg, av blocket att dömma.. Jag funderade även lite på ett QSC GX 7 http://www.thomann.de/se/qsc_gx_7.htm Det är lika dyrt, lite lättare och lämnar 2x1000w @ 4ohm VS t.amp 3000 som lämnar 2x1500w vid 4ohm. Läst mycket bra om t.amp steget som chockat många trots sitt låga pris men också hört bra om QSC. Så det står väl mellan QSC gx7 och t.amp 3000 nu då. Någon som har något att tillägga om dessa två mot varandra ? 🙂
×
×
  • Skapa ny...