Jump to content
Annons

Grimberg

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Grimberg

  1. Tack alla fyra för snabba svar! Jag rotade upp ett halvgammalt tascam US-122mk2 ljudkort från källaren och lyckades googla hem drivrutiner till det, och vips så var latencyn borta (=ej längre hörbar). Så ni hade rätt, ljudkortet var boven!
  2. Grimberg

    Var ligger latencyn?

    Har följande setup: - Nektar Panorama P4 klaviatur kopplad till datorn via usb - Propellerhead Reason med mjukvarusyntar - i7-3930k cpu 3.20GHz, 64GB ram - Ljud internt "realtek high definition audio" - optiskt ut till föstärkare/högtalare När jag vill spela ett instrument "live" från Reason på klaviaturen blir det tråkig delay. (Har dragit ner buffern så långt det går i Reason utan att det börjar hacka). Min gissning är att "ljudkortet" är den svaga länken. Skulle t ex ett enkelt focusrite scarlett lösa problemen? Vill veta så jag inte missat någon annan svag länk eller setting innan jag köper mer hårdvara. 🙂
  3. Jag tänkte skaffa en rolig keyboard/synt till 5-årige sonen i julklapp som inkörsport till musikskapandet och spelandets undebara värld. Hittar inget nytt som känns inbjudande och lekfullt utan att vara barnsligt. Minns själv min glädje över t ex Casio SK-1 när det begav sig, att sampla var tokroligt och sen lite rytmer och enkla syntljud på det. Har någon här några tips? Gammalt som nytt kvittar egentligen, bara det är riktigt enkelt att komma igång, möjlighet till batteridrift, inbyggda högtalare.
×
×
  • Skapa ny...