Jump to content
Annons

era´ns accordion

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej Limpan. Japp, helt rätt. Nu har det löst sig. Jag tejpade över jorden på laptopsladden och nu är det tyst som i graven. Tack för all hjälp.
  2. I mina blir det mer massa surr i botten och lite mindre mitt emellan sen mer i maxvolym. Har beställt en "SM Pro Nano-patch" som tipsat av Limpan. så nu kan jag ställa den i mellanläget i alla fall. Jag blir fan knäckt av det här.
  3. Ingen Tv-inkopplad. Ingen power saving på. Alla onödiga processer avstängda. Inget internet el. antivirus.
  4. Jag har en PC. En ny Dell Vostro. Vet inte om det är samma problem vi har. Min verkar spela upp datorn i arbete. Surret blir värre när datorn jobbar hårdare. Om man Gör nån minimal grej med datorn kan man höra några enstaka knaster.
  5. Stämmer, ingen mastervolym på linje ut. tack för tipset.
  6. Tack för ditt svar. Gamla original-Mboxen(1). Datorn jordad, monitorer åxå, testat i samma uttag och olika. Både Mboxen och monitorerna stöder balanserad och obalanserad TRS. Har testat båda. Det enda jag inte testat är balanserade TRS från ljudkortet med XLR-hane in i monitorerna, har ej såna sladdar och vill helst inte lägga mer stålar på att testa mig fram på eget bevåg. Men är det normalt förfarande att koppla rakt från ljudkortet till monitorerna?
  7. Har precis skaffat mig mina första egna studiomonitorer till hemstudion. Ett par esiNear 05 eXperience till min original Mbox. Nu är frågan. Hur ska jag koppla ihop dessa. Har kopplat rakt ut från Mboxen med balanserade TRS-sladdar in i monitorerna. Är detta rätt? Volymen på monitorerna är inställda extremt lågt ändå är volymen väldigt hög. Och det hörs ett digitalt surr hela tiden. När datorn jobbar hörs det ännu mer. Bara att öppna en mapp surrar ordentligt. Måste man köra det genom en mixer för att balansera upp eller nåt. Vad gör jag för fel?
  8. Du, det där va en sån där lösning jag hade tänkt mig. En sån man inte kommer på själv:) Hmm, om man ser till att ha en stunds tystnat i början på varje låt man gör(vilket man ofta har med inräkning mm) kan man bara spela in automatisering snabbt på alla, dutta till lite på volymregeln precis innan låten börjar. Då borde det funka ju. Tack mathias, Ska skifta dator och testa! Fack åxå, nix! Jag gör egna samplingar där låg velocity blir stacc, och hög blir sus. Det blev bara stacc på allt. Volymen ändrades inte. Testade nu "edit remote override mapping" men det går bara att ha en regel på usb-keyboarden till en volymregel i reason verkar det som. Borde kanske gå att göra nån default song där man har nån enhet som man styr några spindlar med som sen kan styra level cv in på alla mixerkanaler eller nåt. bah! fredagkväll. Det tar vi på måndag! Tack igen Mathias.
  9. Ja, googla gör man ju först, är man för dum för att ändå hitta det man letar efter får man ta forumvägen. Tack för svaren wikipediasidan kan ju vara till hjälp. Om någon funderar på att skaffa editor keys till pro tools så vänta några månader, för jag kontaktade dom och det kommer en svensk version inom 3 månader. Nu får jag försöka hitta rätt med de jag har. Tack hörni
  10. Någon som använder ProTools Editor keys? Kan någon ta ett kort på sitt tangentbord och lägga upp? Har ingen aning om hur jag ska sätta klistermärkena på mitt svenska tangentbord.
  11. Japp, norton ghost mfl. Och jo inställningar i pluggar som är gjorda till en specifik låt sparas ju med låten. Jag syftar på egna patchar, presets m.m. till effekt och instumentpluggar ämnade att sparas för att man gillar dem och vill kunna använda dem till andra projekt. De hamnar ju lite överallt. Borde jag kanske ha ett mappsystem för tweakar tillhörande respektive plugg på min andra disk så jag lätt kan backupa lätt och veta vart jag har dem? Jag bara undrar lite hur andra gör, det kanske bara jag som vill bara mina egna inställningar till andra projekt:)
  12. Tack för svar. Jag vet faktiskt inte vart allt hamnar, som det ser ut nu ser det ganska plottrigt ut med alla mappar. eftersom jag kör vst2rtas adapter verkar inställningar hamna både i vstmappen och i pro toolsmappen. Mjukvarusyntharna verkar ibland spara i sin egen mapp under program. Vissa pluggar kan inte spara egna inställningar i sin mapp utan man får exportera settings och så. fan jag måste fixa bättre koll. Kanske jag helt enkelt måste kolla noga varje gång jag sparar något för första gången per plugg och se vart filerna hamnar och sen göra nån sorts lista över vad som måste läggas tillbaka efter ghostingen. "Anledningen till att man gör en ghostning, är som regel att man vill ha en exakt kopia av hur systemdisken såg ut vid det aktuella tillfället" Precis, det är det jag vill. Ville bara ta upp problemet med att hitta alla små egna skapelser som hamnar på systemdisken och som man vill spara på ett smidigt sätt.
  13. Efter alla timmar jobb med en ominstallering av musikdatorn, alla pluggar och program sitter där på C: och är aktiverade. Onödiga bakgrundtjänster avstängda osv. Allt testat och klart. På D: lägger jag alla projekt, ljudbanker och säger till mjukvarusyntharna på c: var dessa ljud nu ligger ligger. Nu gör jag en ghost på hela C: för om något strular eller en ny plugg var dålig och inte vill försvinna från datorn eller jag bara vill fräscha upp så kan jag göra om från början utan strul. Men... till alla pluggar, program och mjukvaruinstrument har jag efter ett tag sparat en massa egna inställningar och preferences som för det mesta hamnar nånstans i vimlet av mappar på C: Så när dagen kommer för clean sweep, måste jag ändå gräva igenom alla program mappar och se till att inte glömma bort något för att kunna fortsätta som jag vant mig vid. Dessutom kan det ju vara svårt att veta var alla dessa filer kan tänkas ligga. Hur gör ni som ghostar? Har ni lagt alla nya egna inställningar och presets m.m. i dedikerade mappar på en annan disk under arbetets gång? Jag tänkte i fortsättningen i alla fall göra en "log" typ där jag skriver ner alla nya program som jag vill fortsätta använda och vilka stora inställningar jag gjort på dem för att sedan när jag speglar tillbaka den backupade ghosten kunna installera dem och göra en ny backup på hela systemet. Men att säkerhetskopiera varenda setting man gör i alla pluggar under arbetets gång skulle söla ner work flow rejält. Speciellt när jag knappt fattar vart filerna hamnar. Jag har aldrig gjort nån ghost förut och har ganska nyligen börjat spara massvis med inställningar så jag har dålig koll på detta. Kör reason, pro tools med diverse pluggar och FXpansions vst2rtas adapter med kanske hundra vst pluggar och har ganska svårt att hålla koll på vart alla inställningar hamnar. Please, help me
  14. Va fasen, Ingen som har någon ordning på sina grejer eller ingen som orkar läsa det långa inlägget? Ok, här kommer en kortare variant... -Ja nu tänkte jag bli duktig och göra ett system för att spara favoritpatchar. Har någon förslag på mappstruktur? Har sett lite olika standard för sånt här. I kore player kan man ju söka sig fram efter olika kriterier för instrumentena är taggade på nåt sätt men i ett sånt här bibliotek måste ju mappstrukturen vara logisk från början. Kanske har någon ett färdigt tomt mappsystem som han/hon kan dela med sig av? Alla förslag och tankar välkomna.
  15. Ja nu tänkte jag bli duktig och göra ett system för att spara favoritpatchar. Jag skapade en mapp i reasons programmapp för att ha dem nära till hands "BEST OF REASON", men genast hamnade allt i en "oorganiserade patchar"-undermapp. För att jag inte hade en logisk mappstruktur redan. Alltså när jag hittar ett ljud jag gillar ibland miljarderna patchar i refillmappen så vill jag ju lägga en kopia så jag lätt kan hitta rätt ljud till rätt projekt och ett ljud som jag vet att jag gillar. Har någon förslag på mappstruktur? Slarvigt exempel: Drums ...../kits ........../acustic kits ................./multisampled ......................./Tama...rock kit...blabla ......................./my fav minimized RDK kit ............... /non multisampled ......................../funk kit...blabla ........................ /garage kit[dirty] ........./synth kits/ ................../Disco kit [from synthzone.com] ...../Single ........../single multisampled .............../bd .............../sd .............../hh .............../ride... ...../single non multisampled ........../sd .............../sd hard[she drives me crazy] .............../sd ballad[gated] ........../bd .............../Kicken!!!... Percussion ...../Maracas .......... /... ...../eggs ........../... ...../tambourine... ........../... Percussion Tuned ...../marimba ........../marimba out of tune[for ........../marimba [erans] ...../xylophone ........../xylophone[realistic] Strings (bowed) ...../ethnic ...../ensembles ........../violins ........../violas ........../cellos ........../Double basses ...../solo ........../violin .............../violin sad ........../viola ........../cello .............../cello löfberg ........../Double bass... Stringed ...../gitarr ........../ ...../banjo... Organs and keyboards ...../organ ...../piano ...../el.piano ........../dx7 bra Synth ...../Lead ...../bass ...../pads.... Toy instruments ...../music box ........../music box[w roomverb] ...../toy zither ........../toy zither[red].... Loops ...../drum loops ........../hip hop[atribecalledQ-aktig bra] ...../Instrument loops ........../digeridoo ........../dig fun loop ........../dig sad loop ambiance ........../outdoors .............../the woods ........../indoors .............../Hotel kitchen[long looped] Presets ...../orchestra ........../my grand orchestra setup.rns ........../my tiny orchestra setup.rns ...../disco ........../... ...../rock ........../... ...../pop ........../... brass woodwind m.m.... Hmmmm.... ....ja ni kanske fattar. Har sett lite olika standard för sånt här. I kore player kan man ju söka sig fram efter olika kriterier för instrumentena är taggade på nåt sätt men i ett sånt här bibliotek måste ju mappstrukturen vara logisk från början. Jag tappar bort mig efter ett tag. Kanske har någon ett färdigt tomt mappsystem som han/hon kan dela med sig av? Alla förslag och tankar välkomna, måste f-n få nån ordning nån gång. Förslag på hur man organiserar övriga banker åxå välkomna, Till exempel Lösa samplingar som man vill kunna ha tillgång till både från reason och andra samplers. Eller Impulse responses Hörs
×
×
  • Skapa ny...